walk on wings, tread in air: 15th <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

15th
2016-05-05

Alhamdulillah, settle dah event kat Menara TM, 3 hari.
Walaupun aku cuma datang semalam je, itupun 3 jam je, tapi the process pre and post sumpah memenatkan.
Sebab kali ni beza sehari je dengan event Shah Alam yang last week.
Tobat lahum pasni aku kena make sure event-event ni semua at least sebulan sekali je.
Masak oii bulan ni je 3 event.

Kebetulan agaknya event ni buat on hari bekerja, so crowd memang ramai, especially time lunch break.
Yang bestnya booth sebelah aku jual nasik.
Ni first time aku jumpa organizer yang tak asingkan exhibitor according to product.
Macam pelik je, aku jual baju, eh tetiba kat sebelah ada orang jual nasik.
Tapi yang best, lepas beli nasik, dorang singgah booth aku. Hahaha.

Semalam best.
Sebab aku dapat jumpa ramai reader kat Menara TM.
Aku pulak yang interview dorang, lama mana dah baca blog aku ni?
Lepas tu bila sorang-sorang jawab, 8 tahun lepas, dari zaman pakai skirt pendek, dari zaman kuat mencarut.....oh myyyy, termalu sendiri.
Sendiri tanya pastu sendiri malu.

Terasa lama sangat rupanya aku berblogging.
Dari zaman pakai baju putih nampak bra merah.
Dari zaman pakai skirt sampai nak ternampak spender.
Dari zaman rambut kaler mahogany.
Dari zaman kurus sampai ke gemuk.
Aku rasa macam aku sorang je yang makin tua, budak-budak yang baca ni semua baru umur 30-an.






Yang datang tengahari je la yang aku dapat snap gambar bersama, yang datang pagi dan hari-hari lain, thank you so much sebab singgah ke booth Fleur by Mrs Him/GreenAard.

Semalam, anniversary aku ngan En Wan yang ke 15.
Tahun ni tak sempat nak plan pegi mana-mana pun sebab busy ngan event, kebetulan pulak si Redza nak exam next week, so jangan haraplah bapak dia nak kemana-mana time anak dia nak exam.
Takpelah, tangguh la sampai hujung tahun pun aku takde hal.
Sebab kalau berjalan dengan En Wan, memang konfem penat punya.
Takde istilah melepak dalam bilik hotel bersantai-santai. Takde!
The moment sampai je, jam tu jugak dia ajak keluar berjalan. Letih aku.

So, malam tadi En Wan ngan aku keluar pi makan je berdua.
Masuk je kereta dia tanya "Nak makan kat mana?"

Eh??
Aku ingatkan ye ye je angkut aku keluar berjalan ni dah buat preparation, rupanya tak.
So aku cakap makan je la mana-mana janji sedap. Malas nak pikir dah.

"Ok, kita makan satey nak? Mintak 15 cucuk je. Sempena 15 tahun kawen".

Ko ghase????

Pastu dia gelak-gelak.

Last-last dia bawak aku pi Red Lobster kat Kota Kemuning.
Dah buat reservation rupanya.

Lama dah aku teringin nak makan lobster.
Ingat pun dia.
Maka semalam selamatlah aku makan lobster.


Gambar ni entry tahun 2008 kot, aku ambik balik.
Memang comel sangat lah muka laki aku gambar yang atas sekali. Muka tengah muda, kulit tengah muda, memang lah semuanya nampak cantik kan.
Tu masa belum kawen lagi tu. Tahun pertama baru. Dia balik cuti.

Gambar bawah, ulangtahun ke-7.
Celebrate kat Sheraton ke Shagrila, aku pun dah lupa.
Zaman-zaman ranggi.
Pakai baju terkuak dada dengan selambanya. You think I care??? Hahahah. Gitu dulu.



Ni gambar semalam.
Ulang tahun ke 15.
Masing-masing macam baru balik dari masjid. Kah Kah Kahhhh!!
Aduiii gelak sampai keluar air mata aku tengok 3 gambar ni.
Well, zaman muda kan. The good old days.
Aku harap lagi 15 tahun masih terdaya lagi nak keluar celebrate macam ni.


 Ni roti, complimentary.


 Mushroom stuffed with shrimp and cheese.
Tak sedap sangat.
Sebab maybe aku expect shrimp dia dicincang, tapi yang ni dia blend and campur dengan kentang, so kureng rasa udang.


 Ni aku punya.
Aku punya haruslah besar.


Ni En Wan punya.
Apa nama ntah, tapi ada nasik sekali.


 Aku malas nak makan ketam aku, so En Wan perabiskan.


Macam sedappppppppppppppp je aku tengok isi ketam tu hari ni.
Semalam tengok takde selera.


Dah masuk tahun ke 15 ni, dah makin takde apa yang aku expect dari En Wan, just masing-masing perbaiki tanggungjawab masing-masing kat Tuhan, mak bapak, anak-anak and famili. 
Hadiah memang dari dulu aku malas mintak. 
Nak melancong now pun masing-masing dah start sibuk tahun ni.
Aku nak balik Bangi tengok cousin aku beranak pun tak sempat lagi ni. Hadiah dah terduduk atas meja 3-4 hari dah.
Balik-balik si Rayyan belek, balik-balik dia belek.
Kang tetiba kang dia kiraikan je semua hadiah tu atas lantai, satu hal pulak.

Terima kasih yang wish kat FB.
Tak sempat nak reply all.
Tapi aku baca semuanya.



Thank you BUSAINNA, MENARA TM!

En Wan kata hari ni ada yang cari aku kat booth.
Sorry, hari ni memang aku tak datang, sebab ada keje nak kena buat kat opis.
Terima kasih sebab datang, insyallah ada rezeki kita jumpa :)


posted by aveo757 @ 6:44 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER