walk on wings, tread in air: Star Cruise Superstar Libra - Part Last <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Star Cruise Superstar Libra - Part Last
2017-11-27


Selasa 4.30 pagi.
Masa ni kapal dah patah balik ke Malaysia tapi waktu ni belum sampai perairan Malaysia lagi. Hujan tapi tak bergelora. Tenang je rasa.
Yang kaki terjulur tu Rayyan. Elok dah tido kat katil sebelah, malam-malam dia pindah jugak nak tido bergumpal dengan aku.

Duduk termenung atas sejadah pagi-pagi macam ni banyak ilham Tuhan bagi.
Antaranya aku realize yang dalam kebanyakkan masa, hidup kita ni terlalu selesa sampaikan banyak benda yang kita lekakan.
Bila sesekali ada peluang berlayar macam ni, pergantungan kat Allah tu jadi lagi tinggi dari biasa. Takut mati kat laut kekdahnya.
Solat pun awal waktu.
Nak bangun solat malam senang sebab hati tu ada azam kuat nak bangun sebab nak berdoa supaya selamat, zikir lebih banyak dari biasa maklumlah atas laut, berdoa pun sungguh-sungguh lain macam.
Untuk orang yang penakut macam aku, bila terpaksa keluar dari zon selesa, membuatkan diri tu ingat kat Allah lebih.
Agaknya sebab tu lah makin aku takut naik flight, makin kerap aku kena naik.
Takut naik bot, hah kau Dia bagi aku 4 hari atas laut yang terdedah dengan cuaca buruk.
Agaknya Dia pun tau, aku ni kena letak kat tempat macam ni baru aku ingat Dia lebih.
Benda ni buatkan aku sedar yang perancangan Allah sentiasa yang baik-baik. Dia bagi aku benda yang aku tak nak, yang aku takut, sebab Dia tau itu je caranya untuk buatkan aku ingat Dia lebih. Itu pun kalau nak berfikir dengan mata hati lah.



Bagus la pencahayaan kat Penang ni, aku nampak lebih cerah dari biasa. Kahkahkah.

Waktu ni kapal dah sampai Penang, around 4pm macam tu kitorang keluar jap.
Tekak ni ha terasa nak makan pasmboq sangat.
Plan asalnya nak naik grab sampai ke Feringgi tu, nak makan kat sana.
Pastu malam singgah Jalan Gurney nak makan pasemboq sotong mamak menari.
Tapi, pukul 8pm ada Magic Show pulak atas kapal jadi En Wan taknak balik lambat.
Kapal bagi kitorang merayap sehingga 9.30 malam tapi kitorang sebelum pukul 7pm dah balik ke kapal.

Jadi, aku makan kat Esplanade je. Jadiklah, situ pun ada pasemboq.
En Wan dengan Redza makan mee sotong.
Nasib baik situ ada ABC askrim, lepas gian aku kejap.
Tapi rasa macam tak puas la kalau tak dapat makan pasemboq sotong.
Kalau dulu aku keje sorang, senang je. Agak-agak nak makan, aku start enjin, jalan. Day trip. Lepas puas makan, balik.
Now dah keje ngan pakwe ni, kunci kereta pun dia tak bagi aku pegang.



Agaknya suara aku kuat sangat memekik-memekik panggil Rayyan, sampaikan Neena boleh tertoleh kat aku. Jumpa lagi dia ni. Baru 2 minggu lepas jumpa. Sampai ke Penang pun jumpa lagi.
Mujur gak dia ada, dia la yang tunjuk hala ke Esplanade sebab dia pun baru lepas mencekik kat sana.



Gitewwww. Jadiklah asal namanya pasemboq.
Aku kalau makan pasemboq memang ambik 4 benda je - tauhu, telor, timun, sotong.
Tapi yang ni sotong takde. Takpelah, pun bolehhhh.



Redza terkuis-kuis cari sotong.
Bukan sikit sangat tapi sebab sotong dengan mee sama merah.
 Tak tau mana satu sotong mana satu mee.

Lepas makan, balik kapal.
Malam tu dorang dua beranak layan magic show, aku dengan Rayyan lepak dalam bilik.
Malas nau rasanya nak tengok show-show ni.
Pukul 11 malam, naik Deck 9, makan supper.





Ni sebahagian gambar time supper yang sempat ambik.
Nampak tak betapa mewahnya dia punya supper.
Aku konfous ni makan tengahari ke malam. Sebab gempak sangat. Padahal supper je pun.



Aku ratah lauk malam tu.
Malas dah nak kunyah nasik and mee.
Ini pun dah kenyang ya amat.
Sebab aku ambik 2 round. Hahaha.
Dalam pada malas nak kunyah tapi 2 round.



Ni duty free shop kat dalam tu.
Hari tu SKII dia buat 50% diskaun. Berjujuk orang beratur masuk.
Pakkal aku tak pakai SKII, kalau tak aku sama naik bergasak dalam tu membeli.



Ni la magic show yang En Wan and Redza tengok malam tu.



Kat setiap deck ada advert board macam ni so that korang takkan miss show-show and activiti yang ada on that day. Melainkan kau macam aku asik nak tido je, memang semua pun tak pegi la jawabnya.



Kalau rasa-rasa nak dating, kau letak anak kau kat sini. Biar dorang main Uno, Monopoly, Scrabble, Lego atau baca buku cerita. Pastu kau boleh berdating ngan laki bini masing-masing tanpa gangguan.


Tu je la cerita aku 4 hari atas kapal.
Kalau korang jenis aktif, macam-macam korang boleh buat atas ni.
Tapi aku tak berapa aktif sangat. 
Aku memang suka lepak dalam bilik baca buku. Apa nak jadi kat luar, jadiklah.
Kiranya, kalau kau jenis yang suka jalan-jalan nak berehat, sesuai la naik kapal.
Sebab kau takkan pi mana-mana. Time makan keluar, habis makan masuk bilik baca buku.
At least itu la yang aku buat sepanjang 4 hari. Sesekali ada la keluar pi gym and join the kids.
Show-show ni aku tak berapa minat. Kalau sarkas minatlah.

Kat dalam tu siap ada adult show.
Aku tak tau la tarian tiang ke apa kan.
Insyallah, kalau dibagi peluang aku nak pegi lagi tapi kali ni kalau boleh aku nak pegi Pelayaran Islamik with DUKE kalau ada rezeki. Yang dulu dia buat year 2015 masa tu aku tak aware pun pasal pelayaran macam ni.
Rasa seronok pulak bila tengok dorang bersolat ramai-ramai kat deck atas - something yang aku nak buat sangat masa aku atas Libra tapi tak berani nak buat sorang tak pasal kena halau.

Pakej yang aku naik ni :

1. RM1500/sorang. Rayyan tak terkecuali padahal hari-hari makan chicken nugget je, tetap bayar RM1500/sorang.
2. Harga tu dah termasuk harga visa RM350/orang.
3. Port Klang-Phuket-Penang-Port Klang, 4 hari 3 malam.
4. Makan semua tanggung kat dalam tu melainkan pukul 1 pagi kau lapar, kena bayar lainlah.
5. Pakej ni En Wan beli kat Mata Fair. Kalau nak beli now, pegi ke https://www.starcruises.com.
6. Pakej aku ambik ni murah sikit sebab aku pegi masa skolah belum tutup. Sebab tu Rayyan ponteng. Kalau pegi time cuti skolah, harga pun harga cuti la jawabnya.
7. Jangan belayar bulan 12 kalau boleh sebab musim hujan. Laut bergelora tu satu hal. Satu hal lagi budak-budak nanti kesian tak puas main pool and korang pun tak dapat bersantai-santai atas Deck 10 tu.
8. Kapal yang bergerak di port Malaysia hanya SuperStar Libra. Kalau nak try Virgo atau Gemini, kena naik from Manila atau Singapore.




TINGGAL 4 HARI LAGI OFFER NI.

Ada 2 pilihan untuk order.
Samada WHATSAPP SINI.
Atau isi form kat bawah kalau nak.



Name
Email Address
Option : SM : Basic Value Pack, RM149 (free pos)
SS : Basic Value Pack, RM154
Quantity per set :
Address
Phone
Remarks (if any) :

posted by aveo757 @ 1:01 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER