walk on wings, tread in air: Wa kena maki kaw kaw <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Wa kena maki kaw kaw
2008-02-02

Lamanya tak update blog.
Semakin malas, malas dan malas.
Malas lagi.
Lagi-lagi malas.
Lagi-lagi malas Part II.
Lagi-lagi malas Part III.

Hari isnin lepas aku kena bambu gila-gila ngan bos yang gila.
Babi betul.
Padahal bukan salah aku pun.

Kronologi pemakian14 Jan 08
Ada satu request email masuk from customer tapi customer tu pi send kat customer service. Customer service terus forward kat aku. Tapi aku tak dapat.

17 Jan 08
While i was in HUKM, customer service ni called aku just to check if aku dah attend to the request tapi aku cakap aku tak dapat pun. So dia kata dia forward lagi sekali kat office account. Aku cakap jangan, better forward kat Yahoo account.
At night masa check Yahoo mail, by this time memang aku dah lupa lansung pasal request email tu.

22nd Jan 08
Aku tergerak nak clearkan spam folder, only to find that the request email was sitting inside this folder sejak 17 Jan. Tak tau pesal masuk spam.
So aku terus call customer and said that I will fax the quotation right away. Tapi memandangkan buat quotation bukan keje aku, so aku forwardkan kat customer service. Siap ngan HIGH PRIORITY remark lagi.

So esoknya 2 hari aku tak masuk ofs sebab ada appointment. Tau-tau je customer ni dah hantar complain email kenapa request dia lambat respond.

Bangkai.

Masa meeting tu aku la yang kena maki cam nak rak. Siap kena cop 'idiot' lagi. Macam sial okkkk. Selama aku keje lom pernah aku kena cop idiot, semua kata aku sangat arif lagi bijaksana. Tapi kat sini aku la manusia bangang sekali.

Babi.
Babi.
Babi!!

Bukannya request tu tak berbuat. Mula-mula customer hantar request kat customer service. Since budak customer service bukan bio background so dia tak tau menatang apa customer ni mintak, so dia forward kat aku. Too bad, aku tak dapat forward email tu. So aku suruh dia forward lagi sekali tapi to Yahoo account. Again, aku tak dapat sebab email tu masuk SPAM folder. Once dah dapat, aku forwardkan customer service. Aku tulis sikit apa yang patut dibuat. Si customer service ni pulak budak baru, dia memang buat quotation tu tapi dia pi emailkan quotation tu kat aku balik sebab dia ingat aveo757{at}yahoo{dot}com tu customer punya email.

Agak baghal sikit, masa aku inform customer service yang email tu email aku, bukan email customer, dia bukannya pi re-send email tu lagi sekali to customer, dia wat dekkkkkkkkkkkkkkk je. Alih-alih customer hantar complain email.
Aku la yang menjawab.

Memang aku menjawab pun. Tapi biasa la kan bos, dia nak lepaskan bengkak dia gak, takmo accept explanation aku. Macam machine aku kena maki. Brengset. Sekali aku silambam kanggg. Memang budak-budak kat sini cakap diorang semua take turn kena maki. So maybe this time turn aku kot.

Boleh la kalau ko nak maki, tapi boleh tak tak payah panggil aku bodoh? Kang aku wat bodoh betul-betul, terus keluar bodohhhhhh je dari opis ni.

Masalahnya kenapa la ko tak nak terima explanation aku???? Apa masalah ko nih?
Bukannya request tak berbuat, cuma things tak fall into the right place. Sometimes shit like this happens kan? Tough luck, aku sorang yang kena.

Terus malam tu aku bengkak gila.
Sampai hari ni aku benganggggggg.
Last week, 3 days aku tak masuk opis lansung. Gi merayap jumpa customer. Dia nak sangat aku jadik bodoh kan? Meh aku tunjuk kebodohan aku.

posted by aveo757 @ 11:28 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER