walk on wings, tread in air: Time traveller <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Time traveller
2015-07-28


Berangan la kejap ada anak pompuan, pinjam jap anak orang.
Nak pulak anak orang tu dengan En Wan. Selama ni dia taknak ngan orang selain makbapak dia. Kali ni nak pulak. Sama kaler agaknya. Nasib baik Rayyan ok je. Pandai pulak dia bahasakan diri dia abang.

"Adik nak jadi abang ke? Nak panggil abang apa ni? Abang Rayyan ke?", aku tanya.

Dia jawab "Abang Adik".

Hah, elok lah tu.
Dah jadi abang masih nak pegang tittle adik.



Regarding E-Slim Burner, ada tanya air panas segelas tu macam mana?
Sukati la besar mana pun, selalunya aku pakai mug macam ni,
Ni pun sebenarnya aku tengah minum air panas putih sebab nak makan pill tu la.
Makan pill kat rumah orang.


Lama gila aku tak jejak pasar.
Selalunya keje pi pasar ni keje En Wan. Dia lagi pandai pilih ikan udang sotong dari aku.
Tapi hari tu aku pegi la jugak. Saje nak ubah angin.
Jumpa lak ubi kayu, pehhhhhhh.
Jawa dan ubi kayu memang berpisah tiada.



Sape penah pegi restoran ni? Kat Puchong, satu deret dengan kedai lampu murah paling popular kat Puchong. Aku baru je pergi last week, on the way balik dari Pasar Borong, En Wan singgah sini untuk makan.

Pelik jugak bila ada restoran macam ni kat kawasan tu.
Sebab aku tak rasa kawasan ni sesuai ada restoran macam ni sebab area tu macam tak berapa nak hidup je aku tengok.
Kawasan perumahan ada, tapi access ke sana pun macam tak berapa nak senang.
So aku syak tokey kedai ni orang kaya, bukak kedai just for fun.

Kerana.....



See?
Kedai dia macam show room barangan lama.
Macam sesaje je bukak kedai makan suka-ska kan?
Tapi makanan dia boleh tahan sedap.
Memang boleh maju.
Patutnya kedai macam ni buat kat Bangi, konfem beratur orang nak masuk.



Seronok tengok barang antik dalam ni.
Ni baru betul namanya SULATKABAR LAMAAAAAA.




Mana nak jumpa typewriter pesen ni dah?
Dengan tulisan JANGAN SENTOH tu sekali ejaan lama dia bubuh.

Cerita pasal typewriter ni, on the same day ada 2 cerita pasal typewriter.

Mula-mula si Redza.
Dia tanya aku nak gi mana, aku cakap nak keluar beli typewriter.
Dia tanya typewriter tu apa?
Aku describe la sikit pasal typewriter,
Pastu dia kata "Ohhhh, Redza tau. Kat skolah Redza ada"

Aku : Kat Pejabat Am kan? (sebab aku selalu tengok kakak kerani skolah aku guna typewriter dulu)

Redza : Bukan. Kat library. Kat ruangan sejarah.

RUANGAN SEJARAH okehhhh!!
Tua sangat ke aku ni sampai typewriter zaman aku skolah dulu dah jadi bahan sejarah?

*selak rambut check uban*

Keduanya, on the same day gak, kat Harvey Norman.
Aku tengok online, Harvey Norman ada typewriter katanya.
Bila masuk sana En Wan tanya salesman situ "Dik, typewriter ada tak?"

Salesman : Apa dia?

En Wan : Typewriter.

Salesman : Kejap bang, macamana eh barang dia? Macam pernah dengar typewriter.

MACAM PERNAH DENGAR dia kata okeh!
Sampaikan salesman dia sendiri tak tau apa itu typewriter.
Aku kat belakang En Wan pun buat muka blur, konon-konon aku pun tak tau la menatang apa typewriter ni. Percubaan nak nampak remaja gak aku ni. Kah Kah Kah.

Hari tu aku ngan En Wan terasa macam kitorang ni time traveller pulak,



Aku rasa memang nasik lemak Ipoh style dia camni.
Nasik dia jenis yang berderai, senang nak makan.
Memang sama macam Restoran Nuin kat Bangi, also restoran makanan Ipoh (Perak) jugak.

Oh ni aku nak cerita satu game.

Redza ajak aku main satu game dia download kat iPad.
Apa tajuk dia pun aku tak tau, tapi best jugak.
Permainannya, kita fikirkan satu karakter, dan dia (Pak Arab) dalam game ni akan teka siapa karakter yang kita dok imagine tu.

Mula-mula aku tak paham gak camana main dia, tapi layankan je la si Redza.

So, macam biasa la, karakter aku of cos la ehem ehem.
Bukan En Wan, tu yang pastinya.

Macam-macam soalan dia tanya.



OF COS!



NEHI!



Wow! Yes, yes!!



Dengan muka kereknya tanya soklan ni kat aku.
As if "Aku tau dahhh...tapi saje je aku nak buat-buat ramah".



YES!!!
YES!!!

Tak pueh hati punya pasal, aku main lagi.
Kali ni imagine karakter lain pulak.



Oh, yes!



Memang cina pun.



Wah wahhh,,,macam dah tau je ni.



Tengok la tu, sambil tanya pasal mati sambil senyum.



Gila kerek muka tanya soklan ni.
Yes, yes, Member of a team.
Betul dah tu.



Masa ni aku dah gelak dah.
Aku tau dia jumpa dah jawapannya.



Terer. Terer!!



YEAHHHHHHHHHHHHHHH!!!!

Betapa glemernya karakter aku.

Malangnya semua dah mati.

Aku try gak imagine karakter Shaheizy Sam.
Tapi takde dalam rekod dia kauuu.
Berbulu je aku.
Gila glemer kot Shaheizy Sam ni.
Tapi takpe, aku dah masukkan dalam rekod game ni.
Pasni korang try imagine Shaheizy, konfem ada dah. Sebab aku dah update database dia.



posted by aveo757 @ 11:32 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER