walk on wings, tread in air: Chef Sabrina will be in Kuala Lumpur! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


TESTIMONI GREENAARD


Chef Sabrina will be in Kuala Lumpur!
2018-07-29

AWAS! Post ini ada lebih 20 gambar dessert yang menggiurkan.




Assalamualaikum All.

Dua hari lepas aku ada announced kat FB and IG regarding this baking class.
Ini bukan baking class biasa-biasa.
This is another level punya baking class.
Kalau korang nak enhance korang punya skill and menjadi baker yang rare, this class wajib pergi.

Aku pernah cerita dalam beberapa blog post yang lepas-lepas, aku ada cousin from Singapore yang jadi chef.
Siapa follow blog ni dari dulu mesti ingat aku pernah cerita dulu, masa cuti skolah aku rajin ikut nenek aku balik Singapore.
Salah satu port wajib singgah adalah rumah Sabrina.
Asal cuti skolah je, Sabrina akan bukak kelas blaja piano.
And sometimes aku akan ikut dia jual kad krismas keliling flat tempat dia tinggal.

So now, dia dah jadi Pastry Chef.
Bukan calang-calang.
20 years of experience bekerja sebagai Pastry Chef di famous hotel.
Antaranya :

Now : Pastry Chef & Trainer di both Singapore dan Sydney, dan dalam masa yang sama merupakan Demi-Chef de Partie di Stamford Plaza, Sydney.

2015-2017 : Founder and Executive Pastry Chef of Going Basic Cakes & French Pastries.

2011-2015 : Chef de Partie, Continental Patisserie, Sydney

2009-2011 : Chef de Partie, Sydney Hilton

2008-2009 : Pastry Chef, Four Points Sheraton Darling Harbour, Sydney

2004-2008 : Demi-Chef (Pastry), Stamford Grand North Ryde

2002-2003 : Pastry Chef, Singapore

2000-2001 : Demi Chef de Partie, Park Hyatt Carlton Tower, London

1998-2000 : Demi Chef de Partie, Grand Hyatt, Singapore

Aku ni antara living proof yang pernah rasa air tangan dia.
Memang rare punya dessert.
Seriously, aku belum nampak lagi mana-mana local baker offer spesies dessert macam Sabrina buat melainkan makan kat hotel.

Now dia duduk di Sydney.
Kalau nak tunggu dia balik baru kitorang dapat rasa air tangan dia, memang jenuh la tunggu wei.
Lama dah aku mintak dia buat kelas kat Malaysia so that ada baker boleh buat dessert macam tu.
Boleh aku order, tak payah nak tunggu setahun sekali baru nak merasa.

29 Sept - 2 Oct 2018 ni, Sabrina plan untuk buat class di Kuala Lumpur.
Setiap hari akan belajar 5 jenis dessert.



Flyer kat atas ni dah explain menu and fee untuk setiap kelas.
Boleh pilih nak join kelas yang mana.

Dessert dia maybe nampak too exclusive untuk dijual hari-hari dan the class a bit pricey.
Tapi itu benda biasa.
To attend a great class, comes a great price too.
Ini bukan tukang masak restoran, tapi an experience chef yang ada certificates, knowledge, awards and experience in the field.
Kau bukan hanya dapat resepi, tapi ilmu dan teknik sekali.
Percayalah, ramai orang kat luar sana yang sukakan rare dessert, cuma korang tak tau je.
Once korang tau buat benda-benda ni, insyallah akan membuka satu pintu baru untuk korang.
Masa tu nanti korang akan dapat new customer, maybe kelompok customer-customer exclusive.
Nak-nak pulak sekarang tengah trend mak bapak buat birthday bash kat anak-anak macam nak rak.
Ni kalau ada dessert rare macam ni memang mak bapak suka ni.

Kelas ni dia taknak ramai, satu kelas 10-12 orang je.
Maknanya dalam Malaysia ni nanti 10-12 orang je yang ada resepi dia ni.
Halaahhhhh, aku ni pakkal pemalas masuk dapur je tau tak.
Kalau aku sejenis rajin, aku awal-awal dah sign up.
Aku cuma dah bersedia nak meng-order je ni.
Especially class Day 1 tu.

Ni kat bawah ni aku tunjuk gambar-gambar dessert yang korang akan blaja on Day 1, Day 2 and Day 4.











Yang warna hijau tu Pistachio Dome. 
Then sebelah dia Vanilla and Raspberry pannacotta cups. 
Yang warna merah Raspberry crunch Mousse. 
And last sekali Chocolate exotic cups.


Semua gambar-gambat kat atas ni aku dah labelkan.
Korang boleh check kat flyer hari apa korang akan buat dessert-dessert ni.
Dari situ decide which class nak masuk.

Sebagai bonus, kat bawah ni aku tepek gambar-gambar some dessert yang Sabrina biasa buat dan kalau korang berminat, maybe boleh request kat dia untuk ajar.
Boleh sebut je nombor yang aku dah label ni and gi tanya kat Chef Sabrina sendiri.













Rare, kan?
Korang pun boleh jadi baker yang rare lepas ni.

Sila berurusan direct dengan Chef Sabrina.



posted by aveo757 @ 10:09 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER