walk on wings, tread in air: Tak semua benda kau boleh jadikan bisnes <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Tak semua benda kau boleh jadikan bisnes
2014-04-29

SUMBANGAN 1



Mula-mula nak say sorry pada reader ni sebab aku tetap letakkan mesej ni kat blog.
Tak tau la nak rasa bengang ke, nak sedih ke, speechless je bila first baca reply dari budak ni.

Aku just tak boleh brain ada jugak manusia yang ambik kesempatan berniaga dalam keadaan macam ni. Toksah la jadikkan kesusahan orang lain sebagai stepping stone kita nak hit sales target. Orang tu benar-benar dalam kesusahan, perlu sumbangan, tapi kita jadikan tu sebagai peluang untuk kita meniaga. Dah la 10 sen je pulak tu.

Ok lah, 10 sen pun namanya still sedekah. Kan? Fine.
Tapi, untung yang kau dapat berapa pulak? Adekah 10 sen jugak?

Nak tolong orang, biar tolong betul-betul.
Kalau rasa nak gunakan gamba tu untuk kepentingan peribadi, adelah lebih baik letakkan caj terus, upah untuk kau sebarkan maklumat. Tapi kalau gunakan keperitan orang untuk your own advantage, aku tak tau nak cakap apa.Tak semua benda dala dunia ni kita boleh niagakan. Ok aku malas nak membebel panjang. Sendiri ada otak, sendiri pikir la.

Sesape yang nak hulurkan derma pada anak ni, silakan.
Kalau rasa yang tak yakin, boleh contact aku thru email aveo757[at]yahoo[dot]com supaya aku leh bg nama reader ni untuk korang contact.


SUMBANGAN2


Boleh check ni link FB yang dia provide tu untuk check status adik ni ya.


SUMBANGAN 3



IKLAN 1


Aku tak sure la if drama ni dah disiarkan ke tak, sorry la dik oiii. Akak kau ni dah terlajak lupa dah.
Tapi takpe, selalunya cerota-cerita macam ni mesti ada orang upload kat YT kan. Boleh gugel.


 IKLAN2



IKLAN 3



IKLAN 4



IKLAN 5



IKLAN 6



IKLAN 7


posted by aveo757 @ 10:55 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER