walk on wings, tread in air: BLACK <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

BLACK
2016-02-12

Punyalah aku dari pagi tadi lagi plan nak update harga jubah yang baru tapi tak sempat-sempat.

Jubah yang baru ni temanya BLACK.

Sebab susahnya aku nak cari jubah hitam yang tak merelip.
Kebanyakkannya merelip satu badan.
Kalau sekali-sekala pakai takpe. Kalau dah sebulan 6-7 kali lenjan jubah yang sama mau luruh habis kristal-kristal tu semua.

Jadi, lepas balik je dari umrah hari tu terus aku produce 2 design jubah yang bertemakan black.
Tapi takde la semua hitam sebadan.
Ada la warna-warna sikit.

Design yang pertama menggunakan Jacquard material.
Siapa biasa beli Jacquard tau material ni cantik dan mahal sikitlah dari material jubah lain.



Ini material Jacquard.

Kain memang sedap, tak mudah renyuk of course.
Very minimalis printed. Very modest.

Disebabkan corak kain ni berkaki, jadi aku pecahkan jubah ni kepada 2 piece yang boleh dibukak jahitannya kalau korang nak pendekkan sikit jubah. Jadi, jangan risau. Bahagian berkaki tu takkan hilang.

Kalau sesape rajin, beli la diamond yang hitam tu tabur sikit kat certain part baju ni. Tapi kalau taknak pun takpe sebab kain dia sendiri dah cantik.


Jacquard jubah ni ada 2 corak, satu corak dedaun, satu lagi corak akar.
Yang corak akar ada 2 warna - grey and brown.
Corak dedaun ni ada 4 warna - kuning, hijau, merah and purple.



Lagi satu design ni jubah tenun Makassar.
Ada zip tebal di depan dari atas sampai ke bawah.
Zip tu sebenarnya not reall sampai ke bawah, ada gap sikit. Sengaja aku buat camtu supaya pemakai boleh pakai dengan seluar. Bila melangkah tu nampak la seluarnya.
Dan ada poket di depan.

Design tenun Makassar ni ada 3 corak.
Sesape yang datang booth esok boleh tengok apa corak-corak dia.

Kalau nak beli online, tunggu aku shooting next week.

Harga Jubah Jacquard is RM250/pc.
Tapi untuk di booth esok and Ahad kita buka at RM220/pc.
Hanya kat booth saja.

Jubah tenun Makassar with zipper ni RM159/pc (sama je harga dia dengan jubah-jubah sebelum ni).
Untuk booth esok kita bagi RM130.
Pun price ni hanya kat booth je.

Kat website and kedai harga adalah harga normal.

Ni senarai sale items kat booth esok :







Sape pandai, pi suruh member beli 3 ketul GreenAard, pastu ambik discount RM20 tu utk redeem beli Jubah Jacquard. So kau dapat lagi RM20 potongan.

Sesape nak meronggeng cik kiah ngan aku kat booth esok, aku ada from 1pm - 3pm.
Selebihnya, En Wan and the team jaga.
Don't worry, ada sales perempuan. So kalau nak beli baju takyah segan-segan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

INSYALLAH, IN MARCH...



posted by aveo757 @ 5:50 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER