walk on wings, tread in air: Challenge <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Challenge
2013-10-22

Aku tengah men-challenge diri sendiri mengatasi ketakutan terhadap flight.
Cam bangang je kan.
Padahal itu la kenderaan yang aku ada pun selama aku study kat UNIMAS dulu.
Seb baik takde pilihan. Kalau tongkang Indon tu boleh naik, dah lama aku naik.

Padahal dulu kan aku la yang sexited sangat kalau dapat naik katebang.
Masa aku dapat pi Fukuoka 1989 dulu, padahal aku jenis yang homesick. Jauh sikit dari makbapak je aku dah melalak. Tapi memikirkan nak naik katebang maka aku accept offer tu. Aku tak sure la if flight yang aku naik tu tak gegar. Aku rasa bergegar juga sebab aku remember aku muntah dalam flight tu. Tapi takde pun rasa takut ke apa ke. Cam best je siap boleh mintak pakau kat parmugara nak main ngan member-member.

Menjak aku tengok Miracle Landing :



Based on true story ya anak-anakkkk.
Camana la ahkak tak gelabah.
Dari skolah dah tengok cerita ni membawak sampai ke tua fobia dia.
Cihibs punya movie. Nyesal aku tengok!

So now aku nak challenge diri aku untuk beranikan diri naik katebang.
Walaupun aku tau sawan itu akan muncul juga tapi takpelah. Naik jugak. Pandai-pandai la sape duduk sebelah nanti. Nasib kau la.

So this Friday aku akan fly again.
Dari minggu lepas la aku dok check weather forecast.
Dah satu keje kejap-kejap aku refresh nak tengok cuaca camne. Macam la effect cuaca je yang kena consider kan. Tapi belasah la, janji aku check and puaskan hati sendiri.
Doakan aku ya.



Dalam pada kata nak jual perfume lama, aku beli gak new perfume. Ni pun atas suggestion sorang reader. Dia kata perfume ni best. Yes, bau dia best tapi kalau ikut hidung aku, aku klasifikasikan ni sebagai quite strong. Tapi takde la sampai menyengat. Tapi tu la kan, beli, sembur 2-3 kali, pastu done. Insyallah today sampai new one, kasik aku try dulu pastu aku kasitau bau dia camana.

Yang ni aku beli dari Shoppaholic (link ada kat sidebar belah kiri). Sape nak, boleh beli sana. 



Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Keseronokkan terkini.
Tapi blom masuk kategori ketagihan lagi.
Baru 2 hari lepas donlod.
Dia macam Sudoku jugak tapi ni bentuk color. Identify color tone.
Mula-mula tu cam easy peasy, bila dah lama-lama tu cam haram sikit la siap ada piramid la apa la. But bagus, sebab dia check tahap kebutaan kita terhadap warna sebab warna dia ada yang hampir-hampir sama, pastu kita latih diri kita nak blend color-color tu supaya sampai ke color yang hujung.

Boleh pilih nak main step simple, medium or advance.
For now aku gilir-gilir main simple and medium. Blom berani nak masuk advance sebab kang kalau satu step aku gagal, semua keje lain aku takleh buat selagi aku tak habiskan step advance tu. Try donlod BLENDOKU.





Ok yang ni bukan ketagihan. Ni namanya kejakunan.
Aku kan always lambat kalau bab-bab gajet ni kan.
So 2 hari lepas aku tetiba rajin nak mengkelebet application kat S4 ni, baru la jumpa macam-macam.
Tu pun baru 3 je benda yang aku donlod : Malaysia Pro TV, My Calendar and Blendoku. Yang lain macam tak penting sangat kot. Tapi kalau ada yang best-best bagitau la ya.

Ye ye je aku whatsapp sana sini bagitau dorang suruh donload Malaysia TV Pro ni.
Semua reply cam ..... "aku dah lama donlod laaaaa..."

Cam best je kan bila boleh streaming macam ni.
Macam tak sabar je nak fly Jumaat ni pastu nak test leh tengok TV3 tak kat sana. Hahahahahaha.
Nama pun streaming la bangang, memang la boleh *PANGGGGG sedas*

Hari tu aku keluar ngan En Wan pastu tunggu dia bayar apa ntah kat bank.
For the first time aku rasa seronok tunggu dalam kereta selama 20 minit sebab boleh layan Astro Ria cam biasa. Kalau tak, naik hafal aku dengan skrip Upin Ipin. Balik-balik ulang cerita yang sama je. So hari tu cam best je, Rayyan layan Upin, aku layan Astro.
Terasa cam apesal aku baru tau application ni???


 Next shawl is in the makinggggggg..:)
Model di atas bukanlah saya.


posted by aveo757 @ 8:48 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER