walk on wings, tread in air: Ko ingat kau kurus takde penyakit? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ko ingat kau kurus takde penyakit?
2016-06-02


Mula-mula nak bagitau tarikh tutup untuk order kukis Mak Aji (bagi agen) adalah 5 Jun.
So sesiapa yang nak jadi agen untuk kukis ni, kena order sebelum tarikh tu.
Kalau order persendirian ni takde hal sangat. Tapi kalau agen ni berat sikit sebab sekali order sampai 50 balang. Kalau kau order lagi 2 minggu nak raya memang konfem seminggu lepas raya lah baru kau dapat kukis ni. Jadi, mana-mana agen yang berminat, please whatsapp nombor-nombor di atas. 



Tadaaaa!!!

Ni adalah antara bahan-bahan utama dalam Nutrijuice.
Aku memang sangat sangat suka dengan nature product. Terasa macam kembali ke zaman blaja pulak bila start buat research pasal benda-benda ni semua. Semuanya bahan-bahan terpilih yang sangat strong health benefits dia especially madu and safron (zafaran).

Hari tu masa aku up status pasal safron kat FB, ramai jugak yang ambik safron untuk supplement.
Ada yang untuk pulihkan asthma, ada yang nak turunkan darah tinggi, ada yang nak kurangkan eczema.

Aku tolong sorang lecturer ni buat kajian pasal safron tahun 2004.
Dari situ aku banyak baca and kaji pasal safron.
Tapi safron ni mahal. Aku buat product ni, jenuh mencari supplier safron kat India tu yang boleh bagi harga masuk akal sikit. Dapatlah yang harga safron sekilo RM28K. Bukan RM280 tau. RM28 ribu! Tu pun sebenarnya ada yang mahal lagi, RM32K. Rasa macam nak makan ngan bekas-bekasnya sekali.

Nutrijuice ni sejenis Botanical Drink.
Tapi bahan-bahan dalam ni yang utama sekali adalah untuk turunkan kolesterol.
Sebab tu bahan-bahan yang aku gunakan semua melibatkan jantung and blood circulation.
Itu yang utama.

Safron ni kalau gabung dengan madu, impak nak bagi turunkan kolestrol memang tinggi.
Memang dua-dua ni team dia.
Ini memang bahan penting dalam Nutirjuice.

Aku also letak extract delima kat dalam ni untuk gout and detox.
Delima ni punya detox 3 kali ganda lagi kuat dari green tea okeh.
Aku sendiri tadah tekak aku ni untuk test how strong impak antioksidan delima berbanding green tea.
Powerful! Tapi takleh ambik sesaja macam tu, sebab tu perlukan formula untuk kenalpasti berapa standard amount yang perlu supaya semua orang boleh ambik.

Delima ni kalau makan dia sorang-sorang, impak terhadap kolesterol takde sangat.
Tapi kalau gabung dengan apple cider or extract apple or lemon, baru dia boom in reducing kolesterol.
That's why kenapa Nutrijuice ada extract apple, extract lemon and delima sekaligus.

Dan. apple cider alone kalau bergabung dengan bawang putih, dia boleh kurangkan berat badan.
Tak se-strong gabungan Garcinia + Green Tea + Bawang Putih, tapi masih boleh.
Tapi disebabkan aku dah ada produk khas untuk weight loss, jadi Nutrijuice ni aku tak letak sangat fungsi weight loss tadi, cuma sikit-sikit je bagi added value sikit.

Kurma pun aku letak sebab semua orang Islam tau khasiat kurma - untuk legakan penghadaman.
Sebab tu bukak puasa sunat makan kurma.

Basically Nutrijuice ni Botanical Drink untuk rejuvenate health dengan menggunakan super fruit and herbs. Cuma aku lebihkan effect untuk reducekan kolesterol.
Kebanyakan orang kaitkan kolesterol tinggi dengan mereka yang obes.
Ramai yang tak tau, orang yang kurus-kurus ni pun sama cenderung untuk ada kolesterol tinggi. Orang yang ada kolesterol tinggi ni, tahap lemak dia sangat tinggi dalam darah.
Dan kolesterol tinggi tak bagi kesan lemak di bawah kulit manusia pun.
Jadi, jangan ingat kita kurus tapi kita sihat. Belum tentu lagi.
Sebab selalunya yang susah nak gemuk ni tend to belasah apa je and dia tak kisah untuk tak bersenam or makan apa-apa supplement. Dah kurus kan, so rasa badan sihat dah.

Lagi satu, kalau ko selalu rasa stress.
Ni penyakit orang sekarang lah ni.
Stress manjang.
Stress pun can accumulate bad cholesterol.
Contohnya, those yang kurus tapi selalu rasa sakit belakang, sakit pinggang, kalau ko pegi jumpa dokter, dokter akan check kelopak mata kau dulu.
Kalau kelopak mata kau ada lemak, tu maknanya badan kau ada high cholesterol.
Kalau umur ko dah 45 tahun, ko kena check kolesterol 6 bulan sekali.
Tapi kalau history keluarga kau memang ada yang jenis kolesterol tinggi, atau ada darah tinggi, sakit jantung, yang tu dari umur 30 tahun lagi ko dah kena buat kolesterol check.

Siapa yang perlu ambil Nutrijuice?

1. Yang ada family history high kolesterol, sakit jantung, darah tinggi, asthma.
2. Yang dah sedia ada penyakit-penyakit di atas.
3. Yang ada artritis/gout.
4. Yang selalu rasa letih.
5. Yang tinggi kandungan gula dalam darah.
6. Yang ada masalah penghadaman/sembelit/susah buang air.
7. Yang ada masalah kulit/ekzema.
8. Yang pernah ada masalah batu karang.


Esok aku launch Nutrijuice ni kat website GreenAard.

Harga sebotol, RM59 (semenanjung), RM69 (sabah/sarawak).
250ml untuk kegunaan 2 minggu.

Tapi introductory price, aku start dengan harga :

1 botol : RM50 (semenanjung), RM60 (sabah/sarawak).
2 botol : RM90 (semenanjung), RM110 (sabah/sarawak)

Hari ni belum start jual lagi.
Sebab grafik aku tengah adjust website.
Esok baru release kat website.

Hari ni aku start reelase Kurta Khalifa Vol 3 dulu.
Dah release semalam kat FB and website tapi aku tak shout kat blog lagi.
Kali ni kita guna button pulak.
Dan potongan slim fit.
Tapi size dari S-XXXL.















atau

WHATSAPP "KHALIFA VOL 3" ke 012-7728976



posted by aveo757 @ 12:01 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER