walk on wings, tread in air: Triple point <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


TESTIMONI GREENAARD


Triple point
2018-11-22


Thank you so much untuk yang emailkan testimoni ni.

Belum sampai 2 bulan, berat dah turun almost 9kg.
Tapi yang paling aku suka sekali bila pinggang dia dari 35 inch turun jadi 33 inch.

2 inch beza dalam masa tak sampai 2 bulan.

Nak turunkan berat (skala penimbang) tak susah sangat sebab badan kita ada air.
Boleh jadi kita banyak hilang air berbanding lemak.
Tapi ukuran pinggang menunjukkan berat lemak.
Bila pinggang berubah inchi, itu tandanya ada pengurangan berat lemak, bukan berat air.

Bukan senang nak turunkan lemak.
Hilang 2 inci kat pinggang tu dia punya happy tak tau lah nak cakap apa.
Aku ni sekarang pinggang 26 inch lebih.
Benchmark aku sebenarnya adalah seluar jeans Giordano yang aku beli 10 tahun lepas kat Hong Kong, bersaiz 25 inch.
Nak turunkan 1 inchi je pun hazab nau rasanya.

Berat pada penimbang memang senang je nak turun.
Kau puasa 2 hari, konfem turun.
Tapi hakikatnya yang turun tu air saja, lemak belum turun lagi.
Tu pasal GreenAard bagi weight lost tracker card untuk korang catat kehilangan inci dalam selepas tempoh 10 hari.
Hilang inci tu sebenarnya lebih penting dari hilang berat badan (penimbang).

Ok, aku try explain satu-satu point yang pengguna ni highlite dalam testimoni dia :


Semput vs overweight.

Salah satu cara nak tau samada kita overweight atau tak, cubalah naik tangga.
Macam pengguna GC Plus ni sendiri cakap, sebelum ni dia mengah bila naik tangga.
Kalau masa naik tangga atau beberapa minit selepas naik tangga kita rasa mengah satu macam, kemudian slowly reda, ok itu tanda badan kita out of shape.
Tapi kalau tak naik tangga pun boleh mengah, ok yang tu maybe ada penyakit lain.
Silakan jumpa dokter.
But in some cases, dengan menurunkan berat badan boleh bantu atasi masalah semput.


Sakit lutut vs overweight

Lagi satu sakit lutut.
Ini memang one of the complicatios yang paling biasa untuk orang overweight.
Kalau kita dah memang dah sedia ada sakit lutut, just a small weight loss dah boleh legakan sikit sakit lutut tu.
Tak percaya, cubalah.
Dapat turunkan sikit berat jadilah, insyallah hilang sakit lutut tu.
Sebab, berat badan yang berlebihan akan bagi tekanan pada lutut.
Tekanan yang berterusan akan bagi macam-macam complications lagi.

Yang pertama sekali, bila berat badan berkurang, of cos sakit lutut pun akan berkurang kerana setiap 400g berat yang kita berjaya turunkan akan kurangkan tekanan pada lutut sebanyak 1.6kg.
Cuba bayangkan kalau berjaya turunkan berat 2kg, tu bermakna dah reduce 8kg tekanan pada lutut.
That's why this pengguna kata lutut dia dah tak sakit selepas turun almost 9kg, tu bermakna tekanan pada lutut dah berkurang sebanyak......??? [kira sendiri, aku kalau bab mengira ni fail].

Yang kedua, bila sakit lutut berpanjangan [akibat berat badan], lama-lama boleh datang komplikasi yang lebih teruk, selalunya osteoarthritis and rheumatoid arthritis.
Rheumatoid arthritis (RA) ni paling ramai orang dapat.
Awal-awal masa aku distribute sample GC Plus, ada sorang pengguna tu kata dia dah biasa ambil steroid untuk kurangkan sakit kaki sebab dia ada RA.
After ambil GC Plus 10 hari, dengan izin Allah, dia dah tak perlu ambil steroid.
Dia kata doktor pernah mintak dia kurangkan penggunaan steroid tapi sebab tak tahan sakit, dia ambik juga.
Alhamdulillah lepas guna GC Plus tu, dia slowly tak ambil steroid.

Actually memang ada kaitan antara RA and weight loss.
RA ni menyebabkan badan kita menyerang tisu badan sendiri dan menyebabkan inflammation and koyakan pada tisu.
Walaupun lemak penting juga untuk badan tapi bila badan terlalu banyak lemak, boleh menyebabkan sel-sel lemak release bahan kimia secara berlebihan.
Bahan kimia inilah yang buatkan sendi dan tisu koyak.
So by reducing weight, kita boleh kurangkan risiko untuk dapat RA.

Dia punya flow nak mudah paham gini.

Berat badan bertambah akan menyebabkan sakit lutut.
Sakit lutut yang berpanjangan akan menyebabkan RA.
RA ni bukan sakit kaki yang biasa-biasa ya, ini dah masuk kategori kronik disease.


Gastrik vs overweight

Sebenarnya aku dah letak reminder siap-siap dalam website GreenAard that those yang ada gastrik tak boleh ambil GC Plus.
Tapi nampaknya GC Plus ni terlepas jugak kat orang yang ada gastrik.
Bukan apa, gastrik ni berpunca dari sistem digestive yang lemah.

Ada some pengguna kata bila guna GC Plus dia dapat gastrik.
Dalam erti kata lain, dia nak cakap yang GC Plus menyebabkan dia dapat gastrik.
Ok aku bukan nak menangkan produk sendiri tapi this is fakta.
Yang menyebabkan punca gastrik adalah digestive sistem yang lemah.

Ramai orang salah faham antara food allergy and food sensitivity.

Food allergy melibatkan tindakbalas protein.
Food sensitivity pula melibatkan tindakbalas bukan protein.
Selalunya, food sensitivity akan mengakibatkan kesan yang teruk, antaranya gastrik.

So bila orang kata lepas makan GC Plus jadi gastrik, itu bukan tanda alergik pada bahan-bahan dalam GC Plus tapi sensitif pada bahan-bahan dalam GC Plus.
Dan sensitiviti ni bukan berpunca dari bahan-bahan GC Plus tapi kerana digestive sistem dia tak boleh tolerate dengan bahan-bahan tersebut.
The problem in within you, bukan dari produk.

Bunyinya macam nak menangkan produk sendiri, kan.
Tapi this is fakta yang aku perlu jelaskan.
Kalaulah puncanya adalah produk, bermakna orang yang paling awal kena adalah aku sebab aku paling lama guna GC Plus menjak dari zaman RnD lagi.

Alhamdulillah, this pengguna come out with testimoni yang katanya gastrik berkurang selepas ambil GC Plus.
Itu adalah bukti bahawa GC Plus bukan punca gastrik.
Tapi gastrik itu terhasil sebab sistem penghadaman you lemah dan tak boleh bertindakbalas dengan bahan-bahan dalam GC Plus,
Dalam bahasa mudahnya, you have food sensitivity that you aren't aware of until you took GC Plus.

Harap-harap boleh faham penjelasan aku ni ok.
Kalau rasa nak explanation lanjut maybe boleh email health[at]xzizbiotech[dot]com.

Oh by the way, ada yang follow tips calorie counting aku bagi dulu.
Ingat tak aku ada bagi tips kalau makan below 1500 kalori selama 1 minggu, berat lemak akan turun 400g?

So ada sorang pengguna GC Plus kata memang cepat berat dia turun guna tips aku tu plus ambil GC Plus sekali.
So dia dengan bijaksananya kurangkan makanan bawah dari 1000 kalori selama 2 minggu tapi hasilnya berat dia naik 1.3kg sepanjang 2 minggu tu.
Lepas tu dia kata badan dia dah immune dengan GC Plus, tak boleh turun dah, makin naik.

Ok dengar sini ya.

Kita tak boleh makan kurang dari 1000 kalori.
Kalau kita makan kurang dari nilai ni, badan akan anggap kita berada dalam zon kebuluran so dia stop terus bakar lemak sebab nak simpan tenaga.
On top of that, badan akan gunakan otot untuk dapatkan tenaga.
Jadi otot makin lama makin mengecut.

Otot fungsinya untuk membakar lemak.
Jadi bila one day korang start makan dengan normal semula (melebihi 1000 kalori), berat akan naik mendadak.

Why?

Sebab otot kan berfungsi untuk bakar lemak.
Kalau otot dah mengecut, maknanya lemak akan dibakar dengan sangat slow.
Nak tunggu otot bertambah baik kena tunggu masa la nampaknya.
Sementara nak tunggu otot bertambah sempat la badan naik sampai 10kg kot 😂😂.

Jadi, jangan memandai-mandai sekat makan melampau-lampau ok?
Binasa masa depan. Haha.

Ok memandangkan aku dah cerita pasal GC Plus, sesiapa yang beli GC Plus HARI INI, akan dapat 270 points (3 kali ganda) DAN dapat free Cleansing Gel 25ml.
On top of that, korang berpeluang menang sejadah di bawah.

Sila whatsapp SINI.




posted by aveo757 @ 9:30 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER