walk on wings, tread in air: 02/2008 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_HOSTED\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://www.dianaishak.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://www.dianaishak.com/\46blogFollowUrl\75https://plus.google.com/108023594649590263359\46vt\758062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

FLEUR by MRS HIM

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


TESTIMONI EPHYRA

FOOD

BEAUTY AND HEALTHCARE
FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
Seseorang - sila pergi menfcuk diri sendiri
February 25, 2008

Aku pernah buat silap.
Aku mengaku.
Aku dah mengaku kesilapan aku depan dia, depan dia dan depan dia.
Aku juga tak malu mengaku kesilapan aku depan dia dan dia.

Apa salah aku?

Salah paling besar kerana percayakan "seseorang".
Terlampau percayakan "seseorang" hinggakan aku tolak segala pandangan dan pendapat orang lain, walaupun ada ketikanya aku setuju dengan semua pendapat tu.

Tapi tak tau kenapa, aku still percayakan "seseorang" ni.
Percaya bagai nak rak sampai aku sacrificed banyak benda.
Benda di luar kewarasan fikiran.
Bodoh!

Itulah silap aku.
Bila aku dah percayakan "seseorang", aku payah nak terima kritikan orang luar terhadap "seseorang" ni.
Apa yang orang luar cakap tentang "seseorang" ni aku susah nak terima.

Tak, aku tak buat orang luar ni semua musuh hanya disebabkan mereka memberi pendapat, tak pernah aku anggap mereka musuh.

Tapi mungkin kerana dah memang sifat aku yang terlalu nak menjaga hati "seseorang", loyal tak bertempat and atas dasar kasihan, aku tend untuk membenci mereka-mereka ini.
Tapi bukan aku yang nak membenci.

Bukan aku tak tau "seseorang" membodohkan aku. Aku tau.
Tapi sebab aku yang nak menjadikkan diri sendiri bodoh.
Dah terang lagi bersuluh "seseorang" menggunakan aku, still aku tatang dia bagai minyak yang penuh.

Bukan sekejap aku percayakan dia.
Terlalu lama aku hidup dalam kebodohan yang aku sendiri dah nampak tapi aku taknak terima.

Hingga satu waktu aku nekad untuk tinggalkan "seseorang".
Dah la, aku dah penat.
Taknak semakkan kepala.
Taknak serabutkan perasaan.
Taknak panjangkan lagi tempoh kebodohan.
Taknak terlibat ngan bebanan yang sememangnya bukan masalah aku.

Aku taknak campur!!!

Kerana aku dah terlampau bahagia dengan kehadiran "seseorang".
And aku percaya kebahagian yang "seseorang" ini mampu berikan pada aku.
Walaupun "seseorang" ini mungkin tak SEHEBAT "seseorang" itu.
Itu lebih baik dari HEBAT pada kata-kata, tapi TIDAK pada realiti.

Kepada "seseorang" itu...
Berhenti la dari menjadi seorang bapuk.
You know what I mean.






posted by aveo757 @ 11:34 PM  
Newer›  ‹Older
Redza kat Sime UEP
February 23, 2008

Saper yang kata nak tengok sangat perkembangan Redza hari tu?
Ambik ni, tengok. Sebab aku macam dah malas nak tengok perangai dia.
Ni cuma sikittttttt je perangai chantek dia tunjuk. Kira yang ni aku leh sabar lagi la, kalau tak takde de aku siap nak snap gambar, selalunya dah kena pelempang aku dah dia ni.
Macamana aku tak jadik tarzan selalu kat umah???
Ni gambar-gambar tengahari tadi masa we all kat Sime UEP nak settlekan hutang. Padahal ada playground, dia boleh nak berpencak silat kat kerusi meja jugak. Aku ni dah mendidih-didih dah, yang En Wan pulak boleh la pulak melayan anak dia. Sikitttttttt pun dia tak cubit ke sound ke (walaupun aku tau Reza ni tak makan sound).













video


posted by aveo757 @ 3:32 PM  
Newer›  ‹Older
Crazy Frog
February 18, 2008

Tadi aku dapat angpow.
Suka, suka, suka.
Ok satu citer abis.

Cerita kedua, we all had CNY lunch kat ada satu hotel ni, takleh bagitau, kang dia saman aku satu hal.
Chinese Restaurant.
Memula agak cuak gak, tapi sebab nama pun makan kat hotel, mana ada hotel yang tak serve halal food kat Mesia ni kan? Kang tak join, bos aku kecik ati lak.

So we went there, car pool. Asal car pool je jawabnya keta aku la yang jadik mangsa.
Sanggup ni bertimpa-timpa dok kat blakang asalkan memasing takyah drive and takyah bayar duit parking. Barua betul.

Biasa la, 8 course.
Aku memula lapar, tapi sebab kecuakan melanda, terus perut aku transform jadi ala-ala kenyang je. Transformer rupanya perut aku ni. Tapi food not bad, until la sampai ke desert. Erghhhhhhh. Nak citer pun macam nak kuar isi perut.

Desert dia macam ada kuih bulat kaler putih seketul, hidang lam kuah manis, pastu ada la menatang apa ntah berlendir-lendir je. So aku ingatkan sea coconut, aku pun takde la bagi salam kat orang sebelah nak tanya apa bendaklah ni, terus je makan.

Elok je bendalir ni cecah anak tekak, aku dengar bos gi explain kat budak sebelah yang menatang berlendir tu frog gland!

Frog okkk.
Onggg gedeng gedengggg.

Sepantas kelajuan cahaya aku luahkan balik makanan tu.
Makanan ke???
Geli sialllll.

Aku pun tak sure kenapa mesti dia bagi aku makan katak.
Adekah sebab itu bukan babi makanya aku leh makan?

Rasa cam nak korek anak tekak aku bawak kuar kasik samak sikit.

posted by aveo757 @ 11:19 PM  
Newer›  ‹Older
???
February 16, 2008


Nampak tak gambar ni?
Aku yang kecik ke, dia yang besar??

Ni collegue aku, nama dia Hazel.

Takde apa nak cakap sebenarnya, cuma aku rasa cam tumbesaran aku terencat je.

posted by aveo757 @ 3:37 PM  
Newer›  ‹Older
Lunch at Eden
February 13, 2008

Terkapai-kapai ku kelemasan lam opis hari ni.
Aku sorang je yang gigih ke opis, budak-budak lain ambik peluang taknak masuk sebab bos aku tak datang today. Pastu suruh aku park semua call ke HP aku. Pe kessss????
So pagi aku takde de nak beria-ia buat keje. Semalam yo yo an aku gelupur siapkan segala paperwork kot kot bos mintak. Since bos pagi-pagi dah sound taknak masuk, apekah kerajinan itu wajar diteruskan??

Nehi!!!
Kabe nehi!!

Memula nak lunch ngan Ah Beng, ye ye je aku buat plan. Tetiba bos call dan memaki aku.
Apesal la ko dengki sangat ngan aku?

Kot ye pun nak menopos boleh tak cover sket mulut?

Asal dengar sore aku je ko mesti nak carik pasal.

Berbulu je aku ngan menatang ni.

Dia tension bebudak tak masuk, tough luck aku je pulak yang datang. Saje menempah la kan. Koyak gegendang telinga aku dengar dia membebel. Aku tak dapat bayangkan nasib bebudak ni esok. Siapla korang, aku tak memang tak masuk opis esok.

Dah bengang-bengang tu sekali gundik-gundik aku ajak lunch, Valentines lunch. Nak tunggu laki aku jangan harap. Asal part kena bagi hadiah je 'Ini bukan culture kita'.

Seb baik besday aku dia tak guna ayat yang sama, kalau tak nyahhhhhhh ko dari sini.





Hotmama, ko report kat bos ko, cakap budak dua ekor ni mengular je keje. Sumpah aku dah ajak balik diorang nak dokkkk gak lelama, astaghfirullahalazim, apa nak jadik budak-budak skang.



Aku pening lepas makan cheese nachos ni. Kak Nenie siap tadah tahan kesyukuran aku taknak abiskan. Sudahnya benda tetap tak berhabis. Nak je aku sumbat lam lubang idung dia.



Bukak mulut besar-besar cenggini okkkkk. Baru feelll.



Kak Nenie yang kekal dengan sifat pemalunya. Bluekkkkkkkkk!!!



Aku menyampah bergambar ngan pompuan ni. Aku nampak gila gemok sebelah dia. Dan jugak sangat hitam!!!

Ko nak tutup jerawat ekk, meh aku temankan ko. Kita sama-sama tutup.

Yeahhhhh, ni la sparing partner. Aku sangat suka bergambar ngan Rozie, sebab kami adelah rakan sekutu. Sama-sama 'kembang'.


Perhatian kepada Enonz, Rozie, Kak Nenie, Cheq, Mala dan sesiapa je yang tergolong dalam group 'NATURAL BEAUTY WITH BRAIN' , sila kemukakan kertas cadangan apa nak bawak gi umah Hele sok.Tajuk kita kali ini adelah POT LUCK. Seperti yang telah dirancangkan, Kak Nenie dah cop bawak eskrim (dasar femalassss), aku bawak POT je. Siapa nak bawak LUCK, dipersilakan.


KSATRIA BAJA HITAM


posted by aveo757 @ 7:54 PM  
Newer›  ‹Older
Saya sangat hensem
February 12, 2008
 
Pernah tak korang jumpa laki hensem?
Laki hensem selalunya dia act macam dia hensem ke tak?
Tak kan?

Dia cam selamber landddddd je, jalan pun menonong je, jenis yang takde la nak pikir 'awek ni pandang aku ke tak?', 'awek ni konfem toleh ni kalau aku lalu depan dia'. Dan selalunya mat-mat hensem ni tak poyo, rilekkkkk je, dan selalunya diorang tak tau pun yang diorang ni sangat la memikat. Mereka-mereka ini juga jenis kalau boleh tak nak mengexposekan diri lelebih, cakap pun cool, ada tu kalau cakap pun antara dengar tak dengar.

Tapi, ada satu mamat yang aku cukup kenal dan merasakan dirinya begitu dikenali mengatakan dirinya sangat digilai ramai.
Aku pun tak berapa nak pasti apekah ciri-ciri yang ada lam diri dia yang membuatkan pompuan boleh tergila-gila. Diorang yang tergila-gilakan aku okkkkk.

Pantek kau.

Dia ni nak kata hensem memang tak. Aku tak kisah la kalau ko tak hensem, kalau perangai ko ok, takde hal. Aku pun takde la kata aku lawa sampai nak mengutuk orang ni cun ke tak, tapi kalau aku tempek muka dia kat sini boleh mengganggu-gugat emosi kanak-kanak.

Apa-apa pun part muka aku leh accept lagi. Sebab tu aku still boleh kawan ngan dia.
Part perangai dia ni yang aku rasa cam nak bagi makan ubat gegat je.

Lelaki itu : Ntah hapa-hapa Enot
(bukan nama sebenar) tu. Ada ke ngan mamat tu dia nak buat laki? Tak hensem lansung.

Aku : Abis tu takkan nak pilih kau?

Lelaki itu : At least aku hensem la jugak.
(muka series ni)

Taik.

Statement dia ni kalau bagi kat orang tengah sembelit, aku cakap ko, terus buasir orang tu okkk.

Itu baru perbualan.
Tak tengok lagi kalau sessi aku temankan dia makan.

Lelaki itu : Ko nih, ayam ambik, ikan ambik, telur ambik. Jaga la sikit body tu.

Aku : Yang ko kisah body aku pesal? Bukan dapat kat kau.

Lelaki itu : Takdela, sebab aku kuar ngan kau. Kang orang kata aku tak pandai jaga awek. Awek makan banyak.

Aku : Takde saper gila nak kata aku awek ko lah.

Lelaki itu : Ada pulak, kawan aku yang hari tu aku kenalkan tu dah kecoh dah kata ko awek aku. Satu opis sibuk nak tengok saper awek aku. Malu aku.


Malu?????????????????????????
Aku : Asal lak ko nak malu?

Lelaki itu : Takde la, biasanya kalau orang tu hensem sure la awek dia lawa kan?

LANJIAAOOOOOOOOOO!!!!!!

Ok takpe...aku terima kenyataan tu.
Walaupun agak tertekan.
Masalahnya ko ni hensem ke???
Ringan je aku nak paste gambar dia kat sini.

Ada lagi satu.
Masa tu aku stayback kat opis.
Dia ajak dinner, ok aku ikut.
Aku tak naik keta dia, masing-masing bawak sendiri-sendiri sebab lepas tu boleh balik terus.

Masa aku sampai dia dah ada lam restoran. Aku call tanya dok kat mana.
Dia kata dia ada kat meja depan, luar restoran, bawah payung.
Ok, aku carik.

Dannnnnnn.......bagai kena renjatan elektrik.
Aku nampak di suatu sudut sana.
Ada seorang lelaki.
Sedang duduk kat luar restoran.
Pada pukul 8.15 malam.


...dengan memakai spek itam.


Aku : Ko sakit mata ke?

Lelaki itu : Takde ahh. Pesal lak aku nak sakit mata.

Aku : Yang ko pakai sunglass ni pekejadahnya.

Lelaki : Saje aku nak tunjuk kat ko aku baru beli.



Ok, cukuppp!
Now tolong jelaskan kat aku apekah bentuk manusianya kawan aku ni?

Kalau ye pun ko nak eksyen ngan aku, boleh tak tunggu besok siang-siang hari??
Tak pun ko tunjuk je la spek tu kat aku, yang ko nak kena pakai jugak malam malam ni ko ni sakit otak ke apa?







posted by aveo757 @ 9:56 PM  
Newer›  ‹Older
Shopping lagi
February 10, 2008

Hi kawan-kawan!

Saya sangat mengantuk.
Mata sudah ada eyebag.
Kerana saya lambat tido semalam, chatting ngan orang gila.
Tapi saya sangat happy, kerana saya telah berjaya merabakkan poket sendiri dengan bershopping.

Mari sama-sama saksikan kegedikkan saya :





Aku beli semua sebab rasa sangat jelita bila pakai semua baju-baju tu. Wakakakakakka.

Ada orang tanya kenapa aku suka snap pic masa try baju.
Dah tu, laki aku taknak masuk sekali lam fitting room. So camne aku nak tunjuk baju tu ok ke tak, lulus ke tak? So, aku akan snap pic, pastu tunjuk kat dia. Ok ke tak bang? Selalunya aku paksa dia kata OK.

Biasa la dah lama kawen ni banyak la pulak alasan dia taknak masuk sekali tengok aku test baju. Kalau dulu tu menggelupur kote nak ikut aku masuk. Benci okkkkkkkk.

Sebelum tu kitorang pekena Tako dulu.
Sebenarnya nak cari Okunomiyaki, dah jumpa, En Wan gatal lak pi order Tako. Nak ajar aku la konon, padahal dia yang nak makan. Tapi ok jugakla sotong kurita ni.







Sessi mengeji.

Ada satu mamat yang sangat gatal telur.
Ajak aku beromen dengan dia macam la aku bosia boleh main ajak-ajak.


----------------- Original Message -----------------
From: ***********************


cool pics, i love them.


i will give you a brief intro about myself, i run my own business.

i m of mix origin, my dad is a malay and mum a chinese.

i live life to the fullest.


firstly just want u to know u look great in the pics.

i wish to meet girls who r open minded and adventurous, willing to try out new things.

i m no playboy just speaking my mind.

anyway my specialty is licking, yes a pussy licker, just love it. wouldnt want to lie to you of my intentions, just speaking my mind, i hope u dont take it as an offence.


would really wish to lick u, any which way u desire, afterall u r human too. everyone has the urge sometimes. we could always be private and discreet about it. i hope that u would at least consider it.
 

p/s
u can also chat wth me at ym, if u r interested. *******@yahoo

SIAPA NAK JOIN AKU ROGOL BOJAN NI???

Sakit otak punya jantan.
Nak jual kote pegi kat lorong haji taib la.
Bodoh.

posted by aveo757 @ 12:24 PM  
Newer›  ‹Older
Wa kena maki kaw kaw
February 02, 2008

Lamanya tak update blog.
Semakin malas, malas dan malas.
Malas lagi.
Lagi-lagi malas.
Lagi-lagi malas Part II.
Lagi-lagi malas Part III.

Hari isnin lepas aku kena bambu gila-gila ngan bos yang gila.
Babi betul.
Padahal bukan salah aku pun.

Kronologi pemakian14 Jan 08
Ada satu request email masuk from customer tapi customer tu pi send kat customer service. Customer service terus forward kat aku. Tapi aku tak dapat.

17 Jan 08
While i was in HUKM, customer service ni called aku just to check if aku dah attend to the request tapi aku cakap aku tak dapat pun. So dia kata dia forward lagi sekali kat office account. Aku cakap jangan, better forward kat Yahoo account.
At night masa check Yahoo mail, by this time memang aku dah lupa lansung pasal request email tu.

22nd Jan 08
Aku tergerak nak clearkan spam folder, only to find that the request email was sitting inside this folder sejak 17 Jan. Tak tau pesal masuk spam.
So aku terus call customer and said that I will fax the quotation right away. Tapi memandangkan buat quotation bukan keje aku, so aku forwardkan kat customer service. Siap ngan HIGH PRIORITY remark lagi.

So esoknya 2 hari aku tak masuk ofs sebab ada appointment. Tau-tau je customer ni dah hantar complain email kenapa request dia lambat respond.

Bangkai.

Masa meeting tu aku la yang kena maki cam nak rak. Siap kena cop 'idiot' lagi. Macam sial okkkk. Selama aku keje lom pernah aku kena cop idiot, semua kata aku sangat arif lagi bijaksana. Tapi kat sini aku la manusia bangang sekali.

Babi.
Babi.
Babi!!

Bukannya request tu tak berbuat. Mula-mula customer hantar request kat customer service. Since budak customer service bukan bio background so dia tak tau menatang apa customer ni mintak, so dia forward kat aku. Too bad, aku tak dapat forward email tu. So aku suruh dia forward lagi sekali tapi to Yahoo account. Again, aku tak dapat sebab email tu masuk SPAM folder. Once dah dapat, aku forwardkan customer service. Aku tulis sikit apa yang patut dibuat. Si customer service ni pulak budak baru, dia memang buat quotation tu tapi dia pi emailkan quotation tu kat aku balik sebab dia ingat aveo757{at}yahoo{dot}com tu customer punya email.

Agak baghal sikit, masa aku inform customer service yang email tu email aku, bukan email customer, dia bukannya pi re-send email tu lagi sekali to customer, dia wat dekkkkkkkkkkkkkkk je. Alih-alih customer hantar complain email.
Aku la yang menjawab.

Memang aku menjawab pun. Tapi biasa la kan bos, dia nak lepaskan bengkak dia gak, takmo accept explanation aku. Macam machine aku kena maki. Brengset. Sekali aku silambam kanggg. Memang budak-budak kat sini cakap diorang semua take turn kena maki. So maybe this time turn aku kot.

Boleh la kalau ko nak maki, tapi boleh tak tak payah panggil aku bodoh? Kang aku wat bodoh betul-betul, terus keluar bodohhhhhh je dari opis ni.

Masalahnya kenapa la ko tak nak terima explanation aku???? Apa masalah ko nih?
Bukannya request tak berbuat, cuma things tak fall into the right place. Sometimes shit like this happens kan? Tough luck, aku sorang yang kena.

Terus malam tu aku bengkak gila.
Sampai hari ni aku benganggggggg.
Last week, 3 days aku tak masuk opis lansung. Gi merayap jumpa customer. Dia nak sangat aku jadik bodoh kan? Meh aku tunjuk kebodohan aku.

posted by aveo757 @ 11:28 AM  
Newer›  ‹Older


MY FACEBOOK
GET UPDATES

ADS
MY PROFILE

Name: aveo757
Home:
About Me: Yes, I am Diana Ishak.
Yes, you are right, I am also known as Green Apple.


See my complete profile
TRAFFIC
POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST (dropdown menu)
MY TRAVEL DIARY
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER