walk on wings, tread in air: Kenapa tak boleh habiskan? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kenapa tak boleh habiskan?
2011-09-15
 
Motif kat mamak pun nak bergamba?


Aku susah nak habiskan makanan yang terakhir.
Tak tau kenapa.
Mesti aku akan tinggalkan sikit tak pun yang last tu aku bagi orang habiskan.

Dulu masa dengan ex-bf, everytime aku makan burger sama-sama, the last piece tu mesti aku akan masukkan kat mulut dia (auwww bahagianya. Tuiiiiiiiii!). Yang dia pun macam dah tau-tau je last piece tu mesti untuk dia so agak-agak aku dah nak habis makan tu dia jeling-jeling kat aku. Nak la tu!

Habit tu macam tak boleh nak diubah.
Even aku rasa macam boleh habiskan, still aku akan tinggalkan lagi satu suap tu dalam pinggan.

Hari tu masa breakfast kat mamak En Wan tegur aku ..

Dia : Habiskan sikit je lagi tu, Di.


Aku : Abang tolong habiskan boleh tak? Kenyang la, bang.


Dia : Apesal suka tinggalkan sesuap atas pinggan? Tu setan tu tau tak.


Aku : Tak tau apesal, kalau suap yang last tu rasa macam geli nak makan.


Dia : Makan tu biar habiskan, Di. (sambil tenung aku-pinggan-aku-pinggan. Macam warden ok)

Aku : Nanti la kejapppppppp. Nak muntah dah ni (ini je la alasan aku kalau makan tak abis).

Dia : Nabi suka tau kita makan suapan yang last tu.

Aiseymannnnn. Dah masuk bab nabi-nabi ni yang aku lemah ni. Memang takde jalan lain melainkan kena habiskan jugak. Tapi aku rilek dulu. Kasi turun makanan dalam perut jap.
Bila dah ready nak makan balik, baru pegang sudu, tetiba ..

Dia : Aduhhhhhh. Takleh ah. Takleh. (sambil tolak pinggan yang still ada roti telur)


Aku : Apesal?


Dia : Cannot gi. Cannot gi. Kenyang gila! (dasar Tganu kan? Apelah salahnya kau cakap 'cannot go'?)



Aku : Bang, suapan terakhir tu...... 


Dia : Diam ah.

Haaaaaa.
Keluarkan tazkirah kat aku segala pandai kan?
Aku baru je nak bagi bunga-bunga pantun kau dah meloncat.

Blah ok...blah.

Aku rasa ni semua sebab dulu kawan aku pernah bagitau kalau kita makan kat luar especially kat hotel (apesal??) pinggan jangan bagi licin, kena tinggalkan sikit-sikit daging ke, sayur ke, apa-apa je la janji jangan licin pinggan tu.

Alasan?

Sebab nanti kau nampak macam kampung.

Boleh?

Balik-balik orang kampung jugak yang kena.
posted by aveo757 @ 12:01 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER