walk on wings, tread in air: GERGAJI FOR KELANTAN and advert@xzizbiotech.com : Iklan 15 Feb 2015 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

GERGAJI FOR KELANTAN and advert@xzizbiotech.com : Iklan 15 Feb 2015
2015-02-15

Iklan 1




Dulu aku ada iklan kat blog sesape yang nak menyumbang untuk Cooking for Homeless.
This group yang diinspirasikan oleh Reni Diana (nama dia memang Reni Diana, bukan gabungan nama aku and nama dia) aim untuk cook and distribute makanan kepada gelandangan, pastu sebab sumbangan and sokongan pun overwhelming, projek ni dipelbagaikan kepada bantu orang-orang tua, OKU, and now banjir di Kelantan.

Boleh baca apa yang Cooking for Homeless dah buat untuk Kelantan dalam campaign 1 and 2.
Now, dorang nak lancarkan campaign ketiga - menyediakan tool set untuk orang-orang di sana baiki rumah sementara nak tunggu bantuan sampai.

Macam Pak Aji pergi baru-baru ni pun memang orang sana dah pesan, makanan dah terlampau banyak. Kalau boleh bagi lah dorang peralatan nak baiki rumah and barang-barang nak berniaga/bekerja. Sebab makanan memang ada, tapi takkan nak hidup dengan makan tido je kan. Dorang pun nak jugak kembali bekerja, nak jugak ada duit kat tangan. Jadi, kalau kita bantu mereka dengan peralatan berniaga/bekerja sebenarnya pun bagus juga.

Sampai bila nak tido dalam khemah.
2-3 minggu tahan lagi. Abis kalau dah makan bulan, sakit jugak menanggungnya especially yang ada anak kecik and orang-orang perempuan. Jadi, Cooking for Homeless nak hantar tool set ke sana. Kalau tak salah aku, tool set dorang nak sediakan ni anggaran harga RM130/set. Kalau mampu, sumbanglah RM130 sorang. Kalau tak mampu, berapa-berapa pun boleh. Janji, kita sedekah. Jangan malu nak sedekah walaupun RM1 (online transfer boleh accept minimum RM1). Masa klik CONFIRM tu niatkan dalam hati agar dengan sedekah ni Tuhan angkat kesempitan hidup kita.

"Tidak ada hari yang disambut oleh para hamba melainkan di sana ada dua malaikat yang turun, salah satunya berkata "Ya Allah, berikanlah ganti kepada orang-orang yang bersedekah. Sedangkan malaikat yang lainnya berkata "Ya Allah berikanlah kehancuran kepada orang-orang yang menahan hartanya" (Bukhari dan Muslim)

Sumbangan boleh dimasukkan ke akaun : Qayyum Iskandar Sulaiman, CIMB, 7004551220.


Iklan 2



Iklan 3



Iklan 4



Iklan 5



Iklan 6



Iklan 7



Iklan 8



Iklan 9



Iklan 10



Iklan 11



Iklan Tuan Tanah



posted by aveo757 @ 12:00 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER