walk on wings, tread in air: Honest <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Honest
2016-09-29

Semalam aku handle satu technical emquiry. Takde lah susah sangat soklan dia, tapi sebab staff aku tak berapa sure how to respond jadi aku ambik alih. This lady is and Indian lady yang interested dengan GreenAard GC Plus. Excuse my not so PBB-english-type :






Puas.

Walaupun secara zahirnya nampak macam aku hilang satu bakal pengguna GreenAard, tapi aku puas bila aku dapat educate dia not to worry about her current body weight. Lagipun, this lady tak dikira sebagai potential customer pun, sebab takde reason untuk dia beli GC Plus. Setakat excess 1kg, try stop makan sehari, insyallah kembali ke berat ideal. Happy bila dia appreciate kita tak paksa dia beli something yang dia tak perlukan.

Honest.

Inilah yang aku maksudkan dalam FB status aku yang lepas, tentang vacancy yang akan aku buka next year (insyallah). Aku perlukan orang yang boleh respond to this type of enquiry and yang penting honest with what you sell. Baik staff, mahupun agen, please, jangan semua benda kita tabur 'boleh'. Kalau dah dia tak perlu ambik, tak payah suggest untuk ambik.

Maybe ini jugaklah reason kenapa GreenAard tak pernah keluarkan statement pencarian agen "Jadilah agen GreenAard, you all boleh dapat sebulan RM3k minimum".
Aku taknak agen ramai tapi semuanya jual for the sake of making money only.
Sebab tu lah agaknya kalau aku duduk kat booth GreenAard, tak ramai yang berjaya beli.
Kalau aku tengok orang tu jatuh under kategori tak boleh beli, aku takkan bagi beli.

En Wan kata aku bisnes woman yang pelik sebab orang nak beli produk, aku tak kasik.

Bukan tak kasi beli.
Tapi buat apa dia beli kalau produk tu dia tak perlukan.
Sebab aku tau produk tu takkan beri kesan kat dia kalau dia guna pun nanti.

Dulu, walaupun aku handle sales and marketing yang ada monthly target, aku suka fight deal guna technical. Aku tak suka win deal dengan price fight. Menang sebab harga adalah tak puas. Macam tak menggunakan ilmu yang aku blaja bertahun-tahun pulak kalau menang sebab price fight.

Dek kerana lebih sedekad stuck dalam technical line, kadang-kadang aku terikut-ikut dengan kebiasaan membeli barang dengan bertanya tentang technical points. Sampai terlupa nak tanya harga.
Aku dah terkena sekali masa beli mosturiser SKII.
Menonong je aku pi kaunter cakap aku nak cari krim yang ada ni, yang boleh bagi skin aku macam ni, macam tu, macam ni, macam tu - lepas tu aku terus bawak pi kaunter. Sekali RM500+. Kah Kah Kah. Padan muka aku. Seb baik dalam bank ada duit oiii. Kalau tak, biru muka aku depan kaunter tu.

Ramai yang risau badan berisi.
Aku dah tak tau camana lagi nak explain yang BERISI itu adalah sama sekali tak sama dengan GEMUK.
Aku ni kalau nak ikutkan dah kategori berisi dah. Tapi tak gemuk pun sebab borderline aku 55kg.
Kau nak kurus melidi sampai melengkung badan kau nak buat apa? Ko nak jadi model ke. Kalau nak jadi model pun kau takkan boleh jadi melidi hanya dengan makan GC Plus. Sebab GC Plus ni untuk capai ideal weight je. Kalau kau nak melidi samada kau jangan makan lansung, atau pi buat exercise kaw-kaw. Tu pun belum tentu kau akan melidi. Sebab Kevin Zahari cakap "Bersenam belum tentu boleh kuruskan badan, tapi kawal makan memang akan kuruskan badan".

Kawal makan tu kawal yang macamana?

Meh sini aku tunjuk jadual menetekedarah aku :



Ce tengok, adekah aku menahan lapar?
Tak pun.
Hampir setiap meal aku mentekadarah kaw-kaw. Yang 22 Sept tu siap nasik lemak 2 servings lagi. Buruk lantak. Tapi nak kurus.
Yang mana aku tulis nasi, maknanya aku makan nasi. Yang takde tulis nasi, maknanya aku ratah lauk je. Tapi ratah sampai sendawa okeh. Hahahah.

Aku ambik healthy food.
Ada la satu dua meal aku ambik fast food and cekelat.
Tapi most of the time aku ambik healthy food. Aku tak ambik jajan-jajan sangat.
Kek-kek, eskrim, kuih-muih aku tak hadap hari-hari. Sebab konsepnya, kau jangan berlapar.
Kalau kau tak makan cekelat and eskerim, adakah kau akan lapar? Tak kan.

Makan bila perlu.
So, yang korang nak ikat perut tu dah kenapa?

Kebanyakkan yang ambik GC semua nak turun 10kg seminggu.

Halooooooooo!

Berat badan yang sihat cuma turun 400-900g seminggu je.
Tau tak apa jadi kalau berat badan kau turun mendadak?
Ia akan bagi efek kat kulit.
Kulit kau akan menggeleber. (ini aku akan cerita kat episod lain macamana dia jadi macam ni).
Bila berat badan kau turun slowly, badan kau akan ton lebih kemas.

Of cos berat akan ada turun naik.
Macam weight tracker aku ni pun, ada yang sampai naik nak kat 2kg.
Tapi jangan lah panik.
Of cos berat akan naik turun sebab kau bukan tak makan lansung. Kau makan hari-hari.
Macam aku, aku makan kaw-kaw, maka lojik lah kalau berat tak turun tak banyak. Tapi naik pun tak banyak. Tapi GC Plus bantu aku untuk maintain. Kalau nak ikut cara makan aku tu patutnya naik lagi banyak.
So marilah jangan panik sangat. Be realistik.

Macam berat aku ni memang payah nak turun kalau setakat makan GC Plus sebab aku dah memang kat healthy weight. Melainkan aku nak benar-benar slim macam zaman anak dara dulu, aku kena cut makan and do exercise kaw-kaw. Tapi, tak perlu. Malas.
That's why aku tak suggest kat Indian lady tu untuk ambil GC Plus.
Sebab aku tau produk tu takkan bagi efek sangat kat dia sebab dia dah memang range ideal weight.



Ni harga untuk booth esok di VSCO FESTIVAL KILANG BATERI JB.
Jumaat hingga Ahad.
En Wan and the boys ada kat sana.
Aku kat opis je ngan anak-anak dara.



Tadaaa!!!

Makeup Remover GreenAard akan di-launch kat VSCO FESTIVAL JB.
Siapa beli kat sana untung sebab dapat harga booth + harga introductory = RM35/botol.

Ini bukan liquid or oil based macam kebanyakkan makeup remover kat Guardian tu ya.
Yang ni foam based. Kalau nak bawak dalam henbeg, takde kebarangkalian untuk tertumpah.



Ni aku tunjuk demo dulu.
Kalau tangan terconteng pen, sometimes, lepas mandi walaupun dah bersabun, kita terperasan, eh, kesan pen ni still ada? Tapi kalau pakia MakeUp Remover ni, tak perlu genyeh kuat-kuat dengan kapas pun, kau gosok urut-urut kat situ, dah tanggal. Yang penting, tak berminyak.

Kalau nak beli secara online, kita open Selasa depan.
This week, hanya open utk VSCO FESTIVAL saja.



posted by aveo757 @ 12:29 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER