walk on wings, tread in air: Part 2 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Part 2
2014-10-14

Hi kawan-kawan.
Aku macam terlupa pulak aku ada blog sejak dua menjak ni.
Aku rasa macam dah sampai simptom-simption malas blogging dah ni. Faktor usia agaknya.

Update pasal kes Dato kerek tu.
Alhamdulillah semalam dah settle keje-keje dismantle fixed installation. Bagus team aku. Dari kul 9am sampai 8pm dorang kerah tenaga. Siap sapu bagai. Tang best tu Ahad lepas, ada orang call aku  betul ke aku nak dismantle. Hahhahaha. Ko ingat aku budak tadika nak main acah-acah ngan kau? Zaman mengacah ni dah lama dah aku tinggalkan. Muak dah nak main acah sampai ke tua. So aku cakap la memang aku dah set time dah Monday morning untuk dismantle. Firm. Biar dia tau sikit tak semua orang nak jadi pencacai dia. Orang macam ni kena ajar. Dah terlalu lama hidup dengan budaya memperlekehkan and menghambakan orang, sampai semua orang dia nak treat dengan cara yang sama. Tak profesional lansung. Kau nak perlekeh pekerja kau go ahead. Tapi pakai otak la sikit, aku ni takde kena-mengena pun dengan organisasi kau. So jangan nak samakan aku dengan pekerja kau. Kau pun makan gaji ada hati nak membuli orang.

Monday morning.
Aku tak datang untuk tengok keje-keje dismantle. Ada 5-6 orang yang buat keje-keje tu. Biz partner aku tunggu untuk monitor supaya process dismantling dilakukan in sequence supaya tak merosakkan barang. Aku cuma tunggu update je. Partner aku update yang mangkuk-mangkuk yang perlekeh aku tu terjenguk-jenguk macam tak caya aku dismantle "Eh dah bukak la...."
Kau ingat aku main-main?
Aku nak tengok kau boleh dapat ke tak renovate dengan harga 5k kau tu.
Dapat la kot.
Dapat aircond 2 bijik je.


Partner aku ni lelaki. Mulut dia kalau dah bengang lagi power dari mulut aku.

Aku tau set-set poyo ni main-main ngan aku sebenarnya. Dorang tengok aku pi keje pakai selebet, kadang-kadang jeans ngan kasut pengawas so dia ingat company aku ni cokia la boleh nak bodoh-bodohkan. Aku tau masa dia mintak tawar 5k tu sebenarnya dia nak buat supaya aku terasa terdesak. Dia biarkan aku tunggu berejam supaya aku give up malas nak tunggu and ambil je offer dorang. Hallowwwwwwww.. lu salah pilih orang der. Aku sikit tak bengang dia tak ambik the offer, tapi aku bengang sebab masa aku terbuang banyak. Aku banyak keje pending la mangkuk. Time is money!

Puas rasanya bila aku dapat ajar dorang.
Aku nak dorang tau, this is how we work.
Tak macam kau yang suka delaykan keje, pastu bajet busy tapi hampeh. Mengencing orang je kejenya. Suruh datang kul 3pm, sampai opis tutup pun cheque tak bersign. Agaknya Dato tu boleh boleh sign cheque takat 5k sehari je kot. Tak semua orang ko boleh jadikan pencacai. Blaja hormat orang sikit. Tittle yang kau carry tu jangan bawak sepanjang masa. Tengok tempat sikit lah. Kalau nak berlagak ngan tittle, just bawak tittle Dato kau tu kalau berurusan dengan orang-orang level atasan atau setittle ngan kau. Kau bawak tittle kau jumpa orang macam aku, ada aku kisah??

Sampai mati aku akan ingat lawak jenaka dia nak bagi 5k kat aku 'Saya nak tolong awak je...'
Alahai....5k tu invoice Pos laju saya tetiap bulan Dato. Belum masuk invoice logistic and FEDEX. Jangan lah nak eksyen nau.

Aku rasa dorang ni kurang berinstagram kot.
Kalau dorang ada IG mesti dorang terbuka mata mata and minda sikit betapa ramainya usahawan muda kat Malaysia ni yang takde tittle pun tapi mungkin sama pendapatan dengan orang yang ada 5-6 tittle. Piiirahhhhh.


posted by aveo757 @ 10:42 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER