walk on wings, tread in air: Sebetik <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Sebetik
2015-04-04


Haihhhh!!
Ni lah yang dikatakan pepatah "Di belakang setiap lelaki yang berjaya, pasti ada wanita".
Kah Kah Kah.

Shock gila aku dapat information ni dari teacher Rayyan.
Hoiii, pampers pun pakai lagi malam-malam ada hati nak mengendeng anak dara orang.
Tapi bab improvement tu memang aku nampak perubahan Rayyan.
Dulu dia mana suka nak study study ni semua.
Menulis pun taknak.
Taunya menyanyi. Sampai stress camana la aku nak ajar Rayyan ni blaja. Kalau nak dikatakan takde contoh, rasanya dalam rumah ni semua orang suka membaca.
Aku ni manjang je dengan buku, tengok tv pun tangan pegang buku.
Pegang je, baca belum tentu.
Redza memang sentiasa dengan homework and latihan bapak dia bagi, so boleh dikatakan asik dengan buku.
Contoh dah ada.
Tapi Rayyan masih taknak ikut.

Dalam sebulan ni dia suka sangat study.
Dia pulak yang angkut flash card and mintak aku ajar dia "Ma, jom kita study".
Pastu kejap-kejap tarik kertas kat printer mintak aku suruh dia tulis apa-apa.
Selalunya aku akan suruh dia tulis B, D, Y, H....random. Saje nak tengok dia ingat ke tak huruf-huruf tu.
Alhamdulillah dah tau semua now.

Yang paling aku terperanjat, kalau azan Maghrib and Isyak mesti dia akan naik ke bilik aku and masuk toilet, cakap "Ma, adik nak solat".
Wahhh, teruja aku.
Tapi jangan tanya la kiblat dia arah mana.
Sukati dia je nak tadah sejadah tu hala mana.
Sukatilah, janji kau perform solat.

Rupanya...inilah rahsia disebalik kerajinan beliau.
Ada BFF rupanya.
Aida namanya.
Siap pegang-pegang tangan lagi dalam kelas.
Abang kau yang skolah omputih tu pun tak pegang tangan dalam kelas okeh?




Ni semalam.
Kalau Jumaat selalunya aku akan start keje tengahari.
Jadi pagi aku spend time dengan dia berjalan-jalan mencarik nasik lemak dan singgah Select untuk bayar cukai.

Rayyan ada satu persamaan yang jelas lagi nyata dengan aku :

1. Berangan
2. Cakap sorang-sorang
3. Menyanyi.
4. Belasah konfiden.

Berangan tu memang rasanya followers FB and IG aku dah paham sangat tahap Rayyan punya berangan. Nak-nak lagi kalau buat fashion show tu kan. Macam-macam gaya dia buat.
Tu the power of berangan la tu.
Aku kecik-kecik pun suka huru-harakan lemari Mak Aji.

Cakap sorang-sorang memang dah nampak dah.
Mula-mula dulu aku cuak jugak budak ni nampak apa yang sampai beria cakap sorang.
Siap bergaduh sorang-sorang tu.
Lama-lama aku nampak cara dia tu sebijik macam aku.
Aku kan sampai skarang still suka cakap sorang-sorang.
Maybe 'kelebihan' tu yang menjadikan aku berani bercakap depan orang kot.
Practice makes perfect kata orang Jawa.

Menyanyi is something yang satu keluarga dah discover dari Rayyan kecik lagi.
Dia memang suka nyanyi especially dalam kereta.
Ni pun penyakit mak dia jugak.

Tapi yang paling power dia punya belasah konfiden tu.
Aku pun kalah.
Rilek je belasah lirik lagu dengan muka penuh yakin.

"Walau sebetik..rindu mence...."

SEBETIK pun SEBETIK lahhhh.





posted by aveo757 @ 1:01 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER