walk on wings, tread in air: Contoh pengguna bijak lah sangat <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Contoh pengguna bijak lah sangat
2011-09-20
Dulu aku pernah buat entry pasal pengguna jalanraya yang super bijaksana.
Yang perasan bagus kat jalanraya tapi bangang berlipat-lipat.

Ni antara contohnya :

Van bodoh itu telah men-tail-gating aku macamkan takde lane lain kau nak lalu.
Ntah apa yang dia sakit ati sangat ngan aku ntah.
Siap beam-beam aku wadefak gila.


Puncanya dia nak suruh aku ke tepi, bajet bawak laju sangat la.
Padahal kau tengok aku bawak berapa?
Dah max 110!

Kau nak aku bawak laju mana lagi?
Boleh je nak suruh aku langgar sampai 150 tapi kalau ikut lojik 110 ni dah habis laju dah kalau ikut undang-undang la kan. Nak suruh aku buat undang-undang sendiri pun bolehhhhh.

Lori kat sebelah aku tu lagi la bawak slow, sebab tu aku nak potong dia.
Kau kalau nak potong aku, tak reti-reti nak guna lane paling kanan?
Oh ye la, lane kanan tu untuk kereta yang laju gila babi. Takat van semput laju sikitttt je dari kereta aku mana boleh pakai lane kanan, kang roboh pulak ekzos.

Aku buat dek, set autocruise 110, pastu bersila.
Lantak kau laaaaa nak beam beam aku.
Dasar tak tau undang-undang.
Kalau aku tak sayang nyawa aku, dah lama aku tekan break, biar bergulung kau dengan van van kau sekali tergolek ke depan.

Last-last dia overtake jugak.
Tau pulak potong!
Aku ingatkan buta tak nampak lane sebelah.

Pastu time potong saje je slowkan van semata-mata nak seiring dengan kereta aku, saje la kan nak bakar-bakar. Siap hon-hon.
Sorry bai, gua tak layan rempit dengan van kilang.
posted by aveo757 @ 4:23 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER