walk on wings, tread in air: Campak saje dan tadaaaa!! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Campak saje dan tadaaaa!!
2014-11-08

Hi kawan-kawan.
Selamat bersabtu.
Selalunya Sabtu adelah hari masak ringkas sedunia sebab En Wan akan makan di rumah for lunch and dinner. Jadi bermakna, aku kena masak dua kali. Lunch lauk lain. Dinner wajib lauk lain kalau tak, pakwe aku ni taknak makan.
Padahal kalau hari biasa tu dia ingat aku masak 2 kali jugak ke? Takde nyaaaa.
Aku bangun pagi masak lauk utama.
Nanti tengahari mak akan goreng-gorengkan sayur or lauk tambahan yang selalunya simple-simple like telur dadar or ikan masin.
Maksudnya, lauk utama tu aku masak sebelum aku gi keje - Pagi.
Time dia dinner tu, lauk tu jugak la yang aku perangatkan balik.

Tapi bagi En Wan ni, lauk masak pagi pun takpe asalkan sehari dia makan lauk tu sekali je. No repeat-repeat.
Maka dengan itu, terpaksa la isteri mitholi ni masak 2 kali time cuti.
Dah nama pun masak 2 kali kan, maka masak yang ringkas-ringkas sudah.
Takde de aku nak masak lauk tengahari beria, lauyk malam beria.
Ni silap-silap malam kang aku goreng bilis ngan sardin je.
Oh tak lupa pulak malam ni aku ada appointment, jadi maknanya malam ni makan kat luar jawabnya.



Lauk hari ni - satu je. Kah Kah Kah.
Ikan siakap stim.
Situlah ikan, situlah sayur, situlah kuah.

Resepi sangat senang, segan ai nak bagitau.
Tapi aku tau mesti ada yang se-pemalas macam aku gak, maka terima resepi ni :

Ikan siakap dah basuh and bilas ngan cuka, digaul with garam secukup rasa.
Pastu campakkan segala tok nenek sayur yang sedap di tekak masing-masing. Macam aku, today aku letak karot, buncis, tomato and anak jagung.
Hiris bawang and cili.
Main campak-campak je.
Last sekali tuang sikit sos tiram.
Pastu kukus.
Settle.
Dah habis pun lauk ni.



Menjak semalam, dalam kereta aku dah ada penumpang baru.
Ntah mana dia jumpa teddy ni tak tau la.
Agaknya semalam nenek dia buat gerakan mengemas dan memunggah mainan lama terjumpa menatang ni. Bila dah dibasuh nampak cantik pulak.
Yang tak cantiknya bila panglima heret teddy ke sana sini. Dah la pakai baju Superman. Kecelaruan identiti betul.
Boleh la pulak bila masuk kereta dia ingatkan aku "Ma, pampers teddy bawak tak?"
Pampers kau sendiri pun kau tak ingat nak bawak, lagi nak ingatkan aku bawak pampers untuk teddy. Cis.

Aku : Apesal dengan teddy tu?

Rayyan : Dia nak tido.

Aku : Oh ye ke. Tepukla. Biar dia tido.

Rayyan : Ma, tolong gatal garuk teddy.

Chantekkkkkkkkkk muka kauuuu.

Kalau ada sesape ingat, Rayyan ni everytime nak tido mesti nak digosok-gosok (gatal garuk) bontot dia. So now dia buat benda yang sama kat teddy. Tapi at the same time dia suruh aku gosok bontot dia jugak. Dah satu keje pulak skarang aku nak menggosok dua bontot.



Restoran Sembang-Sembang.
Dah lama dah restoran ni bukak kat Putra Heights.
Tapi baru pagi ni nak try.
Not bad jugak. Makanan dia boleh tahan.
Ada nasik lemak yang sedap sebab paru dia digoreng dengan daun kari.
Sambal sotong mahveles.
Mee goreng, mihun goreng, soto, lontong, roti gulung, kuih-kuih and yang penting ada kuih lopes!!!
Lama dah aku mencarik kuih lopes ni rupanya ada dekat je ngan aku.



This week keje aku men-sepam-kan timeline sendiri dengan muka sendiri sebab team FleurbyMrsHim boleh lupa nak shoot shawl oblong. Dorang shoot shawl butterfly je. Maka terpaksa la aku yang jadi model syok sendiri snap dalam bilik. Sehari selai.
Gamba ni semua aku kena snap membelakangkanm cahaya (tingkap) sebab nak bagi beza warna shawl yang belah kiri ngan kanan tu. Sebab tu korang boleh nampak dalam setiap gamba ada cahaya keimanan terpancar kat belakang.
Kiri tu turquoise.
Kanan blue.
Tengah tu sah-sah la cekelat.

6 warna dah aku pakai.
Lagi ompek warna lagi.
Kot rajin aku sambung la, kot malas sampai sini je lah.
Ni la punca kenapa aku taknak tadah muka sendiri je jadi model supaya boleh jimat kos (hahahah).
Kalau sehari shoot sehelai shawl takpela jugak.
Ni kalau dalam 2 jam kena shoot 10-20 helai makin senget la dagu aku jawabnya kena senyum 2 jam tak berenti.

KLIK SINI untuk lihat semua warna

By the way....


Yang ni kita cerita kendian-kendian.
Teaser saje dulu.


Semalam En Wan keluar jumpa kawan.
Memang dia ada bagitau aku nak jumpa member.
Tak lama pastu dapat ni dari reader...dia snapkan gamba En Wan kat mamak.
Aku snap whatsapp kat En Wan.
Balik rumah dia cakap "Susoh le gini..spy awak ada kat mana-mana"

Haaaaaa..baru tauuuuuuu.



posted by aveo757 @ 4:50 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER