walk on wings, tread in air: Lama dah tak buat post cerita apa aku buat dalam sehari <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


TESTIMONI GREENAARD


Lama dah tak buat post cerita apa aku buat dalam sehari
2018-10-25


Penceritaan hari ini dimulakan dengan cerita semalam.

Ni gambar semalam, kat opis.
Cadangnya lepas Zohor taknak ke mana-mana, lepak je kat opis siapkan kerja.
Selalunya pagi-pagi muka aku semenggah sikit sebab pagi, biasa la kan, at least berbedak la sikit muka tu.
Pakwe aku ni perangai dia, time muka aku senonoh tu dia taknak ajak aku pi mana-mana.
Elok aku habis solat, terus dia "Jom, ikut abang nak pi jumpa customer".
Aku pandanggggggg je muka.

Pastu sebab semalam aku puasa, dia pandai, umpan aku dengan Nasi Arab, "Kita pi cari nasik Arab yang Di suka tu sekali, nak?"

Aku pulak pantang dengar makanan, terus ON je.
Tak sedar muka berselipat.
Dengan konfidennya aku ikut dia pi jumpa customer dengan muka gini.
Toksah kata mekap lah, bedak pun takde dalam opis aku ni.
Nak pinjam bedak budak-budak ni dorang semua pi lunch.
Tawakal aje lah keluar dengan muka gitu dengan harapan customer ni tak kenal aku.

Dalam kereta aku tanya En Wan "Ok ke Di jumpa customer macam ni?"

Dia pandang aku pastu cakap "Ok, tapi apesal pakai tudung pesen ni? Macam hape je"

Dia cakap tudung bawal ni muka orang tertentu je sesuai.
Muka aku kalau pakai bawal macam makcik jual keropok kat Jalan TAR.
Kuang hasam.



Sekali yang aku pi jumpa ni AVID reader!
Pasrah ajelah aku keluar jumpa dengan muka macam ni.

Mula-mula masa En Wan keluar dari kereta, dia tak nampak aku lagi.
Elok je aku keluar tunjuk muka, terus dia ter-stop.
Samada dia terkejut nampak aku, atau dia terkejut tengok muka aku. Kahkahkah.

Maka....berpeluk-pelukkan kami berdua kat lorong belakang tu.
Guard yang mula-mula menjeling kat kitorang sebab park keta kat situ terus tak jadi nak suruh kitorang blah.
Mesti dia kata ini 15 tahun tak jumpa agaknya, kasik chan lah.

Aku pernah berbalas email dengan customer ni.
Kalau dia ada apa-apa pertanyaan, sometimes staff aku takleh nak respond, aku akan jawab.
Tak sangka ada rezeki jugak nak jumpa customer ni.
Dia ni pengguna Nutrijuice.
Seronok jumpa customer yang share thoughts and experience guna GreenAard.
Beli sekaligus 10 botol untuk kawan-kawan sekali.
Semoga lepas ni satu Cyberjaya guna Nutrijuice 🤣🤣.

Then lepas tu jumpa another customer yang beli Nutrijuice juga.
This customer lagi best kisah dia.

Aku perasan ada beberapa nama yang kalau beli Nutrijuice akan beli sekali banyak 6-7 botol.
Tapi this one customer kalau beli, mesti beli paling kurang 15 botol untuk 2 bulan.
Risau aku, dia ni mandi Nutrijuice ke hape.
Mustahil kolesterol tak turun-turun, sebab ikut pemerhatian aku and pengalaman guna sendiri Nutrijuice ni, kalau reading kau 7.0, around 2-3 months pun dah boleh turun jadi normal.
So, satu hari tu aku try email tanya, apa reason dia beli banyak-banyak.
Kalau ada plan nak beli banyak-banyak macam ni lagi aku boleh offer harga agen terus.

Rupanya bukan untuk kolesterol, tapi untuk GOUT.
Dia kata lepas ambil Nutrijuice, dah tak perlu makan ubat tahan sakit and ubat darah tinggi lagi.
Dia beli untuk diri sendiri and ayah.

Bila dia mention gout and darah tinggi, baru aku teringat.
Yes, memang Nutrijuice ni aku ada highlite dia boleh membantu menstabilkan tekanan darah.
Tapi aku tak expect ada orang yang ambil ubat darah tinggi akan guna Nutrijuice ni.
Aku tak galakkan sebenarnya yang dah ambik ubat darah tinggi makan Nutrijuice.
Bukan apa, aku saje taknak kacau ubat dokter sebab bagi aku, kalau dah sampai kena ambik ubat dokter itu maknanya darah tu dah tinggi sangat.
So takyah la makan supplement, makan je ubat kau tu.

Tapi alhamdulillah dia kata now dia dah tak perlu makan ubat darah tinggi hari-hari macam dulu.
Gout pun lega dah tak macam dulu.
Lega jugak la aku dengar, aku cuak je takut kacau ubat darah tinggi dia.

Bila dia kata blood pressure dia dah semakin ok, aku dapat kaitkan dengan kenapa gout dia makin ok.

Actually kan, those yang ada gout, selalunya akan ada blood pressure sekali.
Yang buatkan gout lega bukan sebab gout tu dah baik tapi sebab blood pressure dah semakin baik.
Antara punca gout adalah high blood pressure.
Dan punca terbesar penyebab high blood pressure adalah kolesterol.
Jadi 3 benda ni [gout-blood pressure-kolesterol] saling berkait.
Cuma tak tau siapa yang start dulu.

Ada some ubat darah tinggi boleh menyebabkan gout, aku lupa nama ubat tu.
Boleh check dengan dokter.
Kalau korang ada gout and darah tinggi at the same time, kalau dokter nak bagi ubat darah tinggi, please bagitau dokter yang korang ada gout.
Nanti dokter akan bagi ubat lain.



CABARAN DISAHUT SAMBIL HEMBUS KUKU.

En Wan suka tau pedajal aku ambik gamba candid macam ni pastu bahankan aku.
Dia kata aku kalau bagi explanation pasal GreenAard beria-ia dah macam makcik jual ubat kuat tepi jalan.

Dia kata kalau berani up la gamba ni kat blog.
Helloooooo...??? This is Diana la. See the leg la.
Takat up gamba gini ape adehalll.
Muka aku masa skolah lagi hazab, ini kira taraf natural beauty dah ni.
Nah ambik ni aku up!
Mohon upah metabak Singapore petang karang.



Settle 'road tour' jumpa customer demi customer, aku collect upah dari En Wan.
Tak jadi nak beli nasi Arab sebab tetiba dia umpan aku dengan kambing bakor pulak.
Biasalah perut kalau lapar, tekak memang jadi besar dari perut.
Semua aku nak.

Maka semalam singgah kat gerai Kambing Bakar Dapur Abi.
Dia ni ada dalam frenlist FB, trapi sekian lama tak pernah la jumpa.
Rupanya dia ada bisnes kambing bakor.
Ni En Wan yang ajak gi beli sebab teringat dia pernah ajak En Wan rasa kambing bakor dia.

Weekdays, dia ada di Bandar Bukit Puchong, belakang Tesco.

Nampak tak no telefon dia kat bunting tu? Ok pi call sendiri.



Kalau nak buat akikah atau apa-apa function, dia boleh handle, mo mantaiii.



Sape puasa hari ni?
Hambik ni aku buat modal gelodak nafsu makan. 
Nak sedap, makan panas-panas.
Bagi aku, sos kambing bakor dia ni sedap.
Kambing pun lembut, hiris nipis-nipis just nice.



Pastu yang sup pun aku tapau gak.
Yang ni kena make sure sambal kicap tu kau ambik la.
Sambal kicap kalau power memang terangkat makan ni.
Aku tak tau la ini sup tulang ke sup daging sebab selama ni kalau beli kat pasar malam, betul-betul tulang aku dapat.

Tapi semalam ni tulang dia banyak gila daging! Puas makan.
Patut la masa En Wan kata "Bak 2 bekas, sebekas ni Diana sorang je perabiskan", dia kata takyah 2 bekas, yang ni pun cukup.
Rupanya betul pun, aku makan 2 ketul dah tersandar sebab daging dia banyak.




Pagi ni aku dah macam ustazah pilihan pegi opis.
Hari ni pakai tudung free, hadiah dari blog reader.
Dia bagi aku dua helai, satu aku dah pakai last week, gambar dah tepek kat IG.
Hari ni pakai yang kedua.

Brand EZZU FIRDA.
Yang aku pakai ni size L, labuh just nice tapi muka kena pakai brooch sebab besar sikit.
Maybe aku kena pakai M, tapi not sure pulak labuhnya takat mana nanti.
L dah ok dah rasanya ni.

Gambar atas aku pandang tepi tu bukan nak caras Che Ta bergamba tak pandang kamera ya, tapi nak tunjuk awning tu.
Awning ni lembut, bukan jenis kain Thai silk macam Ariani aku dulu.
Walaupun lembut tapi tak renyuk and duduk terletak je.
Yang penting takyah gosok.
Aku memang sesuai lah pakai yang senang-senang gini - tudung tak gosok, jubah tak gosok, kasut Bata 4 tahun lepas tak ganti.
Sesuai nau.

Nak tengok tudung sarung cantik-cantik macam ni, boleh ke IG @ezufirda_agent



Ada yang tunggu offer ni ke?

Ok, nampak tak apa yang korang bakal dapat?

Beli 1 botol dapat extra 5 sachet.
Beli 3 botol dapat extra 1 botol lagi (20 sachet)



posted by aveo757 @ 11:36 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER