walk on wings, tread in air: 12 years <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

12 years
2015-04-03


Macam biasa, entry aku setiap 1 April akan ada tempias Leslie.
Nak buat camana kan, dapat girlfren setia camni la. Dah 12 tahun pun still gila bayang lagi.
Dan setiap kali anniversary Leslie and birthday Leslie, semangat aku nak repeat HK membara-bara.
Siap gugel nak stay kat Mandarin Oriental HK. Kalau boleh nak duduk satu floor dengan tempat dia terjun dulu.

*mohon lempang kasik sedarkan diri sikit*

Tapi yang turn off-kan aku adelah memikir apa cara aku nak pi HK tu selain naik flight.
Mikirkan tang ni la segalanya akan menjadi kabur tiba-tiba.
Teringin sangat nak pi HK tengok fans dia gather depan Mandarin Oriental setiap kali 1 April.
Tak pun gi HK every 12 September, lepak kat Arena of Stars. Dorang akan tayangkan balik filem-filem Leslie sepanjang bulan kalau tak salah aku.

Tapi tu la dia.
Mikirkan kapal terbang je segala angan-angan jadi gelap.
Takpe. Yang penting angan-angan tu ada.
This time kalau pergi HK lagi, pastikan duduk kat Mandarin Oriental. Aku tak kira.

Hensem gila Leslie ni.
Agaknya kalau yang tekel aku kat LRT dulu muka camni, konfem aku tinggalkan En Wan.
Cewah, memilih taknak kalah. Bajet lawa.
Entah-entah kalau lelaki tu pulak nampak aku, terus petang tu jugak dia beli kereta. Tak naik LRT dah sampai bila-bila. Kah Kah Kah.


Selasa malam. Malas masak.
Sebab petang tu Putra Heights hujan ribut, aku takut nak masak.
Lepas Maghrib hantar Redza pi tusyen and kitorang terus pi Main Place USJ, pekena Absolute Thai.



Mak mertua aku dah tak berapa nak keluar berjalan skarang.
Asal kitorang ajak keluar jalan je mesti dia taknak. Nak duduk rumah. Mesti dia fedap kalau ikut kitorang berjalan asik mentekedarah tak abis-abis.
Pastu anak lelaki dia kalau berjalan mana tau stop.
Selagi tak abis satu bangunan tu dia pusing.

Kalau weekend lagi la mak aku taknak keluar sebab nak layan Asam Pedas.
Padahal boleh je rekod. Taknak jugak.
Jadi, Selasa lepas aku suruh En Wan pujuk mak ikut jugak.
Mujur la time tu tengah hujan. Mak aku ni kalau hujan je dia tutup TV, takut kena kilat katanya.
Aku tau mesti dia boring punya TV takleh bukak, so dia pun join.
Bila dia join tu yang aku suggest makan kat Absolute Thai. Kalau mak aku tak join, aku ajak En Wan pi mamak je.

Nak masuk Absolute Thai ni terpaksa pusing jauh okeh.
Sebab depan Absolute Thai ni ada Toys'RUs.
Asal masuk sini je bawak keluar sekotak Lego. Asal masuk je bawak keluar Lego.
Lego kalau RM50 takpe.
Sekali dia pegang, hah kauuu RM160.
Luruh rerambut-rerambut aku.


Kailan ikan masin.
Ngeri aku nak makan.
Batang besar sangat.


Absolute Thai punya tomyam memang superb.
Dah banyak kali masuk Absolute Thai memang tomyam dia power gila.


Ni hidangan wajib.
Ayam pandan leaves.


Ni sedap tapi aku tak suka kerapu.
Memandangkan siakap takde, no choice ambik yang ni.
Garing gila!
Sampai mata ikan keras macam batu.
Aku kan kalau makan ikan besar-besar camni aku suka makan mata ikan.
Kalau masak steam lagi best sebab mata ikan lembut je.
Bila dah garing sangat macam ni mata tu dah jadi keras. Bahagian lain memang la sedap krup krap krup krap, tapi mata ikan tak dapat makan :(


Tak dapat Leslie, dapat ni pun jadiklah buat gentel-gentel.



Announcement :
Bulan March aku ada letak pop-out kat blog untuk pengguna Ephyra kan?
Pastu ada 200 pengguna Ephyra terawal email.
And korang pun dah tau apa offer aku untuk March, ramai yang dah pun commit.
So aku janji those yang commit to last month punya offer, korang akan dapat new email this month.
Just tunggu je email dari aku ya.

Yang terlepas offer last month (offer tu aku email, tak announce kat blog), make sure rajin bukak blog ni. Nanti aku akan create new pop-out so that you can register.



posted by aveo757 @ 7:00 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER