walk on wings, tread in air: Fish & Co. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Fish & Co.
2014-12-16


Ingat tak last month aku ada buat entry pasal bisnes Ayacottage ni kat blog.
Tadi masa selak-selak IG nampak design ni, eh macam design bantal aku! Hahaha.
Takpe....bukan design aku pun. Design tokey tu jugak. Cuma look familiar. Oh rupanya macam corak bantal aku. Budak ni tengah siapkan banyakkkkk order. Dia kata since aku publish entry tu, order dia penuh sampai May tahun depan. The best part - kebanyakkannya mintak sama design macam bantal yang dia buat untuk aku. Senang keje kau kan. Buat acuan yang sama je. Takyah pening-pening pikir design lain. Pasni nak tempah lagi la. Letak muka Leslie. Malam-malam tido peluk Leslie. Yang si tua sebelah aku ni biarkan je. Ngagagagga. Katanya Ayacottage tengah siapkan 20 bantal request for Xmast. Tak sabar aku nak tengok bantal-bantal ni nanti. Mesti cute je kan kaler-kaler Santa.



Semalam hantar Redza pi tusyen. First time aku ikut pi hantar sekali sebab kebetulan aku tak masak dinner. Tempat tusyen Redza time cuti skolah ni kat USJ. Pusat tusyen kat Putra Heights ni pool-kan sekali dengan cawangan dia kat USJ sebab cuti-cuti sekolah ni mana ada budak nak ke tusyen sangat. Jadi dorang sekalikan. Sementara nak tunggu Redza habis class, kitorang dinner kat Main Place USJ. 
Makan kat Fish & Co.

Fisrt time try. Memang tekak terasa nak makan seafood. Fish & Co ni also ada kat Singapore, Brunei and Jakarta. Not bad makanan dia. Sedap! 
Kids dapat paper crown and file holder gamba katun-katun. Lupa aku nak snap file holder dia. Tapi cute. Ralit jugak la si Rayyan ni kat dalam tu dok membelek crown dia. Penyudahnya bapak dia yang pakai. 
Cam ni lah lelaki kan.
Kalau kita suruh pakai baju pink, mati hidup balik taknak pakai.
Tapi kalau anak dia paksa bapak pegang botol air kaler pink, dia akan pakai. Kadang-kadang beg sekolah kaler pink pun tak kisah kalau kena pakai.
Sama la macam En Wan. Bukan aku tak penah mintak dia pakai crown ni kat rumah time celebrate besday dia. Saje la kan nak buat-buat bergamba. Oii...mati-mati taknak. Macam budak-budak la dia kata. Tapi semalam Rayyan letakkan crown tu atas kepala dia, sampai keluar restoran pun dia dok pakai lagi bendalah ni. Kalau dengan anak memang kalah.


En Wan order Platter je. Taknak makan satu jenis makanan katanya. Nak rencam. Sekali sampai, hah kauuu...satu kuali. Makan la kau dua beranak. Dalam tu ada fries, fish finger, fried calamari, and fried prawn. Licin okkkkk. En Wan kata fish finger dia paling sedap. Bukan fish finger biasa-biasa jenis frozen jual kat Giant tu. Dia punya marinate tu yang buat sedap.


Yang Rayyan pegang tu la file holder. Cantik. Tapi sebab Rayyan je yang ikut, jadi dapat satu. Balik rumah, berebut ngan abang. Dah satu hal aku kena belikan file holder lain untuk abang dia. Padahal Rayyan ni bukan reti guna pun, tapi biasa la kan, berdengki. Sikittt lagi aku nak siatkan file holder ni depan-depan dorang malam tadi. Kalau aku siat, mesti dua-dua senyap. Bukan dua orang je, silap-silap satu rumah senyap.


Malangnya, kepala dia besor. Terpaksa mintak waiter stapler sebab tak muat cangkuk.
Takpe dik, bior kepala besor. Jangan besor kepala.


Air dia pun sedap.
Aku order Pink Passion - honey + cranberry + pineapple + orange = Kombo Pelawas.


Platter En Wan
Disebabkan sedap, tapaukan satu set lagi untuk Redza.


Aku punya - Grill Seabass with Teriyaki Sauce.

Gila sedap ni oii.
Tak tipu. Memang sedap! Padahal aku dah kenyang time ni sebab sebelum Maghrib aku minum susu. Ingatkan tak abis la ni. Sekali licin aku hadap sorang. Seb baik En Wan tak mengecak makanan aku. Kalau tak, tak cukup. Hahahahha.
Masa plate ni sampai aku tenung je mashed potato dia. Macam pelik je. Sebab tekstur dia lain sangat, tak macam mashed potato yang penah aku makan sebelum ni. Tekstur dia nampak macam pottao tu cair benyek sangat. Tapi bila dah rasa, super sedap!!! Lagi sedap dari mashed potato kat Mr Food. Tengah-tengah tu kuiah cheese. Lemak-lemak je rasa. Terus lupa yang perut dah berlipat-lipat.

Siakap memang takyah cakap la, semua tau kot siakap memang lembut isi.
Combination dengan teriyaki sauce ni buatkan siakap ni lagi sedap. Pastu coleslaw dia fresh. Ada raisins lagi.


 Lebih kurang je kepala Upin Ipin ngan kepala Rayyan kan?

Ada lagi sejam sementara Redza nak habis tusyen, terpaksa la aku masuk Jaya Grocer ni. Kang kalau naik tingkat atas terpaksa masuk Toys R Us pulak. Jenuh nak carik pintu keluar kang kalau bawak si Rayyan ni.

Aku jarang masuk Jaya Grocer.
Kalau aku masuk maknanya aku nak cari Apple Cider.
Lagi satu yang best kat sini adelah sayur-sayur dia. Sayur dia fresh and pelik-pelik, payah nak jumpa kat Giant or AEON.
Biskut and cekelat dia pun best-best.
Yang ter-best sekali adelah eskrim dia. Rare gila. Tapi aku tengok je la, belinya tak.
Kat dalam ni barang-barang dia semua yang payah nak jumpa kat luar, jadi aku suka gak round dalam Jaya untuk cuci mata. Aku nak beli pun bukannya aku pandai nak makan benda-benda pelik ni semua. En Wan kata ni supermarket orang class-class. Yang tak berapa nak ada class macam aku ni ke Giant je lah kita.


Tak sempat lagi nak update pasal nikah Ibal.
Nah, ambik gamba pembawak dulang je dulu.



EPHYRA PROMO
posted by aveo757 @ 10:14 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER