walk on wings, tread in air: Ephyra : FAQ : Wafarin patient, gastritis, diabetic and SKIN BAR <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ephyra : FAQ : Wafarin patient, gastritis, diabetic and SKIN BAR
2015-03-19


Rasanya awal bulan hari tu aku ada dapat email dari someone yang tanya boleh tak ambik Ephyra kalau dia ambik aspirin.

Menjawab dulu soalan email kat atas ni, aku tak tau apa jenis ubat cair darah yang mak dia ambik, tapi aku pressume Wafarin/Coumarin.

Kepada yang tertanya-tanya apesal nak makan ubat cairkan darah, dalam badan kita ni ada Vitamin K yang bantu membekukan darah. Tapi dalam keadaan yang abnormal, darah beku ni boleh bergerak ke organ-organ penting like jantung dan mengakibatkan stroke. Sebab tu pesakit ni kena ambik ubat cairkan darah.

Those yang ambik ubat cairkan darah, aku tak recommend ambik Ephyra atau sebarang collagen/supplement yang lain melainkan atas nasihat dokter. Even Vitamin C yang sentiada di-flush dari badan pun boleh menyebabkan proses cairkan darah ni terganggu.
Same goes to patient yang ambik aspirin.
Jangan ambik Ephyra melainkan atas nasihat dokter.



Insyallah, Ephyra is safe for diabetic.
Sebab Ephyra guna stevia.
Stevia ni zero calorie, takde karbohidrat and tak bagi effect pada blood sugar and insulin level.
Tapi pesakit diabetis kena ingat jugak, gula tak bermaksud makanan yang manis-manis saje.
Karbohidrat pun boleh jadi gula. Terlebih makan nasik pun boleh bagi effect pada blood sugar level.
Sebab tu penting untuk baca ingredients and check nutrition facts untuk tengok kandungan karbohidrat supaya boleh dipastikan produk yang kita ambik tu sesuai dengan kita.

Untuk preggy mom, just follow apa yang Ephyra suggest - 1 sachet sehari. Dah cukup dah tu.



Nexium ni ala-ala Gaviscon jugak la tapi maybe dose dia higher (agaknya).
Takde masalah nak continue dengan Ephyra.
Sebab Ephyra pun bukannya masam sangat.
Kalau sesape ada gastritis, aku suggest, try dulu setengah sachet.
Kalau ok, boleh continue. Kalau berani, esok try up kepada satu sachet sehari pulak.
Kalau terasa sakit, then kurangkan dose Ephyra. Maknanya setengah sachet untuk 180ml air.

Cakap pasal gastritis-acidic ni aku teringat pasal ada sorang reader tanya pasal peptide activit9 (from asid amino ke protein bagi menghasilkan collagen).
Dulu aku pernah tulis pasal ni.
Takpe, aku cakap balik.

Collagen fish memang bagus. Ephyra salah satu supplement yang dihasilkan dari extract fish collagen type 1.
Tapi type 1 pun ada dua. Satu fish skin, another one fish scale.
Ephyra punya collagen adelah fish skin.
Walaupun dua-dua type 1 collagen tapi proses extract tu akan memberi hasil yang berbeza.
Sebab tu dulu ada reader bagitau aku dia pernah guna another collagen tapi hasilnya tak sebagus Ephyra.
Memandangkan aku pun tak tau apa jenis collagen yang dia guna dulu jadi aku taknak menuduh sebarangan.

But apa yang aku boleh bagitau, cara extract collagen dari skin and scale sangat memberi impak pada outcome of the product.

Fish skin lebih lembut, jadi proses extraction dilakukan dengan gunakan enzim.
Fish scale punya extraction pulak tak jalan kalau guna enzim, kena guna HCL (hydrochloric acid).
Tapi akan ada masalah bila gunha HCL.
Satu, residual HCL tu sendiri.
Kedua,dek kerana HCL ni drugs yang powerful, ia bukan saje dissolved fish scale tapi dengan protein-proteinnya (collagen) sekali.
Bila collagen melts, apa lagi yang tinggal?
Mana ada peptide combinations lagi dah? Takkan ada collagen activity lansung pastu.
So, kalau kau minum collagen drink tu pun sama macam kau minum jus biasa je sebab takkan ada apa-apa effect. Kalau ada pun disebabkan oleh Vitamin C pada buah-buah yang dicampur dalam collagen drink tadi.



Ok, ni yang dok tanya-tanya aku ada juka skin bar ke tak.
Yes, memang ada jual.
Tapi memandangkan aku masih lagi bagi free skin bar untuk certain pakej-pakej Ephyra, jadi korang masih boleh dapatkan skin bar ni secara free dari aku.

Harga skin bar ni RM39, free postage macam biasa.

Ephyra Skin Bar ni sabun kolagen yang tak mengandungi sebarang bahan kimia terlarang. Insyallah, dijamin selamat and sesuai untuk semua jenis kulit tidak kira lelaki atau perempuan. Si Rayyan tu sekarang guna sabun ni aje untuk mandi. Kemain lagi anak aku sabun sampai RM39 dia sorang je guna.

Rayyan ni suka menggaruk pastu pi kutil kesan garuk sampai berdarah.
Pastu bila sabun melalak pedih.

Satu hari tu kebetulan sabun mandi dia ada kat bilik air bawah sebab nenek dia mandikan. Bila time aku nak mandikan malas la pulak aku dah basah-basah lencun nak turun ke bawah ambik sabun. So aku capai je skin bar Ephyra ni sebab kalau aku tenyeh ngan bodywash aku konfem menggelepar budak ni.
Eh, elok je dia diam bila aku sabun badan dia.
Dalam seminggu aku mandikan guna sabun tu, luka-luka dia cepat je hilang especially kesan-kesan garu tu.
Pastu sampai ke sudah dia dok mintak sabun Ephyra.
Now dia dah tau aku simpan stok sabun ni kat mana, rilekkk je pi ambik sendiri dalam stor.
Kalau anak-anak korang tu aku suggest sabunkan dengan skin bar ni. Rayyan alhamdulillah ok.

Yang menarik kat Ephyra Skin Bar adelah Banana Enzyme.
Yang ni lah agen yang betulkan balik tekstur kulit untuk jadi licin.
Pastu ada Carrot Extract.
Ni pun untuk kulit jugak tapi lebih kepada baikpulih tisu kulit.

Ramai je yang dah pakai skin bar ni bagi feed back parut jerawat makin ok.
Sebab tu ada yang bertanya aku jual ke tak skin bar ni sebab aku senyap je tak war-warkan kat blog.
Ada.
Ada jual.
Website aku pun dah ok, aku dah tambah option skin bar ni untuk korang beli.
And sesape yang beli sekotak, aku dah tambah option.
Korang boleh pilih nak free 5 sachet atau nak free skin bar.

*nombor telifon kat gambar tu bukan nombor aku. Tu hotline Ephyra HQ*



posted by aveo757 @ 1:07 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER