walk on wings, tread in air: Jangan baca. Ini peringatan. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Jangan baca. Ini peringatan.
2010-06-22



Semalam kan, aku mimpi hantu.
Tapi macam pelik sket.

Situasi dia kat kenduri kawen.
Tetiba pengantin pompuan macam kena histeria terpekik-pekik.
Then tetiba ada sorang kakak ni baling apa benda ntah kat tepi pengantin tu sekali semuaorang boleh nampak the hantu.

Aku pandang ngan ekor mata je.
Boleh nampak la rambut panjang, ngan pakai baju putih.
Standard la kan kalau dah jadi hantu, mana ada hantu pakai tracksuit.

Disebabkan aku hanya nampak dengan ekor mata je, so aku pun buat-buat meneruskan keje mengupas bawang. (ntah apa-apa punya mimpi, pengantin dah nak naik pelamin pun aku sibuk kupas bawang kat tengah-tengah hall).
Tapi kan, the hantu tetiba dok bersila depan aku pastu dia tunduk tundukkan kepala dia so that aku pandang muka dia jugak.
Macam babi eh?
Nak jugak aku pandang muka dia.
Tapi disebabkan aku tengah mengupas bawang so airmata ku berair-air jadi aku tak berapa nampak muka dia walaupun dia macam paksa-paksa aku tengok.

Bila aku sedar-sedar dari tido, mata aku memang berair.
Seriau okkkk.
Apesal hantu tu nak sangat aku tengok muka dia?
Cibai betul la. Sampai skang aku takleh lupa cara dia tunduk nak selitkan kepala dia bawah dagu aku so that aku nampak jugak muka dia. Binawe!

Tetiba aku teringat pasal cerita cousin aku kat Singapore, ni masa aku standard 3. Dulu, asal cuti skolah hujung tahun je aku mesti masuk Singapore. Kira cam balik kampung la, lepak ngan nenek, makcik segala. So there was one time, aku naik MRT ramai-ramai ngan cousin.

So this cousin suka sangat bukak cerita hantu.
Masa dia tengah cerita tu, MRT ni lalu tunnel/subway.
Tengah-tengah dia cerita kan, sekali dia ter-pause.
Aku takde syak apa-apa sebab kebetulan masa tu MRT dah nak stop kat stesen apa ntah lupa.

Esoknya, dia bagitau yang masa MRT tu lalu tunnel, of course la cermin kiri kanan semua gelap kan. Dia kata, dia tak nampak muka Uncle yang duduk sebelah dia kat opposite window. Gila suweyyyyy. Dah la Uncle tu duduk sebelah dia. Dia nampak badan aku ngan dia je, Uncle tu badan ada, kepala takde.

Lagi satu kan, dia cerita time tu dia pi camping ngan kawan-kawan skolah. Ada 5 orang termasuk dia. So, masa member-member tengah busy siapkan tent, dia pi carik kayu api la konon. Masa dia naik bukit, dia berhenti jap tengok pemandangan sekitar tent tu kot-kot la ada potensi rimau beranak ke. Sekali dia terperasan something.

Dia kira semua yang kat tent tu cukup 5, masuk dia 6.
Siapa lagi sorang?

Ok, aku nak tido.
Takut??

Nasib kau la.

posted by aveo757 @ 12:01 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER