walk on wings, tread in air: Ambik ni! Kalau nak kita tuliskan kad, bagitau. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ambik ni! Kalau nak kita tuliskan kad, bagitau.
2016-05-03

Ada banyakkkkkkkkkk benda aku nak kena update kat blog, tapi dalam banyak-banyak benda best weekend lepas, gambar bawah ni yang terpaling best :


Ni anak sedara En Wan. Anak kepada Kak Ngah.
Dia ni masa kecik-kecik memang comel sangat. En Wan kata ada sorang kawan dia sama-sama blaja Jepun dulu penah tengok gamba Didi ni (waktu tu umur Didi maybe 3 yrs kot). Kawan dia cakap "Kalau budak ni besar sok, kalau aku boleh kawen ngan dia, aku kawen".
Sampai camtu sekali efek sebuah kecomelan.

Tapi Didi membesar dengan berbadan besar.
Dari zaman sekolah menengah sampai di UiTM (diploma).
Last year, bulan 9, time kawen anak sedara En Wan, aku tengok badan budak ni eh macam makin besar pulak.
Happy agaknya.
Dalam ati aku, takpelah, esok dah blaja, bergaul ngan kawan-kawan yang pandai bergaya, konfem kau dengan sendirinya rasa nak kurus.

Eh, rupanya betul.
Tak lama pastu dia call aku tanya boleh tak nak beli GreenAard.
Aku cakap takyah beli, aku bagi 2 botol untuk kau guna. Aku pesan jangan tahan lapar. Sebab bila kau tahan lapar, kau tend tu mentekedarah kaw kaw bila kau dapat peluang makan nanti.
Pastu bagi testimoni.
Tapi aku dah cakap, 1-2 minggu pertama tu, memang kerap ke tandas. Jangan sampai kau ponteng kelas sebab memerut.
Elakkan makan makanan manis-manis.
Aku ajar dia, sebaik-baiknya, 3 hari pertama, jangan sentuh makanan/minuman manis lansung.

Dan lepas tu aku pun lupa nak follow up.

Last week, dia datang rumah, aku tengok, apesal budak ni kurus?
Belum kurus betul tapi memang beza la dari yang dulu.
Aku syak dia ni stress blaja, sebab dia baru sambung degree pulak.
Gamaknya susah kot degree tu pasal sampai kurus.

"Didi, apesal ko kurus sangat ni?"

"Makan ubat makcik Diana la.."

DANGGGGG!!
Baru aku teringat, aku penah bagi dia GreenAard.

Terussssssssssssssss aku interview.

Dia cakap dia ambik selang-selang, bukan everyday.
Pastu dia ambik 2 biji je sebab 4 biji too strong untuk dia.
Dia tak elak makan nasik. Makan tetap makan,
Cuma dia elakkan makanan manis-manis.

Hasilnya...lihatlah dunia!!!
Aku tak pernah imagine Didi boleh susut macam ni.
Sekali dah slim, eh lawa lah pulak budak ni.
Ko jangan pandang sebelah mata kat orang badan besar ni.
Esok dia dah kurus, bergetar tulang rusuk kau 14 keturunan.

Didi is another great testimoni.
Macamana KONSISTENSI boleh membawa kepada hasil yang positif.

Ada orang makan hari ni, lusa dah sibuk nak timbang.
Bila tak nampak penurunan, dah givap.

Kamon guys, masing-masing ternak babat berapa tahun?
Lojik ke makan hari ni, minggu depan dah kurus?
Be realistik plis.
Dulu, masa aku matrik berat aku 54kg.
Aku balik cuti semester 3 bulan kalau tak salah, aku nekad stop nasik terus.
Aku just makan biskut cream crackers cicah teh O setiap masa selama 3 bulan.
Hasilnya, dalam masa 3 bulan turun ke 41kg!
Hilang 13kg dalam masa 3 bulan.

Dari segi hukum biologi :

♥ bagi orang yang obese, hilang 13kg dalam masa 3 bulan, ini proses yang lambat. Sepatutnya, lebih besar badan orang tu, lebih cepat dia hilang berat. 8kg in a week adelah normal. So, kalau 13kg dalam masa 3 bulan tu dah kira lambat.

♥ bagi orang yang oevrweight 8kg lebih dari berat ideal, turun 13kg dalam masa 3 bulan tu, lojik.

♥ tapi macam kes aku dulu, itu adalah penurunan badan yang sangat tak sihat. Sebab berat 54kg tu sebenarnya masih dalam range healthy weight. Sebab borderline is 54.5kg. Tapi sebab aku rasa macam aku dah gemuk (padahal cuma berisi), maka aku buat diet drastik. Orang yang badannya dah memang dalam range healthy weight range, kadar penurunan berat badan memang tersangat lambat. Sebab kau dah memang capai ideal weight. Sebab tu aku ambik masa 3 bulan untuk turun 13kg walaupun hanya dengan makan biskut and teh O. Kalau orang obese buat diet aku ni, mahu 34kg dah dia turun.

Good job, Didi!
Makcik up lagi sebotol. Kah Kah Kah.



Jumaat-Ahad baru ni, kitorang ada kat Shah Alam.
Today sampai Khamis, kitorang ada kat BUSAINNA EVENT, Multipurpose Hall (MPH), Menara TM, Bangsar.

Ntah sape la bijok pandai sangat pi daftar event back to back macam ni.
Walaupun aku takde la duduk kat booth everyday, tapi aku tengok pun letih tau tak.
Korang yang kat Menara TM atau yang berhampiran boleh la ke sana start hari ni untuk dapatkan GreenAard dengan harga booth RM78/botol.
Sape beli 2 botol dapat pendrive tu. Cantik kan? Hehe.
En Wan and the ladies ada kat sana today.
Lady tua cam aku ni duduk opis je la sudeyyy.
Tapi aku akan datang esok pagi.
Macam yang dah dijanjikan, 20 pembeli terawal setiap hari akan dapat goodie bags.
So, rebut peluang ni sebab korang akan dapat macam-macam product sponsor kat dalam beg tu.

Kelmarin aku dah highlite tentang food yang di-sponsor.
Brownies and  Mak Aji kukis dah takde dah untuk goodie bags today sebab dorang cuma sponsor untuk event Shah Alam saje. Yang lain, insyallah ada. Aku pun tak berapa sure. Tapi goodie bags memang ada.

Di Menara TM, kita ada lucky draw untuk sponsor istimewa.



Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Ini sponsor istimewa kita hari ni.
Kemeja lelaki batik Indonesia.
Aku akan highlite brand ni kendian-kendian. Ada banyak lagi brand yang sponsor yang belum aku highlitekan.

Cuma aku nak bagitau, customer di Menara TM berpeluang buat cabutan bertuah untuk menang kemeja Noh Batik ni.
Ingat ya, BERPELUANG.
Bukan SEMUA DAPAT.
Yang bertuah saja dapat.
So, boleh try your luck.
Siapa yang dapat kemeja ni nanti, sudi-sudikan lah tag Noh Batik (FB/IG).



Lagi satu, nak bagitau, aku dah start open sale untuk Mother's Day 2016.

Aku dah share post dari Fleur by Mrs Him tentang sale ni kat FB aku semalam.
Pagi ni aku tengok dah berjujuk order masuk tapi aku tak sure if semua yang order tu dah buat payment ke belum.
Aku akan check dengan admin aku nanti.

Aku taknak tulis panjang tentang ni sebab semuanya admin aku dah tulis, so KENA FAHAMKAN BETUL-BETUL ok?

KLIK SINI UNTUK BACA

Aku nak tekankan lagi sekali yang 3 jenis jubah ni aku dah launch lebih awal.
Ada di antaranya dah 2 bulan launch, jadi size memang limited.
Jangan nanti ada yang sound admin "Buat sale tapi stok takde!"
STOK MEMANG DAH TERHAD.
Sape suruh tak beli awal-awal? Haaaa...gitu.

Sale kali ni aku offer harga lagi rendah dari harga modal, sebab stok dah tak banyak.
Aku pun boleh clearkan shelf untuk next production yang akan sampai.

So, kalau masa korang place order, size and warna yang korang nak tu ada, tolong buat payment terus.
Sebab aku dah set kat website, order yang takde bayaran dalam masa 24 jam, otomatically kita cancel dan stok akan dimasukkan semula dalam inventory.
Bagi chance orang lain pulak beli.

Yag order kat whatsapp and FB pun sama.
Bila kita reply, stok ada, terus buat payment.
Kita hold your order 24 jam saja.

Happy Shopping!

p/s : Kalau perlu kad untuk hadiahkan pada sesiapa, bagitau ya. Kita akan tuliskan kad.



THANK YOU KARNIVAL MASJID 3.0 SHAH ALAM!








posted by aveo757 @ 11:36 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER