walk on wings, tread in air: The Moroccan Caravan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


The Moroccan Caravan
2017-07-10


Sejenis kegilaan terbaru.

Lama dah aku aim beg ni tapi asik tangguh-tangguh je nak beli.
Raya lepas aku tengok straw bags colourful sequins ni macam tak mampu untuk di-ignore-kan lagi lalu mengorderlah. Nasib ada stok. Sabtu baru ni dapat juga :).
Bukan satu tapi TIGA! Hahahahah.



Actually aku beli 1 je tapi dapat free 2 bijik. Tanjat ai dapat 2 free.
Orang dah bagi tu hambik je lahhhhh.

Beg ni sejenis straw bags. Handmade.
Original from Morocco.
First straw bag Coach, tu pun aku beli pastu bagi kat adik aku. Malas pulak rasa nak pakai.
Tetiba terminat pulak nak pakai straw bags Morocco ni.

Memandangkan beg ni handmade, jadi stok sangat limited, bergantung pada kerajinan tukang buat. Yang buat ni bukan pusat kraftangan ke apa ke, tapi orang perseorangan.
The seller redah dari satu tempat ke satu tempat, jumpa sendiri dengan pembuat, and beli dari mereka. So, kalau dorang dapat bawak 50 jenis bag, maka grab lah cepat-cepat kalau berkenan kat hati sebab belum tentu lagi kau akan jumpa the same design akan datang.



Dalam dia macam ni.
Dia ada kain jerut macam ni untuk cover isi beg. Takde la beg kau tu terkangkang je pulak kan.
Tapi kalau aku, memang aku sejenis suka kangkangkan beg.
Apa beg yang aku pakai pun memang jarang aku zip atau tutup. Selalu kena sound ngan En Wan tapi tetap aku malas nak tutup. Malaslah kejap zip, kejap unzip, kejap zip balik. Jenuh. Mungkin straw bags ni sesuai benar dengan aku.

Dalam dia kosong je, takde compartment apa-apa. Jadi, korang kena beli handbag organizer sendiri.
Tapi selalunya beg-beg nacam ni orang tak buat untuk everday use. Untuk jalan-jalan sesekali sesuai lah. Tapi aku lenjan aje bawak pi opis pun. Takpe, aku bukan keje jumpa customer dah sekarang, so takde hal nak bawak pi opis hari-hari. Biar merelip sikit opis aku.



Sejenis OCD sangat tak sesuai pakai beg ni sebab nampak tak dalam gambar atas finishing bukaan beg tu senget - tak rata?

Itu bukan defect tau. Itu memang normal untuk mana-mana produk handmade.
Jadi jangan pulak bila dapat barang kau komplen kata barang defect.
Barang handmade memang macam ni, biasa lah.
Jadi kalau kau sejenis yang sukakan keseimbangan, kiri kanan kena sama, permukaan kena sekata, susunan warna kena ikut turutan - kau tak sesuai pakai beg ni.



Bagi aku, beg ni ok je. Jahitan ok. Kukuh.
Yang penting aku suka colorful sebab tu aku pilih sequin beg ni.



Setiap beg dapat 1 tassel. Tapi sebab aku special 😂😂, beg aku dapat 2 tassel! 



Ni salah satu straw beg free yang aku dapat. Tima kasih lah banyak-banyak.
Ni mesti adik aku aim jap lagi ni.

Harga beg ni RM250/pc.
Patut padan dah ni dengan hasil kerja, ambik kira kos seller pegi sendiri ke sana redah dari satu kampung ke satu kampung untuk cari produk. Kau ingat Morocco tu selang 3 pintu dari rumah kau?
RM250 ni dah patut padan dah ni.

Brand yang carry produk ni nama dia The Moroccan Caravan. Based in Malaysia tapi the seller tu original from Morocco. Kampung dia memang di sana. Jadi, kalau korang ada specific produk Morocco yang nak dia carikan, maybe boleh request dari dia juga.

Kalau nak tau, Fashion Valet pernah invite dorang and interested untuk masukkan dorang dalam brand FV tau. Dah pi discuss segala kat opis FV tapi disebabkan antara syarat yang FV kenakan is setiap bulan mesti ada new produk, dan setiap produk sekurang-kurangnya ada 8 SKU, jadi maybe The Moroccan Caravan is not for FV yet. Not yet. Sebab untuk barang handmade, susah untuk kita jangkakan availability of product, belum tentu setiap bulan ada stok baru. Dan untuk dapatkan 8 SKU setiap produk memang susah. Itulah jugak sebabnya kenapa Fleur by Mrs Him hanya setahun je dengan Lazada. Lepas tu aku withdraw. Sebab setiap bulan nak kena keluar new produk, aku tak boleh buat tu. Dan setiap design kena ada 8 SKU laaaaaaaaaaaaagi aku belum ready nak buat. Selama ni produk aku kalau baju kurung 5 warna je. Itupun dah buat beratus helai. Kalau sampai 8 SKU, and tiap bulan kena ada new produk, matilanakkkk. Not yet not yet.

Ce tengok customer-customer ni bergaya dengan straw bags Moroccan Caravan :





Yang rambu ramba ni pun cun gak. Ala-ala Apache.



Nak exactly macam ni, tapi takde dah :(



Ni antara koleksi straw bags yang dorang pernah bawa.
Yang pom pom straw bags tu macam kiutttttttttt je.
Aku tak sure if bag-bag ni masih ada stok ke tak. Boleh tanya dorang sendiri :



Next from Moroccan Caravan, aku aim kusyen ni.
Faizal Tahir dah pre-order kat dorang tau tak.
Tak boleh jadiiiiii kena rembat seketul dua gak ni.
Best tak bestnya kusyen ni, dia pakai organik cotton.
Organik cotton oiii!
Sape yang jenis sukakan barang-barang organik, silakan beli kusyen ni jugak.



Pagi ni guwe melaram pi opis pakai beg ni le apa lagi khennnn.

Kalau nak beli :

Whatsapp : http://www.wasap.my/60142668773 (lebih suka whatsapp)
Instagram : @themoroccancaravan
Website : https://www.themoroccancaravan.com/

posted by aveo757 @ 9:07 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER