walk on wings, tread in air: Lagi sekali salesgirl mintak aku tukar size. Now aku tau kenapa. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Lagi sekali salesgirl mintak aku tukar size. Now aku tau kenapa.
2015-04-07


Sabtu lepas again, kitorang dapat pujuk mak ikut berjalan.
Aku gunakan alasan mintak mak pilihkan tudung Kak Long.
Kak Long call mintak aku belikan 9 helai tudung kat Ariani. Rumah dia kena banjir yang lepas, habis tudung semua hanyut.
Kebetulan kan Ariani buat sale.
Menjak dah berazam nak benti beli Ariani ni, segaal sms Ariani masuk semua aku buat dek.
Setakat ni masih istiqomah lagi.
Harap berpanjangan sebab aku tak larat tengok melambak-lambak shawl Ariani aku tak pakai.
Semua tudung awninng Thai silk Ariani aku kumpul menjak aku mula pakai tudung, ada la dalam 30 kaler, semua aku dah pass ke mak and bibik lama.
Pastu aku beli baru dalam 5 helai hujung tahun lepas nak pakai waktu emergency.
Letak kat hall, kot-kot la nak kena keluar time KFC Pizza datang deliver, ada la gak tudung untuk aku sarung.
But still, aku jarang gila pakai.
Kadang-kadang aku main lilit tuala je kalau brader-brader delivery ni datang.

Jadi, aku berazam taknak beli Ariani lagi buat masa ni.
IG Ariani pun aku unfollow. Hahahaa. Punyalah nak istiqomanhya. Kalau terjebak jugak memamg syaiton sungguh lah.

Sabtu lepas, dah alang-alang mak setuju nak ikut, kitorang bawak mak makan kat Adam Lai.
En Wan teringin nak makan chicken boxing (ntah betul ntah tak aku eja ni).



Tomyam merah.
Boleh tahan sedap, tapi lagi sedap Absolute Thai.


Chicken boxing.
Tak berapa suka sangat, tapi boleh makan. Bukan tak boleh makan.
Tak berapa lalu kat tekak aku sebab dia manis.
Kicap manis.



Butter prawn all time feveret.
Udang 8 ekor je padahal, tapi tak abis sebab masing-masing sibuk makan sarang telur.
Sedap gila sarang telur dia.
Dah la banyak dia bagi sampai tak nampak lansung udang.
Udang yang terkeluar dalam gamba ni pun aku sengaja keluarkan. Kalau tak, memang nampak telur semata.


Ni paling sedap.
Siakap 3 rasa.
Garing gila!



Macam masuk rumah orang kan anak aku bersalam?
Hahahahaha.

Ni kat Jakel Shah Alam.
Lepas keluar dari Ariani tu singgah Jakel jap. Sebelah je pun.
Takde plan nak beli pun sebenarnya tapi laki aku tu kan kuat menghasut.
"Masuklah Di...Di tak beli kain nak buat baju raya lagi. Abang punya beli siap je nanti"

Ok lah. Aku masuk dengan harapan keluar tangan kosong.



Maunya!

Dua tempat yang aku belum lagi keluar dengan tangan kosong adelah Ariani and Jakel.
Asal masuk je, mesti bawak keluar something.
Memang puaka okeh tempat ni.

Mujur la hari tu masuk Ariani sebab belikan Kak Long and mak tudung.
Kalau tak, aku takkan berani masuk.
Sebab misi aku selalu gagal kalau masuk Ariani.
Memang ada je la yang dorang jek jek sampai aku terbawak balik macam-macam.

Mamat ni pun pandai.
Terus tarik aku ke Italian silk.
Dia cakap murah. Now ada sale, takde GST.
Oklah, aku pun ikut je.



Memang cantik semua Italian silk kat sini.
Harga pun cantik la of cos.
Sepasang RM480, sepasang RM350.
Mula-mula mintak aku beli sepasang je.
En Wan kebetulan berkenan dengan satu kain tu, so aku beli je la sebab laki dah berkenan kan.
Bila aku beli sepasang, dia jek aku ambik lagi sepasang.
Takde keje gila aku nak beli kain sampai beribu. Belum masuk tempah lagi.
Ni kang kalau takde orang nak ambik tempahan, raya ni aku lilit je macam sari. Dah beli mahal-mahal takkan nak peruk je kan.

Tak puas hati aku bolayan, dia tarik manager dia untuk pujuk aku.
Manager dia cakap "You ambik 3, saya bagi RM1000 only".
Tak kuasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Lama gila dia pujuk aku.
Akhirnya aku berjaya meng-kalah-kan beliau.



Esoknya, aku pi Subang Parade pulak sebab nak top-up Clinique.
Mana-mana pegi pun ramai orang.
GST tak GST ramai aje orang bershopping. Pelik jugak aku.
Memang rakyat Malaysia ni kuat bershopping.
Ni cara-cara takde apa-apa perayaan. Pun mall ramai orang bershopping.
Kalau raya sok, entah camana la lagi.
Aku selama ni memang dapat resit terus simpan, then buang.
Yang selalu check resit En Wan.
Lepas aku bayar, En Wan mintak resit, "Ni tengok ni GST Clinique awak sampai RM42. Ni lepas kalau beli KFC satu bucket tau."

Aku hanya diam membisu.

Tapi kannnnnn, lepas aku bayar, aku dapat voucher.
Terlupa terus Hamba Allah tu dengan GST MST ni semua.
Terus tanya aku "Nak guna tak voucher ni?"

Hmmm..paham sangat dahhhhhhhhh.

Ambik lah bangggggggg.


Ce tengok Rayyan.
Macam paham je kan apa budak tu cakap kat aku?
Ajku tau dia ni jenis perati, digest and bertindak.
Sebab malam tu lepas sampai rumah dia tanya "Mama tak pakai fifium (perfume) beli tadi ke?"
Padahal aku beli krim.
Betapa observe-nya dia sampai dia ingat aku beli apa.




Lepas beli Clinique, En Wan nak guna voucher aku tu untuk beli baju sebab aku taknak pakai voucher dah. Singgah Timberland. Dan di situ aku berkesempatan untuk selfie.
Tu je nak bagitau.

Oh yes, aku ada letak satu gamba kat IG and FB.
Ramai yang cakap blouse ni cantik and beli kat mana.
Ni aku beli online Zawara.
Blouse ni rasanya dah lama dah aku nampak kat IG, tapi takde rasa nak beli pun. Sebab ni blouse macam tunic style. Labuh sampai lutut.
Until satu hari En Wan belek magazine apa ntah and nampak ada model pakai blouse hijau ni and blouse biru yang aku pakai masa pi Jakel tu.
En Wan tunjuk kat aku "Di, cantik blouse ni Di"

Dah laki cakap cantik tu kan.
Esoknya aku terus beli dua-dua sekali.
Aku ni senang je kalau nak shopping baju. Apa yang En Wan cakap cantik tu la yang aku beli walaupun aku tak berkenan kat mata. Tapi blouse Zawara yang aku pakai ni memang cantik. Kain poliester. Harga RM79/pc.



Gamba ni aku letak kat IG.
Pastu ada orang komen kaki aku kecik.

Ok ni aku nak cerita satu benda.

Kan hari tu aku cerita pasal sales Xixily suruh aku ambik spender size L kan sebab dia kata mannequin pun pakai M, takkan la aku size M jugak kottttt.
Dan akhirnya terbukti size L tu besar gelebeh.

Masa En Wan dok try baju ni, sebelah tu ada Dorothy Perkins.
Aku usha-usha kat sana.
Terbekenan dengan satu seluar tu.
Aku pun ambik try. Tapi aku capai salah size, jadi lepas keluar fitting room tu aku cakap aku nak that seluar tapi nak satu size bigger.
Sales tu datang balik kat aku bawak size yang aku nak tapi dia mintak aku try lagi sekali "Kak, cuba try semula. Sebab size yang akak nak ni mannequin pakai".

Aku macam pelik.
Apesal dah 2 kali orang comparekan size yang aku nak dengan size yang mannequin pakai ni?

Tapi takpe. Aku try.
Lepas tu aku keluar dari fitting room dengan masih memakai that seluar sebab nak tunjuk kat En Wan.
Sales tu muka macam terperanjat.

Bila aku pos gamba ni kat IG, ada yang komen kaki aku kecik.
Then masa tu baru aku realized kenapa dah 2 orang sales suruh aku ambik size lagi besar.

Aku punya badan ni memang sebenarnya macam tak seimbang sikit.
Badan aku bahagian atas memang besar sikit kalau nak compare dengan pinggang ke bawah.
Dada aku tak sepadan size badan sebenarnya.
Jeans aku, masih fit size 28.
Dan jeans yang aku pakai dalam gamba ni size 27.
That's why masa aku free hair dulu, aku suka pakai baju ketat, supaya nampak pinggang.
Sebab kalau aku pakai T shirt, memang nampak macam Mak Bedah.
Bila dah bertudung ni, aku takde pilihan melainkan pakai baju yang loose cutting.
Aku rasa sebab tu la Lana Nordin suka pakai ketat. Sebab breast dia besar, kalau dia pakai blouse longgar, orang akan nampak dia macam gemuk. Aku tak rasa dia pakai ketat sebab nak tunjuk breast. Aku rasa dia pakai ketat sebab nak menggambarkan pinggang dia.

Tapi aku takdela macam size Lana tu. Lana tu mantap sangat.

Sebelum mengandung Rayyan dulu berat aku 46-47kg.
Jeans pun size 25.
Ni menjak nak cecah 40 tahun ni metabolisme pun dah slow gamaknya.
Cecah 50kg pun dah rasa satu pencapaian hebat dah. Padahal kalau duduk boleh tahan berlipat ni.

Lepas aku bayar 2 seluar and 2 blouse, ingat nak terus keluar, sekali En Wan mintak voucher.
Rupanya dia tak bayar lagi kemeja yang dia pilih tadi!!
Sanggup dia tunggu voucher aku lagi. Kuang hasam.
Dan akhirnya dia berjaya beli baju dengan hanya pakai voucher.

Tapi kondem GST aku.
Tapi voucher sebat.

Haihhh..seb baik la kau bernama suami.


First time try Sushi King dalam Subang Parade.
Panas la kat sini.
Pastu service slow.





posted by aveo757 @ 11:24 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER