walk on wings, tread in air: Bukan tipu-tipu..ini benar-benar kejadian. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Bukan tipu-tipu..ini benar-benar kejadian.
2011-09-15
 Advertorial post. Scroll down for latest updates.



Kan hari tu aku cakap awal-awal masa skin test "Olay" dah tanya aku apa yang aku expect in 6 weeks nanti and aku cakap aku nak on Hari Raya nanti kulit aku better dari sebelum guna "Olay" kan?

Tapi disebabkan tahun ni aku beraya kat Tganu, takkan la "Olay" nak berangkut ke Tganu semata-mata nak shoot macamana aku look on pagi raya. So, aku bagitau "Olay" korang datangla time aku dah balik nanti. Nanti aku buat la makan-makan sikit and jemput Filla sekali. Sekali harung boleh tengok kulit muka aku ngan Filla. Kulit muka saje ye, kulit tangan jangan difokuskan. Itu tak dapat nak buat apa dah. I memang hardworking, so kulit tangan I memang kasar. Gagagagaga. (plis Diana! Ko ingat comel buat macam ni?)

Actually before guna "Olay" dulu aku cuak jugak.
Masa tu lagi berapa minggu je nak raya (lebih kurang 2 bulan kot).
Berkira-kira jugak nak try ke tak "Olay" ni. (oi, mesti kena berkira ok. Muka ok, muka!)
Kalau try takut jadi apa-apa lak kat muka aku. Aku ni kalau muka stok-stok Maya Karin takpela jugak kan, muka jenis dah memang lawa, jerawat tumbuh 3-4 biji apa ade hal. Tapi kalau aku tak try "Olay Regenerist" ni takut rugi lak sebab kat FB Olay Malaysia ramai yang dah bagi feedback positif pasal "Olay".

Tapi alhamdulilah, "Olay" benar-benar bantu kulit muka aku jadi lagi better dari sebelum guna. Ni gamba-gamba aku kat Tganu balik raya baru-baru ni.



Without mekap.
Floles tak I?

Tak cukup dekat?
Nak dekat lagi?

Bolehhhhhhhhhhhhh.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Cukup dekat?
Dah boleh nampak parut chicken pox aku?
Alaaa ngada-ngadanya muka aku masa ni macam mintak kena belasah.

Kira ok la kulit muka aku skarang kan. Walaupun masih ada ruang untuk diperbaiki lagi. Ko nak kulit camana lagi kan kalau dah nama 30-an tu. Agak-agak takde jerawat, and kurang kedutan* sikit lebih kurang jadik la. Paling best, kulit muka lebih tegang* dari dulu.


Filla after 4 weeks



Aku after 4 weeks


Aku sebenarnya nak tunjuk how tegang is tegang pun payah sebab korang tak pernah rasa kulit aku. Tu sebab aku suruh korang try sendiri "Olay Regenerist" ni and rasa sendiri perubahan dia. Now aku suka senyum kiut-kiut mintak penampar macam gamba kat atas ni. Sebab aku boleh rasa kulit pipi aku tu tegang everytime aku smile that way. Tak caya korang try sendiri.

Jangan tak caya, set "Olay" yang aku dapat masa skin test hari tu aku terpaksa bagi kat mak mertua and ipar-duai aku sebab dorang semua tanya pasal muka aku nampak lain. Ada yang kuar fatwa sendiri 'Berseri-seri muka dia skarang, maklumla dapat anak lagi. Kalau tak dulu muka kusammm je'.

Ewahhhhhhh.
Kemain lagi sorang-sorang kan?
Seb baik la aku malas nak layan mulut kau, kalau aku layan, silap-silap pagi raya tu ada yang juih bibir dia aku kejekan.

So aku bagitau la aku pakai "Olay".
Yang set-set beli krim kaunter semua pakat kondem.
Haloooooo?? Kalau tak try jangan nak kondem ok?
Tu yang aku bagi terus set "Olay" aku kat dorang. Biar dorang try and rasa sendiri. Penyudahnya aku kena beli yang baru untuk aku pakai.


Ni set aku yang baru.

Sanggup aku beli lagi sebab aku dah nampak keberkesanannya.
Aku rasa, cream aku yang brand lama tu bagaikan tersadai je la dalam lemari tak guna-guna jugaklah akhirnya.

Yang night cream aku bagi mak mertua aku.
Yang lain aku bagi kat ipar-duai. Aku dah pesan, agak-agak nak lebih berkesan, gi beli complete satu set. Nanti bila-bila aku balik Tganu lagi, aku nak snap muka sorang-sorang yang try "Olay" aku bagi tu.

So, baru-baru ni team "Olay" datang 'beraya' kat rumah....


Team produksi sampai kat rumah aku petang.


Team tengah get ready nak set-set barang segala. Aku nak menyebut nama barang dorang ni pun tak reti.


Tetamu-tetamu aku haruslah dimekapkan jugak. Takkan nak pucat lesi je kan. Kang viewers konfius lak ni iklan nak gi open house ke nak melawat orang mati.


Filla harus ada sekali, kata satu team kannnn.
Aku ajak Filla bawak Pak Radie and anak-anak dia sekali. Dah nama sekali harung beraya tu kan. Lagipun "Olay" kata kalau ada family lagi bagus, baru nampak suasana raya. Tapi Pak Radie kan stok-stok mithali gitu, so dia nak jaga anak-anak. En Wan lagi la taknak join kalau takde geng. Elok la, kau duduk situ ambikkan gamba aku je la ye, bang?



Oh yes, aku ngan Filla kena pakai baju yang produksi sediakan.
Dorang nak kitorang pakai merah sebab "Olay Regenerist" kan kaler merah hitam, so biar ada sangkut-paut la kan. Lagipun kau dah tua ok, jangan berangan nak pakai pink segala.

Bagus gak pakai baju free ni, merasa aku pakai jubah.
Filla pakai kebaya, aku pakai jubah. Dua-dua kaler merah.


Tetamu kalau datang rumah kita salam ye.
Nak salam mesti ada teknik okk.

Actually masa budak-budak ni sampai aku memang dah bersalam-salaman.
Tapi disebabkan scene ni nak dimasukkan dalam iklan, maka kena la aku bersalam lagi sekali, dan sekali lagi, dan buat lagi sekali, dan ......

Kau nampak lelaki baju putih yang tengah mandor cara aku bersalam tu?
Tu Tuan Direktorrrrr.
Dia nak tengok cara aku bersalam.
Terus kena ulang sampai 4-5 kali, gigil pnya pasal.
Padahal salam je pun.


Aku risau je kalau iklan ni keluar esok.
Sebab masa kat sini, banyak kali Direktor ni cut sebab dia kata gestures aku and muka aku kena over dari orang lain sebab objek yang difokuskan adelah aku.

Haishhh.
Tuan Direktor ni tau ke tak blog aku ni ramai yang tunggu time nak maki.
Ni lagi kau suruh aku act over-over, memang saje nak jadi bahan je la aku ni karang.


Takkan makan biskut raya je kotttt.

Moh le kita ke dining table untuk pekena ketupat lemang segala. Khas disediakan untuk sessi shooting ni. Kira sape yang datang time ni memang bertuah la. Yang datang hari lain, boleh la rasa kuih raya je. Kalau nak spesel call aku dulu before datang, kalau tak, jawabnya...silalah rasa kuihku..pilihlah yang mana satu...haiii di hari begini kita menjamu selera......


Stop jap untuk sessi bergambo tepi pintu toilet.


Time ni budak-budak ni dah nak balik.
So "Olay" ambik peluang shoot.

Aku rasa "Olay" benar-benar bantu aku and Filla look glow on Hari Raya, especially Filla, sebab masa skin test awal-awal hari tu kulit dia memang ada jerawat tumbuh. After guna "Regenerist" memang toksah kata aku, pakar yang buat skin test tu pun kata kulit Filla much better dari first day.

Aku rasa ini memang a chance in a lifetime untuk aku and Filla, lebih-lebih lagi aku. Sebab Filla memang guna "Olay" selama ni cuma dulu dia pakai "Olay" lain, bukan "Regenerist" so kesan dia tak se-boom sekarang. Macam aku memang tak guna "Olay" and aku dah selesa dengan brand yang aku pakai dulu. Bila disuruh try benda baru aku reluctant at first. Now, lepas guna, aku dah tau apa yang aku nak untuk muka aku.

Thank you so much, "Olay".
Dah la dapat try free product, their specialist team sentiasa follow up dengan kitorang apa perubahan pada wajah, apa problem yang kitorang faced, ambik skin record, from time to time mintak kitorang hantar gamba kulit muka. Aku rasa "Olay" memang betul-betul konfiden dengan produk dia sebab tu dia berani buat challenge macam ni. Bagi aku ngan Filla, kitorang dah nampak perubahan pada wajah pun dah cukup buatkan kitorang rasa kitorang dah menang this challenge :)

Olay Malaysia
Promote Your Page Too
posted by aveo757 @ 10:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER