walk on wings, tread in air: Yang kurus takyah la ambik. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Yang kurus takyah la ambik.
2016-02-15

Kelemauan lagi hari ni.
Walaupun aku tak sehari suntuk sampai ke malam kat booth di MVEC, tapi lemau jugak la sebab balik rumah bukan boleh tido pun.
Nasib baik jugak la budak-budak ni jaga booth. Lega sikit.

Hari Sabtu aku cuma lepak 3 jam je kat sana.
Hari Ahad check in awal sikit dari pagi sampai 3.30pm.
Kalau booth yang berair-cond ni tahan lah sikit.
Kalau outdoor tu mau migrain aku.

Tak berkesempatan aku nak merayap pi booth-booth lain.
Orang kata ada artis-artis pun aku tak nampak mana artisnya. Dapat dengar je dorang menyanyi.

Yang datang masa aku takde, sorry kita tak dapat jumpa.
Yang datang masa aku ada, thank you.

Yang datang bukan sebagai reader pun ramai juga.
Ada 2 orang budak tu masa melintas booth "Eh! Baju ni la yang kita nampak kat FB tu!"

Good.
Maknanya FB memang berfungsi sebagai medium pengiklanan.

Tapi yang best untuk aku bila aku dapat bagi explanation tentang GreenAard untuk first time user.
Ada jugak 2-3 orang yang aku tengok badan dah kurus tapi nak jugak try GreenAard. Aku tak kasik.
Aku kira BMI dorang and tunjukkan BMI chart badan dorang slightly overweight je, maybe dalam 3-4kg.
Buat apa nak ambik GreenAard kalau takat berat excess 3-4kg.
Setakat 3-4kg tu korang buat je la exercise.

Ada yang insist nak guna jugak sebab dia bagitau dulu berat 47kg, now 57kg.
Bila aku kira BMI memang betul ideal dia tak boleh lebih dari 53kg.
Tapi, setakat 4kg je terlebih, baik buat sit ups 10 minit sehari, dalam sebulan rasa turun kot berat tu. Takyah la beli GreenAard.

Berat ideal manusia range dia quite besar.
Macam aku, ideal weight range from 48-53kg. 5kg range dia.
Bila suatu masa dulu aku pernah berat 45kg, tetiba dah jadi berat 52kg, orang akan nampak kita "Eh dah gemuk!". Padahal kita masih di range berat ideal.
Dulu tu kita sebenarnya underweight tapi biasa la kan, semua rasa cun bila badan kerempeng.
That's why kat booth hari tu those yang aku kira BMI dia slightly overweight, aku tak bagi beli.
Sebab semakin kita menghampiri berat badan ideal, proses penurunan tu semakin slow.
Bukan aku tak kasik guna, tapi orang-orang yang beratnya tak berapa nak berat ni berpotensi untuk bagi bad testimoni kalau dia kurang faham kaitan current body weight dengan proses penurunan berat.
Nanti dia pelik apesal berat badan dia tak turun-turun bila makan weight loss pill.
Padahal berat badan dia dah menghampiri ideal weight jadi proses tu memang slow.
Contohnya, kalau perut je buncit tapi peha lengan semua kecik, baik korang buat sit ups je.

Tapi ada jugak la insist nak ambik jugak sebab kawan dia kurus bila makan GreenAard dia kata.
Ok fine.
Nak try jugak, try lah.

Ada live testimoni hari tu tapi malas la cerita ulang kat sini.
Pi FB GreenAard cekidaut sendiri.










Antara yang mahu bergambar.
Ada yang malu-malu.
Ada yang tak sempat nak ambik gambar.

Seronoknya bila exhibit ni adalah sebab networking sesama exhibitors.
Sama-sama kongsi ideas untuk marketing.
Sama-sama bagitau organizer mana yang ok organizer mana yang tak.

Again, aku nak kasitau, kalau nak dapatkan berat badan ideal, please aim untuk dapat body weight yang sihat.
Bukan aim untuk pakai baju size S semata-mata.

Orang yang berat badannya 70kg dan ketinggian 150cm, ini dikatakan obese.
Tapi untuk dapatkan berat badan yang sihat dan ideal, perlu kurangkan berat antara 14-25kg.
Jangan aim untuk turun 25kg.
Aim untuk turun 14kg dulu.

Ok?

Insyallah Jumaat-Ahad ni aku di Penang.
Atas urusan kerja plus berehat sekali.
Kalau ada agen di utara atau sesiapa saja nak melepak jumpa aku nak discuss apa-apa boleh whatsapp admin (Intan) at 012-7728976 ya.
Not to say buat appointment la, tapi sebab aku pun dah alang-alang kat sana, kalau sesiapa nak jumpa ke especially yang nak discuss pasal GreenAard, boleh la bgtau admin, boleh nanti aku arrange time.

Sorry takleh tulis panjang.
Aku migrain.


posted by aveo757 @ 1:44 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER