walk on wings, tread in air: Happy New Year All <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Happy New Year All
2007-12-31

Azam tahun baru.
Menjelang tahun baru 2008, azam aku ialah mengupdate diri aku dengan membaca blog-blog korang semua. Yesser!!!!!
Kalau baca blog korang pun aku takleh buat, maka tak payah la aku proceed ngan resolution yang seterusnya sebanyak 18 ni.

Mata aku sangat layu dan kuyu serta merah-merah sket sebab aku letih sangat. Gila penat. Masuk toilet tadi boleh lak termenung jap atas toilet bowl. Entah kemana-mana aku pikir. Siap leh pikir apa nak cakap kat customer Rabu ni. Jauh punya planning. Hari ni pun belum malam lagi, dah pikir Rabu. Baru aku tau kenapa orang panggil bilik termenung. Memang pencetus idea la.

Semalam aku ambik bibik baru. Aku dah ada bibik baru hoihhhh.
Bibik baru aku ni dah tua, age 40+, sedara kepada first bibik aku yang superb tu. So, aku harap dia pun sesuperb first bibik dulu. Pagi ni aku tengok everything ok. Cuma anak aku tu je yang eksyen taknak kat bibik baru. Ko tak tau ko nak kena tinggal ngan bibik tu pasni. Banyak lak cengkadak ko.

Kalau ikut aku la, memang taknak pikir dah nak ambik bibik segala. Tapi En Wan punya alasan kesian tengok aku balik malam-malam penat nak uruskan rumah. Kang tengah-tengah malam nak bangun balik sambung wat keje.

Ala, sebenarnya ko yang tension seminggu empat lima kali kena makan kat luar kan?
Aku bukannya tak larat nak buat, laratttt.
Sungguh.

Tapi biasa la kan, sebab aku penat, so mulut aku berjalan lebih dari tangan kaki. Adat orang dah penat. Tapi aku buat gak keje. Cuma pepandai la ko tahan telinga ko dari bernanah dengar aku berleter.

Now ada bibik pulak kat umah aku.
Dah takleh beromen kat hall depan tv.
Muahahahahahahahah.

Rumah aku tengah ramai orang, anak-anak sedara En Wan, mak metua pun ada, pastu ada lak bibik. Di kala kepenatan melanda, bibik ada, mak metua pun ada. Just on time. So boleh lah boleh aku membongkang sepuasnya malam ni. Bestnya pikir, takyah basuh baju, takyah lipat baju, takyah gosok baju, takyah siram pokok, takyah vacum rumah, takyah mop dapur, takyah MASAK, tak payah tak payah tak payah dan tak payah. Walahweiiiiiiiiiii, boleh imagine la badan aku jadik cam tenuk tahun depan.

Semalam aku beli another DVD Leslie. Yang bestnya, aku tak mintak pun. Lalu depan Speedy En Wan tanya 'Taknak carik cerita cina awak?'

Cepat betul dia beradaptasi.
Memang sesuai jadik laki aku.

Gambar DVD nanti malam aku snap. Ni kat opis. Nak sambung wat keje.

posted by aveo757 @ 4:20 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER