walk on wings, tread in air: Pokok. Bukan by Hazama. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Pokok. Bukan by Hazama.
2011-09-15
Budak-budak tengah UPSR ni, si Redza bercuti.
Dah cuti takde apa nak buat, makpak keje, balik dah nak malam.
Dah boring tu memang ada je la keje dia nak tarik perhatian (read : naikkan darah) aku.

Semalam, as ussual masa kitorang tengok TV kat bilik, dia akan ambik kertas dari printer and start lukis la, origami la, ntah apa je la dia buat. Tau-tau dia datang kat aku dengan tangan pegang kertas, tapi sorok kat blakang.

Ija : Ma, mama tau lukis pokok tak?


Aku : Pokok apa?


Ija : Pokok aje. Apa-apa pokok.


Aku : Tau kot (malas layan sebenarnya).

Ija : Cuba mama lukis Ija nak tengok.

Aku : Nak buat apa?


Ija : Ija nak tengok la pokok mama macamana.



Ni pokok yang aku lukis.


Ija : Hmmm...hmmmmm....(sambil kejap-kejap toleh belakang, check kertas dia)

Aku : Apesal??? (gelak kuat-kuat). Mesti Ija kalah kan? Sebab tu taknak tunjuk kertas Ija kan?

Ija : (sengih-sengih). Alaaaa, mama orang besar. Memang la terer.

Aku : Bak sini la tengok. Kalau tak cantik, mama ajar bagi cantik. (macam kau terer lukis la kan?)

Dia tunjuk.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pokok Reza.



Aku hampir-hampir tercarut.
Tapi cuma men-wadefak-kan di dalam hati aje.

Bukan sebab lukisan dia cantik.
Tak cantik pun. Hahahhaha.

Tapi at age 7, dia dah boleh lukis pokok macam ni???????!!!
Lebih kurang macam pokok aku lukis umur 34 tahun.
Biar real kau.

Aku lukis pokok masa umur 7 tahun macam ni je..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mengambil pendekatan "less is more"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Amacam?
posted by aveo757 @ 6:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER