walk on wings, tread in air: Beranak bersama-sama. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Beranak bersama-sama.
2016-09-27


Last week admin aku update status kat FB GreenAard tentang feedback sorang customer yang mengandung lepas ambil GC Plus. Dia kata maybe GC Plus ni yang buatkan dia subur. 
Aku pun share status tu kat FB aku. Eh, rupanya ada orang menyahut.
Tak sangka pulak ada orang-orang dalam list aku yang guna GC Plus and mengandung juga. Semua pun bagi feedback yang sama.





Excited jugak aku dengar.
Tapi aku nak warning jugak ni.
Jangan pulak ada nanti yang beli GC Plus semata-mata nak subur. Tu dah lain dah tujuannya.
Sepatutnya GC Plus ni tujuannya cuma nak dapatkan berat badan ideal.
Yang subur-subur ni cuma kesan positif sampingan je.

Sebab memang secara lojiknya pun, kalau berat badan kita berkurang, kesuburan kita akan bertambah. Itu memang simple maths.
Tapi memang aku tahu antara herbs yang aku gunakan dalam ni memang fungsinya bagi subur laki and perempuan.

Dalam GC ni ada pegaga.
Aku tau pegaga ni memang ada kaitan dengan kesuburan tapi lebih kepada kesuburan lelaki.
So kalau lelaki ambik GC insyallah boleh membantu sebab pegaga memang boleh tambah and sihatkan sperm.
Tapi kalau ko takde masalah berat badan, takyah la ambik GC ni. Pi beli jusn pegaga ke sudey.

Kalau untuk pompuan, herbs dalam GC Plus yang ada sangkut paut dengan kesuburan banyak.
Antaranya mengkudu and bawang putih.

Kalau korang nak buat sendiri jus mengkudu kat rumah pun boleh tapi kena pastikan buah tu betul-betul masak. Pastu buah tu kau bungkus dalam plastic and letak kat luar selama 7-8 minggu.
MINGGU tau. Bukan hari.
Sebab apa?
Sebab nak biar ada aktiviti fermentasi, so nanti jus tu keluar sendiri dari buah.
Pastu boleh simpan jus tu dalam botol. Ambik 2 sudu besar makan waktu pagi and malam.
Tapi tambah dengan bawang putih masa nak telan tu.

Tapi leceh kan?
Nak cari yang betul-betul masak.
Pastu nak fermentasi sampai 7-8 minggu.
Kena letak kat luar tau sebab bau dia boleh tahan kuat masa proses fermentasi ni.
Nak kena telan dengan bawang putih mentah lak tu.

Tapi kalau rasa jenuh nak tunggu mengkudu sampai 8 minggu, korang boleh je telan bawang putih 2-3 ulas tetiap pagi. Bawang putih mentah tau. Tak main lah goreng-goreng ni. Kalau takat bawang putih goreng aku pun suka. Tapi sebab mentah, jarang yang boleh telan.
So, cara paling mudah adalah, ambik GC Plus je lah.
Dalam GC Plus ni complete dengan mengkudu and bawang putih sekali.

Lagi satu ada habatussauda.
Habatussauda ni memang semua pun tau ubat segala penyakit kecuali mati.

Jadi, aku yakin GC Plus ni memang ada khasiat tambahan cuma aku tak suka nak war-warkan sangat khasiat dia walaupun secara teori-nya aku tau dia mampu bagi khasiat tu.
Biar tunggu testimoni je la.
Ada testimoni, baru aku share.
Tapi again, kalau nak ambik GC  Plus semata-mata nak mengandung, better don't.
Kalau nak turunkan berat sekali, boleh.



Yang menstrual cramps ni memang ramai dah bagi testimoni.
Aku pernah blog about this jugak rasanya, dulu.
So this is just another testimoni.
Tapi to some, takdelah sampai tak rasa sakit period lansung. Cuma takde lah berguling-guling dah senggugut.

Macam aku, kadang-kadang terasa juga. Cuma takde la sampai kena makan ponston.
Cuma aku punya period flow sekarang dah tak macam zaman muda-muda dulu.
Now, day 1-2 tu boleh pakai pantyliner lagi.
Start 3-5 memang heavy, kadang-kadang rasa denyut, kadang-kadang tak.
Tapi memang boleh rasa beza dulu and now. Now lebih tenang sikit. Kalau dulu, asiklah kena telan ponston.

Kalau nak buat home remedi sendiri kat rumah pun boleh.

Kalau nak guna halia

1. Makan halia mentah atau masak halis tu dalam bentuk biskut halia atau campurkan dalam bubur nasi. Bubur MekDi ada rebusan halia, Gi beli kalau tak reti masak bubur.

2. Atau rebus halia pastu campurkan air rebusan tu dengan madu and garam, pastu telan dua kali sehari.

3. Atau masukkan ½ sudu teh halia (sama ada serbuk kering atau parut) dalam secawan air mendidih pastu minum tiga kali sehari.


Kalau nak guna bawang putih  
Buat jus bawang putih. Tapi tak semua orang larat nak telan jus bawang putih sebab baunya tu, adoii tak tahan. Tapi boleh ubah suai dengan merebus 5-6 biji bawang putih dan minum bersama madu.


Kalau nak guna Kalonji Oil (Minyak habatussauda) 
Ambil Kalonji Oil ½ sudu teh, madu ½ sudu teh dan air panas 1 cawan. Campurkan semua pastu minum selama 40 hari berturut-turut, 2 kali sehari. Aku ada minyak habatussauda ni beli masa kat Mekah. Ya ampunnn, mak aku yang kuat makan benda pahit pun takleh boleh telan minyak ni. Patutlah dia suruh letak madu.

Tapi kalau malas, korang ada pilihan :

1. Boleh pilih untuk ambil GC Plus (ada bawang putih, halia dan kalonji oil)
2. Boleh pilih untuk ambil Nutrijuice (ada bawang putih, madu dan kalonji oil)

Settle.

posted by aveo757 @ 1:39 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER