walk on wings, tread in air: Saree <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Saree
2016-02-03

Aku memang suka nau tengok gambar-gambar cantik like pompuan cantik, kek yang cantik-cantik, benda yang cute-cute macam Pinata..apa-apa je lah yang pada pandangan mata aku cantik.

Tadi kat FB melintas kain-kain ni kat newsfeed aku.
Aku rasa cantik.
Walaupun aku tak tak reti nak pakai kain jenis ni walau dibuat baju kurung sekalipun tapi aku tau kain ni coraknya cantik and rare. Konfem takkan sama ngan baju orang lain kat open house.

Aku pernah nampak 3 orang pakai jubah design yang sama (2 daripadanya exactly the same color, kat wedding anak sedara En Wan). Yang sorang tu masa terserempak dengan sorang lagi yang pakai baju yang sama dia punya muka memang sukar nak digambarkan. Kesian dia, terpaksa makan sambil menyelit-nyelit taknak kasik orang lain perasan baju tu sama.

Aku dapatkan rasakan perasaan tu.
Sebab time kecik baju aku and Ima sepesen.
Kau pegi mana-mana pun kau tak boleh nak jadi centre of attraction sebab ada orang lain pakai baju yang sama.

Sebenarnya, lagi glemer brand tu, chances untuk kau bump into orang yang pakai baju yang sama dengan kau adalah lebih tinggi.
Sebab selalunya people tend to beli barang dari jenama yang terkenal (terkenal kat sini bukan bermaksud designer brand semata-mata tapi brand yang famous).

Nowadays, orang dah tak berapa kisah dengan harga.
Janji apa yang dibeli tu jenamanya dikenali.
Rasa puas bila dapat beli jenama yang terkenal.
Sebab tu label-label ni tak kisah jual baju sampai RM200-RM300. Memang ada buyer punya.

Dan akhirnya kerap bertembung dengan orang yang pakai baju yang sama.

Maybe sebab tu sekarang menjadi-jadi trendnya orang tempah baju couture design untuk raya.
Biar gempak sampai takde orang lain sama baju ngan kau.
Aku pernah tempat baju kurung designer butik, sehelai sampai RM1400.
Kurung je pun.
Memang puas hati, kain cantik.
Tapi setahun aku pakai 2 kali je.
Sebab cantik nau sampai aku pulak naik segan nak pakai baju tu kat sebarang-sebarang majlis.
Last-last baju-baju designer ni ada la kot dalam 3-4 pasang aku bagi kat mak mertua aku bawak balik bagi la sesape yang nak pakai.
Ada satu baju tu gila biasa je design dia cuma mahal kat french lace, itupun french lace dia secotet je kat hujung baju tapi sampai RM1200 dia tekan aku.
Pakai sekali je pastu tak tau nak pakai ke mana dah. Dapat kat adik ipar aku. Ambiklah.

Ni ada kain-kain saree yang cantik-cantik aku nampak kat newsfeed tadi. Konfem takkan sama ngan orang lain. Cantik and exclusif pulak nampaknya. Ada taste budak ni pilih kain.

Ini bukan iklan berbayar ya.
Tetiba aku nampak macam cantik je so aku 'curik' gambar ni letak kat sini.
Kalau nak beli pandai-pandai contact tuan punya di bawah :



Zahirah ni Doktor kat Hospital mana aku lupa.
Dia reader blog jugak tapi pernah jumpa sekali je.
Aku je jumpa dia, dia lom jumpa aku lagi sebab masa tu dia tengah bersanding. Hehehe.

Nampak tu dia kata apa?
CLEARANCE SALE!

Pegi la tanya dia sendiri camana nak order and berapa harga.
Search sendiri kat FB.













posted by aveo757 @ 10:17 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER