walk on wings, tread in air: Ephyra : Testimoni : Pitas <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ephyra : Testimoni : Pitas
2014-05-15



Hari ni aku tak keje, sebab En Wan, Rayyan and mak mertua demam.
Semalam pukul 1 pagi Rayyan muntah melambak-lambak atas katil aku. Lencun baju aku bau muntah. Baru nak lena, si bapaknya pulak mengerang mintak urutkan kepala sebab pening.
Pagi ni Rayyan macam dah ok sebab dah terkinja-kinja tengok Upin Ipin, tapi hingus meleleh-leleh lagi. En Wan terbaring. Tapi dalam pada terbaring tu tanya aku "Ada nak pi jumpa customer? Meh abang hantar". Dah demam pun nak berjalan lagi. Bangsa tak boleh duduk diam kat rumah. Bontot dia ada duri aku rasa.

Maka aku pun mengemas laci, jumpa ni.
Tau ini apa?
Ni bekas pusat Redza and Rayyan.
Arwah atuk aku cakap kalau pusat anak tertanggal, simpankan dalam satu bekas yang sama, insyallah anak-anak akan kekal rapat sampai ke mati. Tak tau la betul ke tak, macam-macam nau petua orang tua-tua ni. Tapi dah kalau benda tu untuk tujuan baik, aku ikut je.



Munge pitas ni aku lekatkan kat depan meja aku.
Bagi ingat sikit kat kepala aku supaya jangan busy sangat!!!!! *tumbuk kepala sendiri*
Terbayang-bayang kat mata macamana rupa Rayyan excited berlari masuk rumah sambil pegang munge pitas ni nak bagi kat mak dia. Bertambah sebak bila mak mertua aku cakap dia asik keluar masuk bilik tido aku nak check mak dia dah balik ke belum, punyalah excited nak tunjuk munge pitas yang dia buat.

Mak kata asal bangun tido je terus masuk bilik aku "Ma! Ma!"
Mujur jugak la aku hanya tau kisah munge pitas ni bila dah balik. Kalau aku tau time kat Bandung, mau aku kenselkan appointment balik jam-jam tu gak.
Aku memang tak suka simpan sampah.
Alangkan baju-baju aku kalau dalam tempoh 6 bulan tak berpakai pun aku dah buang. Inikan kertas macam ni. Tapi, walaupun nampak macam sampah, kalau anak yang bagi memang aku simpan.
Kertas penanda buku yang Redza buatkan untuk aku 3 tahun lepas pun aku masih lagi simpan.
Rasa macam berharga sangat. Sebab anak-anak makin lama makin besar, esok lusa dah bekerja, dah takde masa dah dia nak buatkan aku bunga kertas macam ni. Main order je kat florist. Tu pun kalau ingat la. So waktu-waktu macam ni la seronok simpan barang-barang yang dorang bagi.

Aku jarang bagi Mak Aji barang buatan diri sendiri sebab mak aku tu Alam Flora pun dia sound. Tak berani aku nak hulur bunga-bunga kertas rupa sampah like this kat dia.
Aku kan kalau nak bagi apa-apa kat Mak Aji (dulu), aku kana berpikir abis-abisan.
Selalunya, lepas aku berpikir, aku tak jadi nak bagi apa-apa.
Sebab pusing kot mana pun kau akan kena jugak.

Contoh kalau aku tegerak nak bagi bunga kertas macam ni kan, tak pasal je masa aku hulur bunga ni kat dia, dia tembak aku ngan macam-macam soklan.

"Ni kertas sape yang kau ambik ni?"
"Koyak buku skolah?"
"Mana dapat duit beli kertas kaler-kaler?"
"Kalau sehari tak buat sampah tak sah!"

Rasa jam-jam tu gak nak kunyah bunga kertas ni. Abis cerita.

Maybe sebab rumah aku (Mak Aji) dulu tak banyak barang.
Jadi apa saje benda yang baru dipandangan mata Mak Aji, dia boleh detect.
Macam rumah aku now, ada printer, and ada macam-macam jenis kertas berkaler.
So kalau aku nampak Redza gunting-guntging kertas tu, aku tau dia ambik kertas dari printer aku.
Rumah Mak Aji dulu apa aje lah yang ada, type writer ada la. Kertas pun putih je.
Alih-alih kau tunjuk kat dia kertas kaler kuning, memang masak la kau kena jawab soklan dia.
Kau cakap kau curik kertas tu pun kau kena.
Kau cakap kau beli kat ko-op skolah pun kau kena.
Jadi aku adik-beradik ambik keputusan takyah bagi apa-apa. Nak wish Selamat Hari Ibu pun tak berani. Bila dah besar-besar dah ada duit sendiri ni la baru berjinak-jinak nak celebrate apa-apa yang patut.



Aku dah start terima email dari reader yang tanyakan baju raya from Fleur Closet tahun ni.
Yes, aku nampak kat Zalora, FV dah keluar baju-baju raya. Fleur Closet pun dah buat, cuma belum sempat nak modelkan lagi. Insyallah next week akan diusahakan. Tahun ni insyallah Fleur Closet keluarkan 2 jenis : jubah & kurung ala-ala Prof Muhaya.

Bahan-bahan kat atas ni adalah bahan-bahan untuk jubah.
Jubah kali ni aku gunakan bahan satin crepe + border lace/Prada lace.
Tak mahal, don't worry :)
Ok malas cerita banyak pasal ni, dah modelkan nanti aku tepek kat sini abis cerita.



Cerita ni jugak yang best.
Ni salah sorang pengguna baru Ephyra.
Aku dah delete conversation awal-awal dengan dia.
Masa tu dia ada tunjuk gambar dia yang belah kiri tu lepas beberapa hari guna Ephyra. Dia tanya aku memang akan naik jerawat kecik-kecik ke kat muka?

Ok, ni aku nak bagitau lagi sekali (bagitau banyak kali pun takpe).
SOME akan dapat effect macam ni. Ada yang dapat jerawat kecik-kecik macam ruam not only kat muka tapi sampai naik kat badan. Ini detox process. Tak lama, dalam 2-4 minggu.
Slowly dia akan heal.

Selalunya aku akan nasihatkan untuk kurangkan dose. Kesian pulak aku tengok jerawat naik kat muka. Ye la kan, kalau naik kat muka tu sape tak risau. Tak kena kat aku boleh la cakap, kalau kena kat diri sendiri mau menggelabah gak. Aku akan bagi korang 2 option, samada continue dengan kurangkan dos (setengah paket sehari), atau stop terus. Sebab kalau jerawat/bijik-bijik tu berlarutan sampai berbulan, tu bukan detox dah, tu namanya skin allergy. Benda ni takde paksaan. Tapi alhamdulillah, selalunya customer-customer aku ni "degil" belaka. Dia nak jugak continue, and hasilnya, kulit lepas tu akan heal dengan sendiri. Great :)

Sama macam pengguna ni.
Aku mintak dia kurangkan dos sebab dia insist nak continue.
Alhamdulillah, lepas tu dia hantar aku gamba ni, before and after.
Kulit belum pulih sepenuhnya, tapi, jerawat yang mula-mula dulu dah hilang, now tinggal nak hilangkan parut je. Aku akan tunggu gamba-gamba terbaru dari dia pasni.

Lagi satu nak bagitau, sesiapa yang dah bayar untuk promo with MP4, aku dah terima ETA sheet yang mengatakan package dah delivered Selasa via DHL. Akan ambik masa 3-4 hari jugak tu pun kalau kastam KLIA tak tahan. Harap bersabar ya.

Tapi yang paling paling paling utama yang bak bagitau, gift belum sampai but kuota dah penuh.
Sorry, hadiah MP4 dah habis di-booked.
Tapi jangan risau, aku dah order new gift, cuma aku taknak bagitau apadia gift tu sebab nanti ada yang nak mintak tukar. Hahahaha.
Jangan risau, hadiah adelah bersangkut-paut dengan gadjet jugak. Misteri tak bunyiknya?

Ni aku siapkan new form with "mystery gift".
Nanti bila aku dah hantar semua hadiah MP4 ni baru aku reveal apa hadiah mystery tu.
Tapi new gift ni aku tak bawak banyak, 100pcs je.



Name:
Email Address:
I would like to purchase Ephyra for Malaysia 1 box (30 sachets) + shaker + mystery gift, RM180
Ohsem Deal for Peninsular 3 box (90 sachets) +mystery gift, RM500
Ohsem Deal for Sabah/Sarawak 3 box (90 sachets) + mystery gift, RM530
Quantity
My address
Contact Number
Remarks




posted by aveo757 @ 11:35 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER