walk on wings, tread in air: Beg <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Beg
2013-06-10
 
 
Suci gila okkkk muka aku time ni.
Dah la kurus kedengking. Dah macam pompuan tak cukup zat je aku tengok.
 
Ni gambar tahun 2000.
Lepas 2 minggu balik from UNIMAS, aku dapat keje as RA kat MOSTI (Ministry of Sc).
Keje ngan kerajaan pakailah tudung kan. Hari Sabtu lepas keje kalau lepak kat The Mall ngan member tu masuk toilet tanggal tudung. Hahah.
Cam sial je perangai.
Yes, been there, done that.
 
Gamba belah kiri tu kat Awana Genting, ada meeting kat sana.
Gamba belah kanan tu gamba waktu Subuh get ready nak gi keje.
Masa tu tengah tunggu Pakcik Kun datang ambik. Pakcik Kun ni keje kat UKM, so dia buat part time jemput and hantar orang nak gi keje, jadi aku sewa dia ambik and hantar aku ke Komuter Stesen UKM everyday sehingga lah aku kawen. Setahun gak aku gunakan khidmat Pakcik Kun. Kereta dia first class! Jenis yang kau dah lock pun pintu boleh terbukak lagi.
Kalau langgar bumper, boot blakang terus terkangkang. Hahah.
Adoii la. Pakcik Kun ni memang best la. Gila selamba.
Biaq pi la keta dia camana nak jadik pun dia lenjan gak.
Tang bunyik keta paling best. Kalau aku tunggu kat komuter stesen tu, dari jauh aku dah dengar bunyik keta dia. Tapi tak sampai-sampai gak.
Lagi 10 minit baru nampak keta selowwww je gerak. Hahha. Bunyik je power. Aduii la pakcik.
Aku tak sure if pakcik Kun ada lagi tak kat stesen komuter UKM tu. Ddulu dia charge sorang seringgit je dari stesen komuter ke UKM tau. Gila murah okkk.
 
Ok, taknak cerita pasal pakcik Kun tapi nak cakap pasal beg tangan aku tu.
Itulah beg tangan pertama aku.
Fisrt time beli beg tangan.
Beli kat Warta dengan harga RM15 tunaiiiiii.
 
Nak masuk keje punya pasal la kan.
Mengagau carik henbeg. Selama ni duit main masuk kat poket la, kat celah pencil case la, kat tepi file la, asal boleh. Tak pernah kisah pasal henbeg semua.
Bila nak masuk keje rasa glabah sebab aku memang takde henbeg, takde tudung nak pakai, takde kasut nak pi keje, takde, takde, takde.
Semua takde.
Semua nak kena beli.
Stress tengok harga beg harga kasut harga tudung.
Terasa macam omigod, ini macam gaji RM1400 pun tak lepas nak beli spender.
 
Masa tu baru aku realized gaji RA RM1400 sebenarnya tak layak untuk aku bermewah-mewah.
Sebab tu aku tak pernah beli henfon. Sebab aku tau aku blom mampu nak berhenfon.
Aku masih gunakan khidmat public phone. Tapi public phone semua jenis cam cilaka. Pondok kemain cantik lagi. Bila datang dekat, takde gagang. Puiiii.
Mana nak turun naik komuter, pastu LRT, sewa keta pakcik Kun, makan lagi, nak simpan nak kawen lagi......oiiiii londeh getah spender aku camni. Duit keluar macam air. Rasa macam dah habis jimat ni tapi apesal tak boleh jugak nak berpoya-poya?
Mak Aji memang dah belikan Kancil siap-siap sempena habis blaja tapi aku takde lesen. Nak ambik lesen rasa cam tak cukup je gaji nak berulang ke KL bayar duit minyak duit tol (masa ni MOSTI masih di Jalan Raja Laut).
 
Maka belilah henbeg buat syarat. RM15 je.
Dulu mana ada sangat beg-beg imitation ni.
Kalau ada tu boleh la aku beli kan, nampak la gah sikit kan pakai beg LV ke apa ke.
Rasanya kalau beli beg Coach tak ori pun baru RM60 kot. Tapi dulu mana ada lagi Coach semua ni.
Boleh la tu kan, walau tak ori, beg juga namanya.
Tapi tak tau la kot-kot ada jenis manusia yang suka kelebet beg orang nak check ori ke tak.
 
Now dah banyak dah beg-beg imitation.
Aku tau beg-beg macam ni memang ada market dia, memang ada crowd dia. Sebab tak semua orang mampu beli yang authentic. Kalau sampai menjerat leher nak beli yang mahal, kan tak berbaloi.
Sebab tu lah beg-beg imitation ni keluar, sebab memang ada demand.
Kalau ada yang berminat nak beli beg-beg imitation macam ni, salah sorang yang offer wide range of products adelah MIE'IZAT STUFF (click here)
 
 

Ni antara beg yang dia highlitekan.
Yang ni antara yang masuk dalam Best Buy Deal.
Sehingga 15 JUNE 2013.

Aku nampak kat FB Page dia ada perfume jugak. Tapi dia terang-terang bagitau perfume tu tahan 6 jam je bau dia. Boleh la kot, harga pun baru RM45 sebotol. Boleh beli 10 terus. Dapat ganti-ganti bau. 6 jam kira ok la kan. Lama mana sangat kau nak pakai perfume sehari pun. Perfume yang aku beli banyak-banyak dulu pun penyudahnya aku tak pakai. Aku pun dah naik insaf bila tengok perfume satu laci ni. Sape yang jenis tak berapa pakai sangat perfume tapi suka kumpul perfume dan botol perfume, elok la beli perfume kat budak ni.

Ada banyak beg-beg lain kat FB dia tapi aku tak dapat nak copy paste sebab gamba tu semua kecik nau. Ada satu Coach tu cantik aku tengok, design baru kot. Ada Gucci, ada LV, ada Prada.
Chanel pun ada okkkkk.

Kalau korang ada certain model or brand yang ko nak dia carikkan pun rasanya boleh.
Try tanya dia :

Call/sms/whats app: Mie: 017 235 8399 / 012 892 8399
Email: miedyizzat@gmail.com

Silakan...
posted by aveo757 @ 12:22 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER