walk on wings, tread in air: Kenapa kau yang susah? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kenapa kau yang susah?
2012-05-27
Actually aku tak tau menahu lansung pasal orang kecoh-kecoh badan Aishwarya Rai gemuk. Baru tadi aku check recent image of her kat internet.

Hmm...aku ingatkan gedempol sangat lahhhh, rupanya alahaiiii. Standardla kot badan macam tu. Orang baru setahun beranak. Aku dulu pun ambik masa gak nak turunkan air and lemak dalam badan. Setahun jugak.

Tapi tu la kan, best jadi rakyat biasa ni. Takde orang kisah kau kurus ke gemuk. Malang la ko Aish, sape suruh jadi selebriti.

Jadi orang yang dikenal/terkenal ni memang salah semua segi. Payah nak jumpa "betul" pada orang terkenal. Sebab yang "betul" tu semua ada kat tukang kondem.

Kau keluar rumah tak pakai mekap, orang kata "Gila buruk muka dia tak pakai mekap. Cantik lagi bibik aku".

Kau keluar rumah bermekap, orang kata "Eleh, mekap sekati kat muka. Kalau tak cantik memang saje laaaa"

Kau gemuk orang kata "Lahaiiii, dah boyak macam ni hilang semua seksi-meksi. Cantik lagi aku!"

Kau kurus orang kata "Badan tulang sana-sini. Kesian laki dia. Bayar hantaran doploh ribu dapat peluk tiang lampu je".

Ye..ye..ye..
Yang buruk semua orang.
Yang cantik semua kau.
Yang jahat semua orang.
Yang baik semua kau.
(Eh macam pantun pulak)

Tapi perasan tak, kita hanya dapat merasa dipandang cantik hanya apabila orang tu tak pakai mekap. Sedangkan bila kita dan dia sama-sama bermekap, orang tak notice pun kita. Padahal kita pun bermekap gak.

Kita hanya dapat dipandang slim hanya apabila orang tu dah jadi gemuk. Padahal dulu kita dan dia pun sama-sama kurus gak. Tapi takde orang notice kita.

So siapa yang lagi kesian kat sini?

Hahahaha.

(Aku la tu, bukan orang lain pun)

*sambil letak double cheese kat roti*


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
posted by aveo757 @ 7:36 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER