walk on wings, tread in air: Cara kita tak sama <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>





SEARCH

CONTACT ME

Diana Ishak @ Green Apple
aveo757@yahoo.com
See my complete profile

TRAFFIC
Visitor Counter
TESTIMONI GREENAARD


Cara kita tak sama
2020-05-27


Aku dah lama nak cakap pasal ni, tapi asyik terlupa.
Semalam selak-selak LinkedIn terfikir pula nak tulis pasal ni.

Hari tu aku ada tulis post pasal Personal Branding [cubalah selak-selak post bulan puasa lepas].
Aku ada mention yang your brand is not just your logo, color, warna, konsep bisnes dan ikon.
Your brand is so much more - ini termasuk cara kita bercakap [menulis], gambar yang kita post, mesej yang kita sampaikan dalam tulisan-tulisan kita, cara kita tampilkan diri pada khalayak, etc.
Dalam kata lain, your brand is everything you do, baik dari segi siapa kita di online mahupun offline.
Kalau kita jujur dengan diri sendiri, apa yang kita buat pasti consistent.
Tetapi kalau kita fake, someday kita akan go off-brand.
The more off-brand you go, the more confused your audience.
Sebab itulah penting untuk kita consistent dengan apa yang kita tonjolkan. Be yourself.
Consistency adalah part paling kritikal dalam membina kepercayaan customer.

My first business that really took off for me adalah GreenAard [sebab biotech business adalah offline business].
Sebelum aku start GreenAard, aku start Fleur by Mrs Him dulu tetapi dengan Fleur aku tak all out because passion aku sebenarnya bukan di bidang fashion.
Aku setup Fleur by Mrs Him pun asalnya untuk cari tudung yang sesuai untuk aku pakai sendiri.
Dah alang-alang ada kaki di China, aku bawak masuk extra.
Dan segalanya bermula dari situ.
Fleur by Mrs Him pun bukan produk sepanjang tahun.
Aku hanya produce dalam kuantiti banyak setiap kali nak raya je.

Tapi dengan GreenAard aku all out sebab passion aku memang di situ.
Walaupun health and supplement products susah nak tembus market sebab farmasi di Malaysia dah melambak-lambak ditambah lagi medicine people tak berapa "baik" dengan founder but I don't care because my mission is not to win all.
Aku lebih kepada nak menrealisasikan impian aku untuk produce something hasil dari kajian sains dan makmal.
The feeling of melihat actual product terhasil dari formula sendiri is priceless!

However, standard marketing yang ada tak berapa sesuai untuk health product.
Nak pasang-pasang billboard and iklan untuk health product, pada pandangan aku, kurang sesuai.
Orang akan keliru dengan produk kalau aku buat marketing macam tu and aku taknak bertangungjawab dengan misconception tu.
Aku tahu kalau aku nak reach customer, aku kena serve dorang dengan cara yang berbeza.

GreenAard was born out of a vision untuk bawa konsep bioteknologi dan kajian sains kepada orang awam.
Aku nak orang tahu kenapa aku guna teknik ini, kenapa aku guna bahan itu, kenapa mesti cara pengambilannya begini, kenapa tak boleh diambil begitu, etc.
Aku nak potential customer bukan sekadar guna tapi mereka juga tahu how it works.
Bila konsep tu mereka faham, insyallah progress-nya akan jadi lebih cepat.

Once aku faham who I was trying to reach, aku mula nampak keperluan untuk tukar cara marketing, untuk sediakan educational material and provide customer service yang lebih baik.
Memahami siapa audience kita dan apa yang dorang cari made all the difference in my business.

Dulu masa mula-mula release GC Plus [produk pertama], ada yang suggest aku pakai botol kaca supaya produk nampak lebih ekslusif dan 'boleh percaya'.
Ada yang suggest letak dalam packaging berbentuk kotak so that nampak bergaya and tak nampak macam produk timbang kilo.
Macam-macam suggestion aku dapat.
Aku sangat berterima kasih dengan semua feedback tu.
However, maybe jiwa makmal lebih dekat di hati, jadi aku ketepikan dulu keperluan untuk packaging yang gah-gah dan lebih tumpukan pada misi utama iaitu untuk educate people tentang produk.

Ketika orang lain gunakan standard marketing like packaging yang gah, iklan tv, iklan radio, iklan majalah, billboard, guna artis, instafamous, aku pilih untuk reach customer dengan cara yang berbeza.

Was it difficult?

Yes!

Did it take a lot of hours?

Yes!

Did I have to invest my time into it?

Yes!

Terlalu banyak masa, isu, frustrations yang aku dah tempuh dengan cara yang aku pilih ni.
Plus, a lot of my money from my paycheck went back into my business.
Maknanya?
Tak ambik gajilah...hahaha.

But did it work?
Absolutely.

Sorry to say, tapi some peniaga online takde passion dalam berniaga.
The message that they send to customers are "aku nak cari sales sebab aku nak hit sales", bukannya "aku nak share information to help people".

Kita boleh nampak peniaga jenis ni dari segi produk yang dijual. Produk rencam.
Ada yang dalam satu-satu masa sell 2-3 brand berbeza untuk produk yang menjalankan fungsi yang sama.

Contoh, krim muka [contoh je].

Dia jual krim muka brand A, B and C.
Semalam dia promote brand A, hari ni dia promote brand C.
Hakikatnya you are showing your inconsistency dan ini akan mengelirukan your audience.
It looks like you tak fully understand the product.
Your aim hanyalah untuk jual selagi boleh jual.
Those yang dah ada own product, tapi masih lagi mempromote brand lain yang ada fungsi yang sama dengan produk dia sendiri lagilah tak sepatutnya buat ni.
Focus your own product. Be consistent with what you sell, with the brand that you carry.

Lagi satu aku selalu nampak seller tapau semua orang.
Semua orang boleh guna produk dia katanya, tak kira berapa umur, apa medical history, apa current condition - semua boleh.
Deyyy, even teh tarik pun bukan semua orang boleh minum, inikan pulak produk kesihatan.

Lagi satu, penting untuk kita connect directly with our potential customer.
Tak perlu 24/7 menjawab soalan customer tetapi 'connect' dengan cara meletakkan diri kita di media sosial as much as you put your product.
Orang yang misinya untuk mencari sales semata-mata, boleh nampak media sosialnya lagi banyak bercerita pasal produk berbanding diri sendiri.

"Tapi memang saya nak jual barang, lojiklah kalau saya up post pasal barang jualan saya saja".

Guys, I wish it was that simple.
Kalaulah kita boleh sebut je "Eh, aku ada jual ni", "Eh, aku ada jual tu" lepas tu semua orang bergasak-gasak datang beli dari kita, baguslah.
Malangnya, we don't.

Bisnes yang besar, dorang boleh hari-hari sembang pasal bisnes.
Hari-hari boleh up pasal produk, tak payah cerita pasal benda lain.
Tapi untuk small business like me, atau untuk orang yang baru keluarkan produk baru, atau baru berjinak-jinak memulakan bisnes, kita tak boleh guna merketing macam tu.
Aku selalu perasan small business atau orang yang baru memulakan bisnes, terus-terus nak guna marketing gah.
Akhirnya lepas satu, satu, aku hilang dari radar.

Small bisnes ada cara marketing-nya.
Kita kena bagi orang kenal dulu siapa kita, apa produk kita, give them time to like us, time to trust us, time to decide whether our product or service will meet their needs.
Atau dalam bahasa mudahnya, jalan marketing kita berat sikit berbanding Coke atau Starbucks.
Tetapi berat tak semestinya kena give-up. Buat saja, slow and steady.
Nak buat macamana, kita kan baru nak bertatih. Lojiklah kalau gerak pace slow.
Nak laju-laju pun nak ke mana.
Bergerak laju dalam keadaan kita masih bertatih, kalau once terjatuh, payah nak bangun balik.

It's my FIRM BELIEVE sebagai small business owner, kita belum ada luxury to advertise produk/service semudah petik jari.
Jangan kerana orang lain buat, maka kita nak buat benda yang sama.
Yang penting, kenalkan dulu diri kita dengan audience.
Let them know both you and your product - especially you.
Jangan pulun up cerita bisnes and produk hari-hari.
Customers are not stupid.
Dorang tahu how to block content yang takde related dengan dorang.
Bila selalu disumbat dengan cerita produk over and over again, secara otomatik they scroll laju-laju.

Bukan tak boleh nak tulis pasal produk, tapi buatlah dalam nisbah 1:5.
1 kali cerita pasal produk, 5 kali cerita pasal benda lain.
Make them fall in love with you first.
Bila dorang kenal kita, kenal karakter kita, kenal passion kita - kita tak perlu hard sell dah.
That is how you get repeat customers.

Untuk para re-sellers and agents - JANGAN COPY AND PASTE caption dari business owners.
I see it all the time.
Ramai ambil jalan mudah, copy and paste atau repost caption.

Meng-copy and paste memang kerja senang but using other's stuff [even really good stuff] is not going to help you stand out from the competition.
Kau adalah agen.
Ada berapa ramai agen yang jual brand yang sama? Ramai, kan?
So kalau kerja kau hanya copy and paste dari page HQ, your voice is missing.
Your crowd nak dengar suara you, bukan suara HQ.
Please buat kerja sikit. Jangan expect jalan mudah.
Kalau aku adalah salah sorang audience, aku akan straight beli from HQ because your post is not helping me, you just want to get my money je. Baik aku beli dari HQ terus.
Boleh faham tak?

Entrepreneurship and doing business bukan boleh buat semudah cut and paste.
Kena ada passion. Bukan sekadar mahu nak cari sales.
Especially produk health kat Malaysia ni banyak sangat lompongnya kerana most of them lebih focus kepada menjual semata-mata.
I will continue to work my hardest to fill holes in the health product market.

Aku akan terus pilih untuk educate people melalui produk-produk XZIZ Biotech [GreenAard and Pure Effective], at the same time memenuhi keperluan customer so that they can succeed faster and with more ease.
Secara peribadi aku buat setakat ilmu yang aku tahu, selebihnya Allah take over.
Just be oroginal, think outside of the box and go get what you want.
Just do it consistently.

Insyallah, ada masa aku share lagi ilmu setakat yang aku tahu. Good luck all!






Beli GreenAard dapat free Pure Effective.





posted by Diana Ishak @ 1:53 PM  
Newer›  ‹Older

ADVERTISING



FOLLOW ME



MY BRAND




LABELS



MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
TEMPLATE by


BLOGGER