walk on wings, tread in air: Cips <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Cips
2014-01-08


Ni aku dapat dari salah sorang dalam frenlist aku.
Aku tak sure if aku should share nama dia sekali or not, mana la tau kan kot-kot certain orang benda macam ni sensitif. Kalau aku ok je.

Cipap is also karipap!
Cipap adelah universal.
Bukan milik Mis Pek seorang.

Tapi ce try esok pagi gi kantin mintak "Kak, cipap dua hinggit".
Tengok pastu ko dapat apa.
Kalau dapat karipap, alhamdulillah.
Kalau dapat air ludah, jangan carik aku.

Tapi macam dictionary ni cakap la, cipap ni oftenly used untuk memaki.
Tak ramai yang guna the cipap word sebagai karipap.
Tapi kalau aku la, maki orang guna perkataan cipap ni tak best lansung. Perkataan ni lebih kepada nak bagi sexual harassment. Tapi sexual harassment yang taraf C class la. Like dulu zaman-zaman My Space ada orang cakap kat aku "Geramnya tengok pipi dia. Mesti cipap comel macam pipi".
Tengkorak kau.

Aku tak tau kenapa, aku memang geli dengan word Cipap.
I prefer cipet.
Walaupun bendanya sama, tapi kurang menggelikan.

Like cipap ni perkataan stok-stok brader-brader yang bersidai tepi tembok yang bangsa vocab carutan tak tinggi. Balik balik cipap. Balik balik cipap. Aku dengar pun nak nangis. Rasa cam ...Meh la bang, saya ajar perkataan lain pulak.

So pasni, jangan hanya guna cipap untuk sexual harassment dan memaki hamun.
Tapi gunakanlah juga untuk emphasize emosi gembira kita.
Like..."The view is so cipaping biyuuuuuuuuuuuuuuudiful"
"Your sales forecast is so cipaping great. I am so cipaping proud of you"
"It's payday. I am so cipaping happy!"
"This food is cipaping delicious!!" *tak tau dia refer kat food ke kat cipap*

Dah la.
Aku nak jumpa customer.

Happy working guys.
Have a cipaping nice day!


KLIK HERE : ORDER EPHYRA
KLIK HERE : WOMEN SKINNY JEANS


posted by aveo757 @ 11:09 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER