walk on wings, tread in air: Ephyra : Promo : DI-scount <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ephyra : Promo : DI-scount
2014-10-25


Haaa...tu dia.
Kau ingat AEON je ada card?
Aku pun hade laaaa! Sebab tu kad aku ada gamba green apple.

Nama kad di atas adelah 'Di-scount Card'.
Khas untuk customer Ephyra.
Discount card ni bukan life-time ya. Ni ada sekian-sekian period.

Citer dia camni.
Discount ni only applicable kalau kau beli 3 kotak at RM540 (RM570 Sabah/Sarawak).
Kalau korang beli 3 kotak, kita akan bagi Discount Number.
Nama korang akan dimasukkan dalam database sebab sesiapa yang beli 3 kotak, maka dia entittled to get harga RM160/sekotak, sebanyak 2 kotak, untuk next purchase.

Contohnya, katakan besok ko beli 3 kotak dengan harga RM540.
Masa provide tracking number, kita akan bagi sekali Discount Number.
Pastu bulan Januari sok ko nak beli lagi kan, just email semula kat kita, bagitau nak beli sekotak Ephyra menggunakan Discount Number.
Kita akan trace your discount number, history of purchase and lain-lain details dalam system.
Dan untuk that purchase, korang akan dapat harga RM160/kotak.

Kalau kotak pertama yang ko beli dengan harga RM160 tu dah habis, nak repeat, gunakan kekdah yang sama. Email us and bagi Discount Number. So maknanya kat sini, ko dah pun guna habis kuota 2 kotak tadi.
Kalau nak beli sekali 2 kotak pun boleh. Maknanya beli dengan harga RM160 + RM160 sekaligus. Pastu kuota habis. Settle.

Ok, ni ahkak nak explain sikit lebih kurang berdasarkan ilmu yang tak berapa nak banyak sebab ahkak dulu dalam lecture hall selalu lepak belakang. Tapi boleh la ingat sikit-sikit.
Ramai antara yang beli Ephyra ni akan tanya soklan "Kalau ambik caffeine menggangu tak kesan Ephyra?"

Pertama sekali, kesan apa yang korang maksudkan?
Adekah pada penghasilan collagen?

Kalau samada caffeine mengganggu penghasilan collagen, jawapannya TAK.
TAPI, kena tengok jugak berapa banyak kau mencekik caffein dalam sehari.
Kalau ambik caffeine in moderation, it will not impact on collagen renewal.
Sebenarnya, coffee, caffeine tak interfere pun collagen production. Malah, dari segi sains, banyak kebaikan ambik caffein ni. Salah satunya bagi kau lebih fokus and yang terbaru katanya mengurangkan risiko diabetis. Tapi diabetis type berapa aku tak tau.

Akan tetapiiiiiiiii...caffein boleh trigger acne!

Maksudnya kat sini, kau memang akan berpotensi untuk dapat masalah kulit sekiranya kau ambik caffeine. Apetah lagi kalau memang dah sedia ada penyakit kulit contohnya jerawat. Proses healing akan jadi lambat.

Why lambat?

Remember dulu aku ada cakap kenapa kesan tidakbalas Ephyra berbeza untuk setiap orang?
Salah satunya adelah tindakbalas badan terhadap healing process.

Katakan la kau ada masalah jerawat (atau kulit kematu, atau jeragat, atau kulit kering).
Kau ambik Ephyra. At the same time kau minum kopi.
Sedangkan kopi ni boleh trigger penyakit kulit. Kau dah ada jerawat, lagi kau togok kopi, memang huru-hara la badan tu.
Bila masalah kulit timbul, badan akan hasilkan banyak sel-sel secara semulajadi untuk 'merawat' kulit.
Proses nak merawat ni guna banyak tenaga.
Sedangkan tindakbalas Ephyra dalam collagen reneal juga perlukan tenaga.
Bila banyak tenaga dah diperlukan untuk merawat kulit (ini secara semulajadi by antibodi), tenaga yang tinggal untuk collagen renewal dah sikit.
Jadi proses menghasilkan collagen tu jadi kurang/lambat.
Sebab tu aku cakap kesan Ephyra berbeza-beza. Tak sama semua orang. Bergantung pada keadaan badan kita jugak.

Ada yang sampai kotak ke-5, baru masalah kulit nampak berkurangan.
Ada yang seawal 4-5 hari tumit dah licin.
It all depends.

Kopi tu bila kita minum sewaktu makan atau lepas makan kita minum kopi, dia akan menggangu badan dari menyerap mineral dari makanan tadi. Sedangkan kalau badan kurang zinc and iron boleh memburukkan lagi masalah kulit. Dia senang cerita, takyah ambik caffeine lansung. Tapi kalau tak mampu nak stop minum coffee, kita kurangkan sudah la. Tapi bersabar je la dengan collagen renewal. Macam aku memang tak minum kopi, tapi teh O tu sehari 2-3 kali jugak. Tu kalau breakfast lunch kat luar. Kalau duduk rumah memang 1-2 kali je. Kadang lupa minum teh.

Jadi, jangan takut.
Kalau rasa nak minum kopi, sila sila sila.
Dia tak ganggu. Dia mungkin at some cases, cuma melambatkan proses collagen renewal saja.



posted by aveo757 @ 3:00 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER