walk on wings, tread in air: Penat <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Penat
2013-05-23

 
Aku pun tak berapa nak paham apa aku tulis


Ni schedule aku bulan ni.
Abaikan contengan di belah kanan planner. Paham-paham je la kan sape punya keje.

Some ada yang hantar email 3 kali dalam masa sejam, maybe sebab tunggu respon aku tak dapat-dapat so dia hantar banyak-banyak kali. Aku faham korang tunggu respon but I'm sorry tapi schedule aku quite pack. Kalau tak keluar jumpa client lain cerita, sambil buat keje sambil reply email. Tapi kalau aku out of ofis, memang slow sikit aku respond. Sebab masa aku habis kat atas jalan, pastu jumpa orang. Kadang-kadang mata customer aku pun menjeling-jeling je phone aku asik blinking email masuk. Aku lagi la terasa-rasa nak check time time tu jugak. Tapi apekan daya.

Kalau email berbentuk enquiry like Ephyra, baju, kukis and advert, insyallah aku respond dalam masa 24 jam. Kalau dapat respond cepat, aku buat cepat, sebab at the same time enquiry customer company aku pun masuk jugak. So, aku cuba sehabis baik untuk juggle. Kalau email mintak pandangan and pendapat be it kat email atau kat FB, aku memang baca cuma aku perlu dapatkan mood Kak Sri Siantan supaya boleh bertenang-tenang reply email.

Today rasa diri sangat penat.

Balik driving tadi sambil nangis. Nangis sebab mengantuk and penat sangat tapi takleh tido. Rasa cam apesal lembab sangat keta ni gerak. Kang aku benti tepi tido jap takut kena sodok ngan lori pulak.

Sape penah driving sambil nangis sebab too tired?
Aku jarang tapi ada la jugak 3-4 kali.
Nangis sambil masak penah? Hahah.
Yang ni pun aku penah.
Sambil goreng ikan sambil nangis sebab penat sangat tapi mulut nak makan. Nak keluar makan nanti kena tunggu lama, kena beratur. Malas. Habis tu takkan nak belapar kan. Terpaksa la masak. Goreng ikan masin je pun tapi mengongoi nangis sebab ikan ni lambat sangat masak.

Penah masak sambil duduk atas kerusi?
Yang ni pun aku penah.
Tu yang En Wan menyampah layan aku tu. Dia tak tahan dengan aku punya drama.
Kau suruh aku masak aku memang tak tolak punya. Aku tetap masak. Tapi akan ada drama sikit la.
Masak sambil duduk atas kerusi sebab penat sangat tak larat nak diri.
Masak sambil nangis sebab lauk lambat sangat masak, aku dah penat cmpur lapar ni.
Kopek ikan bilis sambil pejam mata pun penah.
Pejam mata bukan sebab terer sangat kopek ikan bilis pejam mata pun boleh. Bukan yang tu ya.
Tapi yang ni kopek ikan bilis sambil pejam mata sebab sambil kopek sambil tido-tido ayam.

Kadang-kadang aku dah penat tapi tekak tetap nak makan lauk special-special and lauk tu tak jumpa kat mana-mana kedai. So terpaksa buat jugak. Takde paksaan dari sesape pun. Aku nak buat. Tapi sambil buat sambil nangis. Tapi now dah ada mak, agak susah aku nak buat drama airmata aku ni. Kadang-kadang merembes jugak. Tapi cover la dengan kain. Aku kan kalau masak macam nak pergi berperang bertutup litup lengan-lengan semua, kadang-kadang tutup muka sekali tinggal nampak mata je. So kalau aku nangis tu mak aku tak perasan sangat. Cuma dia mesti terpikir apeke teruk benor menantu aku ni masak. Kalau buat telo bistik tahan la jugak. Ni goreng telo mata je tapi preparation macam nak pi angkasa lepas. Satu badan cover.

Now aku baru sampai rumah.
Taknak singgah opis.
Aku nak tido sebenarnya ni tapi macam dah petang sangat. Sat gi nak hantar Redza gi tusyen pulak.
Maka tadi aku pun tergerak hati nak check email En Wan.
Oh, En Wan sangat telus. Password email dia semua dia bagi aku.
Aku punya password sorry la nak bagi kau. Ngahahaha.



Wah wah wahhhhhhhhhhhh.
Kemain meriah nampak email, bang??
 





Ephyra Best Buy Deal : Click here and fill up the form
Contest Hari Ibu Ephyra : Click here
Mak Aji's Cookies : Click here
posted by aveo757 @ 5:10 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER