walk on wings, tread in air: Akaun <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




CONTACT ME

aveo757@yahoo.com

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Akaun
2017-12-17

Sabtu lepas aku saja je up IG story pasal apa benefit sistem point GreenAard.
Pastu berjujuk-jujuk orang create akaun dengan GreenAard.
Tu yang kadang aku geram tu.
Berbuih mulut aku suruh create akaun dari mula-mula aku create sistem point ni. Ada jugak yang refuse. Nak beli je, tapi taknak create akaun.

Create akaun ni untungnya kat korang.
Memang nampak macam "ala, kena beli banyak baru cecah 600 point. Dah susah-susah kumpul point sampai 600 sekali dapat tebus RM10 je".

Untuk waktu-waktu normal memang la nampak macam "letih" nak tunggu sampai 600.
Eh tau-tau aku buat gila bagi Loyalty Discount boleh tebus serendah 100 point.
Haaaaa...menggagau masing-masing create akaun pastu.
Malangnya offer dah tamat. Mbahahaha.

Ok ni baca betul-betul aku nak explain apesal korang WAJIB create akaun dengan GreenAard.
Yang beli GreenAard je la. Yang tak beli takyah create akaun.



Ni contoh salah sorang customer.

Rujuk column belah kiri.
Point terkumpul sekarang 1478.
Patut kalau dia nak tebus 1200 point dah boleh ni, terus dapat duskaun RM25.
Tapi dia nak peram aku rasa biar cecah 2400 points boleh tebus RM60 terus.

Now rujuk column belah kanan pulak.
Belah atas tu ada Point History.
Setiap kali korang purchase apa-apa produk GreenAard, point akan appear kat sini.
Setiap RM1=2 point.
Maknanya kalau beli GC Plus harga RM90, dapat point 180.

Belah bawah tu Purchase History.
Yang ni senarai purchase yang pernah korang buat melalui website.
Kalau beli thru whatsapp, walk in atau beli kat booth, takkan appear kat sini.
Tapi point tetap akan dapat, kitorang tambah point manually.
Yang beli thru website saja point akan ditambah secara automatik.
Kiranya Purchase History ni lebih kepada nak menyenangkan korang tengok senarai pembelian yang korang pernah buat.

Contohnya, customer atas ni.
Cuba tengok Point History paling latest Sabtu lepas 16 Dec, kan?
Tapi kalau tengok kat Purchase History pembelian terakhir adalah 10 bulan lepas.
Maknanya 10 bulan lepas dia beli thru website.
Lepas tu dia start beli thru whatsapp/walk in/email.
Maksudnya, point tetap dapat walau tak beli thru website.
Jadi jangan risau kalau korang sejenis yang beli kat whatsapp only. Kita tetap bagi point. Janji kau beli. Kau tak beli memang takde la point. Hahaha. Ok tak klaka.




Redemption History ni another offer yang best.
Kalau takde akaun dengan GreenAard, kau terlepas peluang ni.

Every week, aku akan pick 10 orang customer secara random untuk terima kod diskaun khas.
Aku akan email kod diskaun (rajin-rajin check email sebab selalunya ramai yang terlepas).
Kod tu valid 24 jam je.
Kadang aku bagi RM5 diskaun, kadang RM7, kadang RM10.
Kalau ikut gambar kat atas ni, this customer belum pernah terpilih untuk dapat mana-mana special kod. Tunggu turn lah dan berdoa supaya kod tu sampai pada waktu yang tepat.

Referral Activity pulak bila kau refer kawan kau beli GreenAard.
Nanti everytime kawan kau beli something, kau akan dapat point tambahan.
Best kan?
Tak beli pun tapi point kau bertambah.
Macamana nak join referral program ni? Log in akaun pastu nanti kau nampak la caranya.

So, yang belum create akaun dengan GreenAard, silakan laju-laju create.
Sebab anytime aku tergerak nak bagi sampai triple points, aku bagi (RM1=3 point).
Aku tergerak nak bagi loyalti diskaun for members, aku bagi.
Tak rugi kalau korang create akaun. Untungnya kat korang jugak.

Loyalti Diskaun yang baru-baru ni memang customer gunakan kaw-kaw.
Ada yang beli sampai 6 botol sekaligus.
Kalau selalu aku offer 600 point dapat RM10 diskaun, tapi offer yang baru ni 100 point dah dapat RM6 diskaun.
Katakan beli 6 botol total RM354.
Tebus 600 point, dapatlah beli dengan harga RM344 (diskaun RM10).
Tapi dengan Loyalti Diskaun baru-baru ni, tebus 600 point dapat diskaun RM48!
Dah la jimat point, dapat diskaun lak lagi. Celah mana yang tak untung?

So, create sekarang, boleh?
Kau create akaun je, otomatik dapat 50 point.

posted by aveo757 @ 8:26 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER