walk on wings, tread in air: Kesengsaraan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Kesengsaraan
2013-10-18

Adelah menjadi satu azab duniawi kalau menahan kencing.
Orang jarang masuk KL, tetiba tadi kena pi KL, lalu pulak area Ampang Park KLCC bagai. Kebetulan kena pulak time lunch orang tengah berjujuk keluar, memang saje tempah maut la kan.
Aku pulak kalau kejap-kejap keta terstop terstop ni, tangan aku mula la mencapai botol air. Sebab tu aku lagi suka time pi outstation ke mana-mana. Jalan straight je sampai aku lupa nak minum air, tau-tau rasa nak demam je sebab dry sangat. Macam dah jadi habit, asal stop kat traffic lite je, tangan aku mesti capai botol air. Apetah lagi kalau sangkut dalam jem. Padahal dah terasa-rasa macam nak kencing but still aku nak togok gak air tu. Tak sangka pulak jalan asik sangkut je. Tetiba je dia punya seru nak mengencing tu sampai. Ah sudahhhh. Destinasi jauh lagi ni. Tak nampak cara jalan nak clear. Kalau clear pun laju mana sangat aku boleh pecut kat tengah-tengah bandar KL ni kan.
Bersabar...bersabar...

Hari ni, tak pepasal, asal jumpa traffic lite mesti merah. Asik la kena stop. Gila punya dugaan la. Aku dah keluar peluh sejuk ni. Seb baik takde bumper. Kalau terlanggar satu bumper mau berderai dah kencing aku dalam keta. Masa tengah stop kat traffic lite ada satu akak ni melenggang lintas jalan lalu depan keta aku sambil jenjet plastik air sirap. Bergenang-genang je aku tengok air sirap tu. Terasa nak kencing jam-jam tu jugak.

Aku bukan boleh.
Masa keje kat KL dulu, aku dah rasa nak terkencing sangat. Yang si lift ni pulak rajin nau stop kat every level. Pastu tetiba ada satu amoi ni masuk jinjit teh ais. Menitik-nitik ais tu jatuh. Aku rasa nak nangis sambil kencing okeh. Aku ni kalau dah nak terkencing, ko takyah la susah-susah nak pedajal buat shhhhhhhhhh shhhhhhhhhhhh shhhhhhhhhhhh kat aku. Kau sebut word AIR je pun dah terkeluar sikit dah.

Tapi one thing aku suka bila dalam keadaan hazab macam ni, mesti aku macam efisien gila.
Bawak keta 160km/h dengan sebelah tangan pegang stereng sebelah lagi pegang cikpek, siap boleh mencilok-cilok cam takde apa je. Pastu sampai depan opis, boleh buat reverse parking dengan sebelah tangan je sebab tangan lagi sebelah tak free, maklomlah. Rasa macam wuiii terernya aku. Hahaha.

Masuk ofis dah macam perompak okeh.
Main tolak je pintu gedegangggggggggggg.
Pastu berlari masuk toilet hempas pintu gedeganggggggggggggg.
Pastu bunyi hempas tempat duduk jamban pappppppp.
Pastu senyap sepiiii.
Hanya kedengaran bunyik helaan nafas kelegaan.

Masa ni baru lah terfikir duit bukan segalanya.
Biar la pecah pintu opis pintu toilet ni sekalipun aku kejekan, takpe. Boleh repair.
Janji kencing ni kasik settle dulu.

Memang tak boleh blah la dia punya sakit tadi.
Gila wehh pundi penuh air.
Keluar peluh sejuk.
Rasa macam nak tertanggal stereng kereta aku genggam.

Sekali dulu pun masa kat KL gak.
Tak tau hujung pangkal tetiba sakit perut.
Like tetiba je datang sakit memulas.
Mula-mula boleh carry lagi.
Makin aku bersabar makin melampau lak que dia.
Habis la semua zikir istighfar keluar dari mulut aku.
Hah, baru la jam tu kau nak berzikir kan.
Berpeluh-peluh aku mengemut siap nak nangis sambil istighfar ampunkan aku ya Allah...tolong aku ya Allah...biar aku sampai toilet dulu ya Allah....
Bila ingat-ingat balik rasa nak lempang diri sendiri.

Masa tu toilet Shell yang berkerak pun aku layankan je.
Selalunya kalau masuk puclic toilet ni aku ambi masa sikit.
Pandang siling, pandang lantai, jirus dulu tepi-tepi, lap-lap sikit.
Oh kali ni tak. Tak sempat nak pandang-pandang apetah lagi nak jirus-menjirus.
Yang penting check dulu air ada ke tak.
Lain kendian-kendian check.
Fuhhhh...seb baik jumpa toilet. Hancing pering pun takpe. Janji aku tak melambak kat dalam kereta.
So far belum la lagi ada kejadian terkencet terkucil.
Janganlah terjadik macam tu.
Nitemare.



posted by aveo757 @ 4:42 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER