walk on wings, tread in air: Entry ringkas. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Entry ringkas.
2017-05-27





Screencap live chat dengan customer.
Lately ni, live chat busy dengan enquiry Cleansing Bar. Itu maknanya ada ramai new user.

Last year ada sorang customer jugak tanya pasal ni. Aku ada reply tapi melalui email (masa tu takde option live chat lagi kat website). Aku retrieve balik email tak jumpa pulak. Takpe, aku sangat berbesar hati nak explain kat sini kot-kot la ada yang ada masalah yang sama.

Skin burnt treatment bergantung kepada how teruk kesan terbakar tu.
Boleh memang boleh tapi severity pun ambil peranan jugak. Kalau kulit tu terbakar teruk, maknanya ada lapisan kulit yang dah terbakar sekali, at the same time otot berhampiran and lemak asas kat kulit pun terbakar sama. Jadi, kalau nak treat guna natural therapy (Cleansing Bar can be considered as natural therapy), boleh memang boleh tapi lambar sikit. Tapi one thing yang bagus tentang natural therapy, dia boleh kurangkan risiko infection.

Kalau luka tu sangat severe dan korang opt for natural therapy, please expect slow recovery.
Itu memang nature of natural product - slow but safe.
Tapi jangan ingat kalau ada masalah kulit, cukup dengan sapu-sapu krim and apply sabun je dah baik. Makanan yang korang ambik pun mainkan peranan gak.
Kalau korang makan makanan yang increase inflammation, memang lagi lambat lah luka/skin problem tu nak sembuh.
Paling kena STOP TERUS kalau ada masalah kulit - stop sugar.
Gula memang fitrah dia akan lambatkan apa-apa proses penyembuhan, be it kulit ataupun kegemukan. Sape yang ada masalah kegemukan, tolonglah stop terus sugar. Sebab bila korang makan makanan/minuman yang manis, badan kau akan stop terus guna lemak sebagai sumber tenaga. Badan akan switch kepada guna gula as sumber tenaga. Hasilnya, lemak dalam badan tu tak gerak-gerak sampai ke sudah sebab yang dibakar adalah gula bukan lemak.

Dalam Cleansing Bar ni memang ada top 5 bahan utama untuk treat skin problem.
Ada Aloevera, cocnonut oil, olive oil, tea tree oil and kulit kayu manis.
5 ni memang powerful home remedies untuk treat skin problem.
Jadi takde masalah kalau nak apply kat kids pun. Sabun ni mild.
Aku memang buat khas untuk ekzema Rayyan sebenarnya.



Ni gambar before and after beberapa minggu guna Cleansing Gel (dulu Bar)



Gambar fresh pagi ni.
Lutut belah kiri dah macam normal tak pernah kena penyakit kulit. Takde parut apa dah.
So, kesimpulannya, kalau kulit budak pun ok, maknanya kulit orang dewasa macam kita lagi lah ok takde masalah nak guna. Yang penting kena RUTIN. Macam Rayyan ni, setiap kali mandi mesti aku genyeh sabun tu kat lutut dia. Alhamdulillah, makin ok.

Kalau sesape nak try, refresh page ni and isi form Cleansing Gel.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Emtry pause 2 jam sebab En Wan panggil aku turun bawah dah start reader cari kat hall.
Ni aku naik balik bilik and sambung habiskan entry :)
Crowd memag ramai.
En Wan and the geng tak menang tangan. Memang betul-betul penangan raya. 
Tinggal lagu raya je takde.
.
.
.
.
.
.
.







Booth kitorang at sini (tengok anak panah).

1. Kalau nak beli Cleansing Gel harga promosi, refresh page ni, pastu isi form kat pop out window.
2. Kalau nak beli pre-order shawl KLIK SINI.
3. Kalau nek tengok aku demo lipstik Ephyra, KLIK SINI.
4. Kalau nak tengok aku demo Makeup Remover, KLIK SINI.


posted by aveo757 @ 12:47 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER