walk on wings, tread in air: Nak try perfume? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Nak try perfume?
2017-10-31


Ahad lepas aku up gambar ni kat IG.
Jadi hanya followers kat IG je yang dah standby aku punya review ni. Haha.
Ya, aku tau korang tengah tunggu aku review perfume ni semua.

Aku memang peminat perfume, cuma aku bukan pengguna perfume sangat. Aku cuma suka bau dia je. Tapi pakai kadang-kadang tak berapa suka. Selalunya aku sembur kat katil je.
Sebab tu lah perfume aku sebotol 3 tahun pun payah nak habis.

Terpandangkan someone jual mini perfume ni, terasa nak try pulak.
Katanya ori. Perfume ori yang di-pack dalam botol kecil 20ml.
Ok gak ni, at least ok lah untuk orang macam aku yang suka beli perfume tapi tak suka pakai.
Kalau beli yang kecik-kecik ni takde lah tertekan hidup aku nak habiskan semua. Murah pun murah je.

Jadi, untuk permulaan, aku beli terus 15 botol.
14 botol mini dan 1 botol actual size. Tapi yang dalam gambar ni hanya 13 botol je sebab 1 Kenzo Flower mini and 1 actual perfume Green Tea Elizabeth Arden belum sampai.

Mula-mula aku tak yakin yang ini ori. Tapi takpela, memandangkan seketul RM20 je, jadi no harm trying. Sebab aku pun jenis tak pakai perfume kat badan sangat. Paling-paling pun sembur kat bantal.

Hari pertama, Ahad, aku pakai EDT Angel Thierry Mugler.
EDT the most can stand 4 hours.
Tapi Ahad tu aku pakai from 12 noon sampai 7pm masih kuat lagi baju lekat kat baju, padahal aku siap masak bagai tengahari tu.

Semalam aku pakai EDP Signorina.
EDP paling lama tahan 6 hours. Alhamdulillah, setakat pukul 1pm tu bau masih lekat lagi kat baju.
Orang lain bau ke tak, yang tu aku tak pasti. Tapi baju aku masih lekat baju.
Aku rasa mana-mana perfume pun bergantung jugak pada badan kau.
Aku keje dalam opis je, bawah aircond, tak peluh, so tahan la kot.
Kalau kau keje site, 4 jam masih berbau wangi lagi pun dah cukup bagus.

Jadi, dengan review 2 botol ni aku tak sure if itu ori, tapi so far aku pakai ni bau untuk EDT and EDP tu tahan seperti actual perfume botol besar.
Yang kecik ni sebotol RM20 (tak masuk pos).



Ini seller dia @ayacottage. 
No phone 013-5306787
Silakan serang.



Ni lagi satu aku nak review - cloth pad.
Seller ni aku jumpa masa ada talk kat Ampang. Dia duduk belakang row seat aku rupanya.
Lepas habis talk, dia tegur kenalkan diri and bagi 1 set cloth pad untuk aku.
Kebetulan masa tu aku tak uzur jadi tak boleh cuba terus.
Now sedang boleh cuba barulah boleh bagitau apa rasanya pakai cloth pad ni.

Sebetulnya, aku tak pernah pakai pad camni. Aku pakai Kotex je.
Jadi bila dapat cloth pad ni aku blur tak tau camne nak pakai.

Cloth pad dari @bywiwin.
Kainnya bagus, material sedap. Bahagian dalam microfibre, bahagian luar kain kualiti.
Lembut je bahagian dalam tu. Ada butang bahagian luar supaya pad tak bergerak bila dipakai.

The thing is, aku tak pernah basuh pad. Even pakai Kotex pun aku tak basuh sebelum buang.
Jadi aku memang tak reti basuh pad.
So aku tanya bywiwin macamana cara basuh.
Dia kata basuh guna tangan sampai bersih, then sidai. Tu je.

Aku try guna satu. Aku guna yang hitam tu.
Memang lembut. Sedap nau rasa bila pakai. Tapi, dalam pada sedap tu aku cuak.
Cuak sebab takut dia bocor, at the same time aku cuak sebab pikir lepas ni kena basuh.
Tapi selepas 3 jam pakai, aku bukak and basuh.
Alhamdulillah, basuh pun senang. Dan itulah first time sejarah hidup aku basuh pad. Dah umur 40 tahun oi baru reti basuh pad.

Pendapat aku, untuk long term penjimatan, bagus pakai cloth pad ni.
Dia macam seluar dalam lah, lepas pakai basuh bersih-bersih and simpan. Bulan depan buila period cycle sampai, guna semula. Tak payah beli Kotex tetiap bulan lagi.
Tapi pastikan basuh bersih.

Dan kalau kau sejenis yang setiap kali nak kencing tukar pad (walaupun pad tu sikit nau stain dia), cloth pad ni kurang sesuai kot. Melainkan kau rajin membasuh.
Macam aku sejenis yang akan tukar pad setiap kali ke toilet.
Walaupun baru setengah jam lepas aku salin pad, tapi bila aku habis kencing aku akan tukar lagi. Setiap kali datang period, selalunya aku perlukan 2 pack maxi pad (40 keping). Bukan sebab heavy flow sangat, tapi sebab aku kerap ganti.
So kalau kau sejenis macam ni, boleh beli cloth pad banyak-banyak.

Cloth pad bywiwin ni ada 4 size kalau tak salah aku - small (boleh guna as pantyliner juga), med, large and extra large.

Kalau berminat boleh ke IG @bywiwin, 0179217240 , www.bywiwin.com.



Ni lagi satu, hamper yang aku dapat masa raya itu hari.
Terperanjat aku masuk-masuk opis nampak ada hamper atas meja. Staff aku cakap ada orang datang hantar. Cantik sangat packing hamper dia. Siap ada kad. Thank you so much.

Ini kuih kapit.
Memang crunchy sesuai namanya. Rupanya dah ada macam-macam pesen kuih kapit.
Yang hamper aku dapat ni, ada inti peanut butter, ada inti cekelat, and ada inti cekelat with badam.
Aku sempat makan yang inti peanut butter je. Yang lain Redza angkut ke sekolah dia.
Dia cakap sedap yang cokelat with badam.

Ini bukan projek hari raya tau, budak ni memang hari-hari pun jual ni. Ini everyday punya bisnes. So nak beli hari ni pun boleh takyah tunggu raya. Tapi kalau hari raya esok maybe boleh request hamper.

Kalau nak beli ni boleh ke FN : Kapit Crunchy Asli, no phone 0196502770.


Note : Sesungguhnya dorang ni semua tak bayar aku apa-apa untuk review. Tapi sebab aku dah cuba, and aku rasa berbaloi untuk korang beli jadi aku share kat sini.


posted by aveo757 @ 9:11 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER