walk on wings, tread in air: Bukan kurus lah. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Bukan kurus lah.
2015-04-10


As ussual, snap kat bilik Redza.

Kerana gambar ni, inbox aku penuh dengan email mintak aku review cepat-cepat pil biru yang aku makan tu.

Ye, aku baca komen kat FB and IG.
Kebanyakkannya cakap aku dah kurus.

SALAH.

Sebenarnya aku bukan kurus pun.
Berat aku turun 4kg je kot.
Now 50kg.
Hilang 4 kilo apelah sangat nampak perubahannya.

Yang menyebabkan aku nampak kurus adelah kerana korang dah lama tak tengok aku pakai baju berpinggang.
Tu je sebenarnya.

Selama ni aku dok lenjan baju longgar and besar.
Sesekali aku pakai baju berpinggang macam ni, memang la nampak "Wowww!! Kurusnya Kak Diiii".
Padahal dari dulu gitu la jugak badan aku.
Cuma korang tak nampak.
Yang nampak En Wan sorang.

Dulu masa zaman free hair, hari-hari aku lenjan pakai baju ketat.
Takde pulak yang kata aku kurus, padahal zaman tu berat aku 47kg.
Eh tetiba berat 50kg pulak yang nampak kurus. Chait!

Hari ni aku pilih untuk pakai baju ni sebab aku ada presentation.
Aku nak nampak lain sikit dari hari-hari biasa.
Nak ambil aura konfiden sikit.
Esok lusa gi jumpa customer aku pakai la balik baju longgar-longgar.


 2008.


Ni baru namanya zaman kurus, 47-48kg.
Ni kat company terakhir aku sebelum aku resign beberapa bulan kemudian untuk run bisnes sendiri.
Masa ni kurus lagi la sebab nak pakai skirt and tube punya pasal kan. Hahahaha.
Dah macam orang sakit lak aku tengok muka aku dulu.
Cengkung semacam.
Oh tapi time ni aku cakap aku gemuk. Siap minum teh orang kampung lagi nak bagi kurus.
Perasan cantik nau la gamaknya cengkung-mengkung macam ni.

Dulu aku berlumba-lumba nak kuruskan badan.
Alasan aku dulu - senang nak cari baju kalau kita kurus.
Which is true jugak la, especially baju office.
Kadang-kadang diskriminasi jugak aku tengok bidang fashion ni.
Kalau baju untuk orang kurus kemain lagi macam-macam pesen.
Tapi kalau baju untuk orang badan besar, pesen ntah hape-hape. Asal jadi baju je konsepnya.
Mungkin sebab tu la ramai orang berlumba nak kuruskan badan.
Baju untuk orang berbadan besar ni apa sangat lah pilihan yang ada.
Of cos cutting-nya pun longgar. Mana cantik sangat nak pakai potongan berpinggang bila badan kita berisi, betul tak?
Maybe sebab tu la fashion designer pun malas nak cipta baju vogue vogue untuk badan besar.
Nak cantik sikit, pegi Ms Read. Kain dia cantik. Tapi potongan tetap besar gitu jugak.

Bila aku decide nak bertudung and tukar cara berpakaian, kurus or gemuk dah takde beza bagi aku.
Gemuk dah tentu aku kena pakai baju longgar.
Kurus pun aku tetap kena pakai baju longgar.

Yang tanya pasal pil biru tu, sorry aku tak berani nak bagi korang makan.
Sebabnya benda tu aku test dulu, KKM pun takde.
Tapi so far alhamdulillah la pil tu ok je ngan aku.
Cuma aku tak berani bagi sesape try dulu.
Kan aku kata, kasik badan aku kerempeng macam Kate Moss baru aku bagi korang try pulak.

Tapi yang bawah ni korang boleh makan.
Aku nak kasik korang makan puas-puas bulan April ni :



Nampak ni?
Ni aku tengah baik hati ni.
Mood tengah elok ni.

Untuk bulan APRIL sahaja, aku open offer ni.
BELI SATU KOTAK EPHYRA (30 sachet) and GET EXTRA 10 SACHETS.
Harga tetap sama.
Tapi extra 10 sachet ni dalam bentuk loose pack (tanpa kotak).

Terhad kepada 200 kotak yang pertama saja ok.
Nak beli sekotak boleh, 2 boleh, 30 pun boleh.
Cukup sampai 200 kotak, aku tarik keluar offer ni.
Untuk maklumat lanjut boleh klik link kat bawak entry ni nanti.

Actually offer ni aku dah bukak bulan lepas tapi melalui special invitation via email.
Ingat tak aku ada buat pop-out window mintak sesiapa yang guna Ephyra isikan email?
Ok, siapa yang isi email hari tu dah dapat this offer pada bulan lepas.
Bermakna, dorang dah kenyang awal dapat extra 10 sachet ni.
Dan, untuk yang commit kepada offer bulan Mac hari tu, bulan ni dorang punya offer lain sikit.
Dorang-dorang ni kena tunggu email dari aku ya.

Tapi untuk korang semua, boleh grab this offer - beli sekotak, free 10 sachet.
200 kotak pertama je. Takleh bagi banyak-banyak. Bankrupt aku.

Next time kalau aku mintak isikan email, isi tau :)





posted by aveo757 @ 12:55 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER