walk on wings, tread in air: Wedding anak Dato' Jalaludin Hasan by Sanggul Event <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Wedding anak Dato' Jalaludin Hasan by Sanggul Event
2015-05-12

Ahad lepas aku attend majlis resepsi anak Dato Jalaludin Hasan.
Bukan sebagai kenalan apetah lagi sedara, cuma atas kapasiti blogger je.
Disebabkan aku sebagai pemerhati saja, jadi haruslah datang awal sebab nak snap gambar sebelum majlis. Tapi kamera henfon aku ni tak se-best henfon En Wan. Terpaksa la harapkan henfon dia jugak.
(lepas rumah aku kena masuk pencuri, aku tak beli-beli new kamera lagi).
Tapi En Wan ni pulak buat hal.
Aku dah suruh charge henfon dia wat dek je. Ujung-ujung majlis belum apa-apa, bateri dah semput, terpaksa la ambik gamba guna henfon aku yang mahal ni. Jadi, some of the gamba tak berapa cantik.BIasa la, henfon mahal memang gamba tak berapa clear. Blur blur gitu, bagi menjaga eksklusiviti wajah pengantin.

Majlis nikah and berinai dibuat kat Pullman Putrajaya.
Dapatlah aku intai-intai persekitaran Pullman ni ok ke tak sebab next shooting Fleur by Mrs Him aku nak buat kat hotel, so tengah consider beberapa hotel around Putrajaya. Nampak macam ok jugak Pullman ni.
 


Majlis resepsi tema garden wedding, buat kat Marina Putrajaya.
Aku sampai awal sikit petang tu sebab aku bawakkan table tag untuk media/Astro/TV3/RTM.
Tetiba je kan datang bawak table tag. Seb baik printer kat rumah ni masih ada kaler.
Tapi bila sampai aku tengok wedding planner pulak yang duduk kat meja receptionist.
Rupanya dia standby takut ada VIP sampai sebab guest list tak dapat-dapat lagi.
Memandangkan dia planner jadi dia je la yang tau who is who.
Nak harap aku memang takleh harap la.
Laki aku sendiri kadang-kadang aku tak perasan.


Ni photobooth dari AWESOMEKLICKS.
Rate dia aku tak sure la berapa tapi standard rate lah, dalam RM1000+ untuk 4 jam.
Kalau berminat boleh contact dorang at 019-3472217 or email awesomeklicks@gmail.com.
FB & IG : awesomeklicks


Ni contoh gambar dari Awesomeklicks.


Anak Dato Jalal yang perempuan - Nurul Izzati, husband dia Mohd Hafiz.
Macam iras-iras muka Nabil Mentor TV3.




Buat garden wedding konsep sebenarnya memang berisiko.
Sebab kelancaran majlis sebahagian besarnya bergantung pada keadaan cuaca.
Alhamdulillah, malam tu cuaca ok, cuma panas. Macam takde angin lansung. Maybe hawa panas dari tasik agaknya.
Tapi pagi tu hujan. Jadi bayangkan, malam sebelumnya semua dah setup tetiba pagi hujan, terpaksa the whole team kena re-setup. Ni bukan calang-calang planner boleh tahan. Kalau aku, dah nangis dah ni kena setup balik semula.

Berbelas tahun yang dulu, kawan skolah aku ada buat resepsi kat Marina Putrajaya jugak.
Dia pun buat malam.
Plannya pengantin akan sampai dengan boat.
Sekali hujan selebat-lebat yang ada.
Eh tau-tau pengantin masuk ikut pintu, yang tetamu sibuk terjengah-jengah ke tasik.
Ni sape tunggu sape sebenarnya ni?

Bila aku tengok balik gamba ni, boleh terasa kepenatannya team Sanggul nak memasang langsir-langsir ni semua. Memasang satu hal. Nak membukak balik msatu hal lagi.


Inilah wedding planner, blog reader turned friend - Ms Zawiah Aziz.
Dia also wedding planner majlis kawen adik aku, Ibal.
Also planner untuk majlis kawen Sharifah Sakinah, Hanis Suraya, soon Lana Nordin.
And tak lama lagi majlis akikah anak Nabil Meletop.

Kalau tak salah aku, aku macam terperasankan dia punya promo pelamin RM4000 jadi RM2000 only. Tak sure if promo ni masih on ke tak.
Try la contact dia kalau berminat.


Dah takde keje tu kan, aku bersidai je la kat meja reception ni ngan Chef Yang Jamil.
Terus dia mintak aku promo kat blog sekali harung Majlis Minum Petang bersempena Hari Ibu.



Program ni adalah untuk kutipan derma untuk 2 kanak-kanak :

Nur Farisha Muhd Firdaus - berusia belum 2 tahun tapi menghidap kanser mata.
Mohd Khalid - dilahirkan tanpa tempurung kepala.

Boleh gugel untuk info yang lebih lanjut tentang status kanak-kanak ni. Memang kesian.
So, kalau korang nak berhibur sambil menderma, boleh la join Majlis Hari Ibu ni.
Antara artis yang aku kenal yang akan hadir is Amelina, and of cos Chef Yang Jamil sendiri and Dato' Jalal.


Ni meja tetamu biasa.
Makan buffer.
Kalau VIP, celebriti and media makan berhidang.


Nama pun garden wedding, konsep pelamin pun ada elemen bunga bunga dan pokok pokok segar.






Ni semua gamba yang kitorang sempat snap sebelum Maghrib.
Aku kan ye ye je datang pakai mekap segala.
Lepas Maghrib nak bersiap baru perasan tak bawak beg mekap, hmm...pasrah berserah je la attend wedding orang dengan muka tak siap.
Nasib baik malam ok. Tak nampak sangat la muka aku ni walau mekap pun. 


Seating dia berbeza-beza, ada meja bulat, ada meja panjang macam ni.
Tapi semua ni untuk tetamu biasa macam aku.
Cuma yang meja panjang ni bukan dalam khemah.
Kalau meja bulat dalam khemah.
So sape duduk kat meja panjang, risiko tanggung sendiri kalau hujan ke apa ke.
Luckily tak hujan tapi panas sebab kurang angin bertiup petang tu.


Ni area celebriti, media and VIP.
Aku nampak la sorang dua artis yang aku kenal termasuklah Dato Yusuf Haslam.
Yang lain tu aku perasan muka je tapi nama tak tau.


Meja pengantin.
Pengantin makan berdua je.
Candle light gitu.


Akhirnya dapat jugak aku jumpa Tan Sri Dato Haji Hassan Azhari (bapak Dato' Jalaludin).
Pakkal la aku ni bukan keluarga, kalau tak aku dah kedepan cium tangan.
Kalau sape yang tak kenal, dia ni la yang mengajar dalam rancangan Muqaddam kat RTM time aku kecik-kecik dulu. Sihat lagi Tan Sri ni. Peramah, seronok tengok dia bersembang dengan keluarga, cuma mungkin dah tak kuat jalan banyak, tapi badan segar lagi.


Ni Tan Sri waktu muda, orang yang melaungkan azan semasa kemerdekaan negara 31 Ogos 1957.


Pukul 9pm, baru pengantin masuk, dimulai dengan kedatangan pengantin lelaki bersama mak bapak dia dulu.



Lepas tu baru pengantin perempuan and ayah dia masuk ke kawasan majlis.


Simbolik ayah 'menyerahkan' anak perempuannya kepada suami.


Masa sampai petang tu aku dok la tertanya sendiri khemah kecik ni untuk sape?
Patut la takde kerusi, rupanya tempat 'pertemuan' pengantin.
Alahaiii....maapkan lah makcik nak. Makcik dulu kawen takde bendalah ni.



Walaupun tema modern tapi majlis ada selawat.
Kang ada pulak orang cakap artis kawenkan anak bajet omputih takde nilai-nilai Islam.
Jangan speku sangat ya. Time selawat dibaca tu semua tetamu diminta berdiri.


Dato Yusuf Haslam sedondon kaler blur dengan wife.



Ni je la gamba bersama yang sempat snap sebab muka tak semenggah sangat macam orang lain, jadi nak snap muka sendiri pun tak selera. Tapi one thing datang majlis yang penuh dengan VIP and celebriti ni, yang terlebih bergaya bukannya VIP, tapi tetamu biasa. Series tak tipu, yang ladies kemain lagi ada yang baju merelip, mekap dah macam artis, aku ni follow je dengan pandangan mata nak tengok dorang ni saper sebenarya, eh sekali duduk sebelah meja aku je. La, ingatkan retis.

Tapi pandai bergaya betul la dorang ni semua. Dah macam model sorang-sorang aku tengok. Bergaya-gaya cantik-cantik semua. Ni yang aku malas attend majlis orang kaya-kaya ni. Jadi segan aku.


Aku tak kenal dorang ni sape, tapi suara dorang sedap.

Aku balik awal malam tu sebab kebetulan khemah aku duduk black out. Khemah aku je, khemah lain ok. Ni pun antara risiko yang perlu diambil kalau buat majlis outdoor. Kesian jugak la yang duduk kat khemah blackout, cara-cara dengan kipas pun badan aku dah berlengas, apetah lagi blackout.

Tapi apa-apa pun yang paling penting dalam majlis besar macam ni guest list kena ada.
Kesian jugak kat planner hari tu quite menggelabah jugak la sebab guest list takde, jadi camne nak tau siapa VIP, siapa media, siapa tetamu biasa, siapa keluarga pihak pengantin lelaki semua.
Mujurlah planner ni cam muka VIP and media.
Pastu yang celebriti tu kebetulan ada Chef Yang Jamil, so dia yang peratik-peratikan muka celebriti.
Tapi aku perasan ada wakil Mahligai Cinta datang buat cover. Ada la kot nanti keluar TV.

Ok pasal Ephyra, ada sedikit delay dalam penghanataran.
Tak lama, paling lambat pun esok sebab stok skin bar aku sekejapan dah habis gara-gara promo Hari Ibu. Stok Ephyra ada, yang takde skin bar. Jadi insyallah aku kena hantar batch by batch. Paling lewat esok pos ya. Yang dah dapat tu dapat lah. Yang belum, harap bersabar.




 
posted by aveo757 @ 12:43 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER