walk on wings, tread in air: Terbelah <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Terbelah
2013-07-23

Pernah dengar tak kalau puting anak kita terbelah, maknanya kalau ditakdirkan ada anak lagi, anak yang next tu mesti perempuan. Anyone pernah dengar?
Aku baru first time dengar.
Mula-mula tu mak cakap Rayyan ni dah pandai gigit ibu jari kaki, macam nak adik lagi.
Lalalalalalla*buat dek*
Sorry la ya mak, menantu mak dah tutup kilang.

Tapi aku memang penah dengar orang kata kalau anak dah pandai gigit ibu jari kaki maknanya nak dapat adik. Tak tau la tang mana sangkut-pautnya 'ibu jari' dengan 'nak dapat adik'. Redza dulu dari umur 3 tahun lagi dah hisap ibu jari kaki, tapi takde la pulak serta-merta aku mengandung. Jenuh la jugak berhempas-pulas usaha nak anak sampai naik boring aku nak beromen. 6 tahun jarak, baru dapat sorang lagi. Yang last pulak tu.




Baru-baru ni mak aku bagi satu lagi petua pasal anak.
Dia kata, puting tetek Rayyan ni terbelah. Kalau ditakdirkan Rayyan dapat adik, adik tu mesti perempuan.
Hah, gituuuuuuuuu.
Balik kang kelebet tetek anak bongsu masing-masing ya.

Aku check jugak puting tetek Redza, tak terbelah.
Samada memang tak terbelah atau Redza dah besar so dah tak nampak belahan.
Tapi kalau takde belahan, maknanya betul la tu sebab aku pun memang tak dapat anak perempuan.
Bila check tetek (puting) Rayyan, ha'ah la. Ada belahan kat tengah puting.
Terus sexited En Wan dengar. Dan-dan nak anak lagi. Aku jegilkan bijik mata, terus diam.
Jangan nak ngengada ya. Aku separuh nyawa nak mengeluarkan si Rayyan ni dulu. Siap jadi maskot wad bersalin lagi. Sebulan tersadai kat spital. Hari-hari hadap lauk takde garam. Sakit jiwa je everytime nampak tray makanan mesti ada terselit note kecik "HPT". Lansung-lansung takleh makan garam. Hilang nikmat dunia kejap. So, takyah nak berangan nak anak perempuan ya. Sambut menantu je la besok.

Pastu malam tu aku tergerak la nak test kat En Wan.
En Wan kan anak bongsu.
Dia tengah baca paper sambil baring tu, aku pun kelebet la tetek dia.

En Wan : Hish, apa ni?

Aku : Jap la, nak tengok tetek abang terbelah ke tak. Mak kata petua nak tengok kita dapat anak perempuan ke tak, kena tengok puting tetek.

En Wan : Mak dah tua la Di.

Aku : Bukan skarang la. Dulu la. Mana la tau kan if dulu mak ditakdirkan mengandung lagi lepas dapat abang, entah-entah dapat anak pompuan. Sebab tu Di nak check tetek abang ada terbelah ke tak. *sambil kelebet tetek laki*

En Wan : Abang punya tetek tak terbelah la. Tapi kalau nak tengok sangat, tempat lain memang ada yang terbelah.

Cam sial kan statement dia?
Terus aku tido.
Malas aku nak layan. Kang kalau aku layan panjang cerita malam tu.

Tapi aku tak sure la if dah besar-besar ni boleh nampak lagi ke tak terbelah ke tak terbelah. Ce la korang check.
Aku ada gak try check tetek sendiri sebab adik aku kan perempuan.
Takde pulak nampak terbelah. Nampak kedut ada la. Hahaha. Dah tua la katakan.



Ok, ni kat bawah aku up-kan Superdy windbreaker.
Gila lama aku buat teaser dulu baru skarang nak upload gamba-gamba.
Ni pun sebab En Wan dah bising.
Maka dipersilakan lah email En Wan kalau berkenan : wuw757@yahoo.com
Takde form-form kali ni. Email je kat dia terus.

Superdry Stormbreaker
Material : 100% polyester
Price : RM120, free postage



Code : Red-Dark Blue
Size available : S, M, L, XL


Code : Yellow - Purple
Size available : XL, XXL


Code : Army
Size available : L


Code : Dark Blue - Pink
Size available : XL, XXL


Code : White - Dark Green
Size available : S, M, L, XL



Code : Black - Yellow
Size available : XL, XXL


Code : Black - Dark Green
Size available : L, XL, XXL








Ephyra Promo NEW : Click here and fill up the form
Senarai Agen Mak Aji's Cookies : Click here


posted by aveo757 @ 8:13 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER