walk on wings, tread in air: Ramai yang tunggu aku naikkan gambar ni. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ramai yang tunggu aku naikkan gambar ni.
2017-04-27

Semalam mood Fleur by Mrs Him.
Hari ni bertukar ke mood GreenAard.
This week memang padat sikit sebab ada 2 event serentak, satu di Shah Alam, satu di Penang.
At the same time FleurMEN pun release - ESOK.
Tapi seronok bila terkejar-kejar macam ni, so that kepala tak sempat nak khayal.

Pagi ni aku ngan team GreenAard setup booth kat Ruang Legar Kompleks PKNS.
Kalau korang masuk dari pintu depan (yang ada McD tu), korang terus ke ruang legar, then ambik kiri.
Kat ruangan legar tu memang banyak booth yang belum di setup. Kebanyakkannya booth dari sekolah-sekolah seluruh Selangor.
Esok ada Promosi Protune and PPU - ni event skolah.
Tapi belah kiri ada are booth untuk vendor luar. GreenAard kat situ.
To be precise, GreenAard berdepan dengan kedai CD/DVD. Memang kenyang la tadi aku layan kejap kedai depan tu tayang cerita Revolusi apa ntah - Zuil Ariffin berlakon.

Tadi pagi tak ramai booth yang setup.
Sebab perasmiannya Sabtu ni, siapa rasmi pun aku tak tau lah.
So aku rasa booth budak-budak skolah ni semua akan setup paling lewat esok.
Tapi event dah bermula hari ni, sampai Ahad.




Walaupun GreenAard terdiri dari wanita, tapi semua multitasking okeh.
Pasang kerusi meja boleh, panjat meja gantung backdrop sampai meja orang jahanam pun boleh, angkut karpet dari kereta dah macam bangla dari jauh pun boleh. Tinggal lagi aku belum test repair kereta je. Kalau yang ni pun lulus, konfem hantaran RM50K.



Dia bagi bontot kat aku bila aku nak ambik gamba.



Kali ni lega aku tengok booth lapang macam ni.
Bukan sebab booth besar. Booth ni standard size je. Cuma kali ni takde barang FleurbyMrsHim, sebab tu lapang sikit. That's why boleh angkut meja ngan kerusi tambahan, so kalau nak discuss apa-apa dengan customer lebih selesa.

Kat rak produk tu (kiri) kalau korang tengok bawah sekali ada paper bag GreenAard, kan?
Ok dalam tu dah isi siap-siap free shawl.
Setiap hari 10 orang terawal akan dapat free shawl. Shawl macam yang aku pakai tu, tapi ada 8 warna lagi. Semoga korang korang dan korang antara yang bertuah.

Semalam aku cakap Nutrijuice harga RM55/botol, kan?
Salah. Rupanya RM50/botol!

So kesimpulannya, harga kat booth Kompleks PKNS Shah Alam :

GC Plus, RM78/botol
Nutrijuice, RM50/botol
Makeup Remover, RM35/botol.

Tadi kat IG ada yang tanya kalau beli banyak harga sama jugak ke.
YES, sama. Sebab tu kita bagi harga diskaun. Itu dah harga the best kita bagi setiap kali kita kat booth.


video

Pagi tadi lepas settle setup, aku buat demo sikit untuk Makeup Remover.
Nanti hujung minggu depan aku akan cuba buat demo basuh terus muka dengan makeup remover ni.
Biar aku mekap tebal-tebal dulu 😂😂.

So, korang boleh pi Kompleks PKNS Shah Alam now.
Insyallah hari Sabtu ni aku akan ada lagi kat sana pagi-tengahari memandangkan ada perasmian so aku nak standby kat sana.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadi masa bukak blog ni nampak pop up window Promo Ephyra kan?
Dah faham kan apa promosinya?
Kalau tak faham, cuba refresh balik page ni nanti window tu keluar lagi.
Dah buat payment, email kita tau.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Dari semalam orang dok tanya aku pasal kurta ni.

Aku akan release kurta Khalifa Vol 4 ni esok.
Kurta ni hanya ada 400 helai saja.
Tak banyak sebab ini tailormade, bukan factory.
Detail kat dada tu sikit punya payah nak buat, jahitannya sangat perlukan ketelitian sebab tu kurta kita tak berani mintak factory buatkan, nanti jahitan jadi kasar.
So, hanya ada 400 saja.

Tapi yang ada kat kedai cuma half only sebab lagi half in May baru sampai.
Yang ada ni kita kena share between Mood Republik Penang and online customers.
Aku takkan letak kat website dulu sebab kes-kes yang lepas, letak kat website, tak sampai 2 hari licin sedangkan stok cuma ada half je kat tangan.
So aku akan bukak offer kat blog readers saja dulu dan Mood Republik Penang.

10 warna.
Esok.


posted by aveo757 @ 1:41 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER