walk on wings, tread in air: Hawa <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Hawa
2014-11-17

HAWA by Arekay.

Ni adalah 2nd shawl dari Arekay.
Masih mengekalkan material chiffon georgette.
Kali ni aku keluarkan Arekay halfmoon pattern dan ada jahit sulam mesin di tepi.
Shawl Hawa ni tak besar sangat. Shawl Arekay yang lepas kategori wide shawl, kali ni halfmoon Arekay bersize standard halfmoon iaitu 170 x 65cm. Tutorial ada di bawah sekali. Boleh tengok ok?
Harga pada form adalah without postage.
























Name:
Email Address:
Color RM44.00 : Lavender
RM44.00 : Dark Red
RM44.00 : Parakeet Green
RM44.00 : Light Orange
RM44.00 : Slate Grey
RM44.00 : Pale Pink
RM44.00 : Grey
RM44.00 : Turquoise
RM44.00 : Mustard
RM44.00 : Yellow Green
RM44.00 : Midnight Blue
RM44.00 : Deep Pink
RM44.00 : Walnut
RM44.00 : Dusty Pink
RM44.00 : Black
RM44.00 : Rosy Brown
RM44.00 : Medium Sea Green
RM44.00 : Green
RM44.00 : Sand
RM44.00 : Sea Green
Quantity
Delivery Address
Contact number
Remarks

Ni aku letak tutorial untuk pakai shawl Hawa.
Sebenarnya cara ikatan shawl ni terpulang pada kreativiti masing-masing.
Tapi ni aku ajar jugak tutorial cara aku, kot-kot la nak ikut.


Tutorial 1
Ni tutorial untuk cara ikatan shawl untuk photoshoot kali ni.
Styling oleh assistant aku, Nadiah (tiada dalam gambar)


Tutorial 2
Ni adelah pesen ikatan shawl dari menjak awal aku bertudung sampai now memang ni je lah pesen dia. Styling oleh aku (ehem..ehemm)

Sebab tutorial ni aku yang buatkan dan aku sangat pakar dengen pesen ni, jadi ni aku terangkan sikit kekdah Tutorial 2 :

1. Shawl biar sama panjang. Takyah sebelah panjang sebelah pendek. Takyah.
2. Tarik shawl belah kanan bawak naik ke belah kiri kepala...
3....dan pusing lilit sampai habis. Pinkan.
4. Tarik shawl belah kiri pulak naik ke bahu kanan. Pinkan. Kemaskan.
5. Settle.

Simple je tutorial kedua ni. Sebab tu aku malas nak blaka ikat shawl macam-macam sebab yang ni kira paling selesa, kemas pun kemas and cepat dan tak serabut. Taraf makcik-makcik macam akak ni sesuai la pakai cara ni. 

Ok lagi satu.
Selalunya yang beli Ephyra mesti akan beli sekali dengan shawl.
Now, setiap pembelian sekotak Ephyra, korang boleh beli shawl Hawa ni dengan harga RM39/pc saja, FREE POSTAGE.
Maknanya kalau beli 3 kotak Ephyra :

RM540 + RM39 + RM39 + RM39

Tu pun kalau nak beli sampai 3 helai la.
Agak-agak nak beli selai je pun takde masalah.
Tapi mesti dengen pembelian Ephyra baru boleh dapat special price ni, ok?


posted by aveo757 @ 7:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER