walk on wings, tread in air: Glow <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Glow
2013-05-25

Berangan kan aku nak pi holiday bagai.
Rupanya ada orang tu tak book pun hotel.
Cam bangang-bangang je aku bajet this week pi holiday.
Rupanya dia ingat aku book, aku ingat dia book. Ujung-ujung dua-dua sangap kat rumah.
Nak book last minit jangan harapla. Orang Malaysia ni semua kaya-kaya. Semua hotel fully booked. Berbulu je aku.

Plannya nak gi stay kat Philea Spa Resort Melaka.
Semalam dah kecewa ni tetap call jugak nekad la kot-kot la suite available. Blasah la suit pun suite walaupun ketaq jugak nak membayor ni. Rakyat aku mana cukup takat satu bilik je. Kurang-kurang nak dua. Tapi, nan ado. Dari semurah-murah bilik sampai ke mahal-mahal bilik semuanya tak available. Takplah, memang suruh aku duduk rumah je kot cuti panjang ni. Len kali je la bercuti.

Kecewa punya pasal pikir jugak mana nak pegi. Janji keluar dari rumah.
Nak shopping malas. Tak tenteram nak membeli belah kalau bawak laksamana tu.
Last-last, gi Summit je la makan sushi.



Aksi Redza tu adelah aksi biasa kalau kamera dihalakan pada dia.



Ni eksyen je untuk bertujuan bergamba. Makan tak pun.



Kitorang tunggu 20 minit depan pintu masuk semata-mata nak makan sushi. Mula-mula aku dah malas. Gila ramai manusia makan sushi semalam. Pastu aku datang kebetulan memang time makan so jangan harap la ada orang nak keluar awal. Aku ajak En Wan pi Black Canyon je sudah. Rupanya En Wan memahami perangai bini dia yang suka mengungkit kalau tak dapat makan apa yang dia nak. Dia kata dia tau sangat kalau aku dah kata nak makan A tapi akhirnya makan B, selalunya besok tu jugak kena patah balik untuk makan A jugak-jugak sampai dapat. Selagi tak dapat selagi tu aku dok nyanyi-nyanyikan kat tepi telinga dia.



Panorama biasa seorang blogger.
Dengan oren juice pun nak ambik gamba.
 


Of cos aku punya. Aku tau makan ni je pun.
Tapi dia punya craving nak makan sushi macamkan tau makan semua jenis sushi.
 

 
Pun aku punya jugak.
Tapi biasa la kan, time aku order tu cakap membazir la takde sape makan la apa semua.
Bila time aku nak makan tau-tau dah tinggal seketul je.



Redza punya.
 


Ni pun aku punya.
En Wan makan benda ni elok je masuk kat mulut.
Time aku makan tak tau pesal bendalah ni asik nak bergolek jatuh kat pinggan. Nampak jakun nau aku semalam.
 


En WanG punya




Hari ni pagi-pagi masih dah blur tak tau nak buat apa.
Aku ni kalau kepala dah set nak bercuti memang payah nak gostan untuk buat benda lain. Semua benda akan jadi tak menjadi. So pagi-pagi lepas makan nasik lomak Pak Abu kat Shah Alam, kitorang gi Empire Subang sebab aku nak carik barang sikit.






Gambar ni semua mukadimah je.
Aku nak bagi free review kat Shu Uemura ni.
Aku pun baru tau je pasal ni, tu yang nak share kat korang kot-kot ada yang blom tau.
Asalnya aku nak beli pencuci muka je.
Tapi sales kat sini memang semuanya puaka-puaka.
Dorang macam tak puas hati tau aku keluar bawak satu barang je lantas dorang cakap 'Eh, kulit muka you sangat bagusssss. I bagi u try satu compact powder, u try tengok dia bagi kulit you lagi glow'

Kemain kan, gaya seorang sales yang menanti pemangsa.
Puji aku melangit.
Tapi kira yang ni ok lagi.
Kelmarin ada reader ambik Ephyra kat rumah, dia tunggu kat hall.
Aku turun dari bilik, the moment dia nampak aku "Kak Di ni tipulah. Selalu kata kat blog Kak Di hitam. Mana ada hitam. Ya Allah, Kak Di putih!"

Pehhhhh.
Aku PUTIH you olllllsssssssss.
Silap je tadi tak rekod pujian budak tu. Kalau tak boleh aku jadikan testimoni. Wakakkaka.

Tadi masa sales tu kata kulit muka aku ok la apa la aku pun iye kan je la.
Kebetulan En Wan merayap so aku tak rush, jadi aku tadah je la muka aku.
Dalam hati cakap jangan harap la aku nak terpedaya.

Gambar di bawah adelah lakonan semula di rumah sebab tadi kat kedai takde sape nak snapkan gamba aku.



Wajah before.
Kulit muka aku bersihkan guna mekap remover pastu letak toner.


 
Wajah after.
Sapu mosturiser sikit and terus tepek compact powder sahaja.
 
 
Amacam?
Macam licin je kan?
Oh ini bukan edit ya, ini memang benar-benar kejadian.
 
Kalau bedak ni boleh tutup wrinkle bawah mata aku tu lagi bagus.
Tapi apekan daya. Dah tua buat cara tua kan. Redho je lah.
Tapi aku macam kagum gila tengok just dengan bedak tu je takyah pakai foundation bagai boleh nampak lichennnnn muka ai.
 
Sales tu kata product Shu Uemura ni banyak guna mineral-mineral. So powder ni dia serap minyak pastu dia bagi muka nampak radiant bla bla bla bla. Aku tak dengar sangat dah masa ni sebab aku busy kelebet muka aku cam tak caya dia leh jadi licin.
 
 
 
Sape nak try, boleh la beli tajuk dia 'Dual Fit Pressed Powder'
Harga dia RM210.
Kalau refill RM140.
Yang belah kanan tu mascara tajuk 'Length and waterproof'.
Yang ni pun aku baru je beli tadi sebab kebetulan L'oreal aku dah habis so dah alang-alang kat situ aku rembat je la. Tak sure la ok ke tak untuk aku. Tak try lagi. Agak-agak tak ok aku jual kat blog nanti.
 
 

 
En Wan pesan, sesape yang order T shirt (untuk pakej beli dengan jeans), jangan lupa tulis size T Shirt kat ruangan Remarks. Dia kata ramai yang tak bagitau. Maybe terlupa.
 
Hadiah kat atas ni dia suruh tunjuk pada si peng-request. Ni bukti dia balutkan.
 
Aku cam kenalllllll je pembalut hadiah ni kan.
Aku rasa macam pembalut ni aku stanby beli untuk customer aku.
Time aku beli wrapping paper wah kemain lagi 'Eh apa ni beli pembalut hadiah sampai RM2.50?'
 
Kann???
Tapi ujung-ujung dia yang guna.
Sardin je pulak ambik tak bagitau. Cis.



Gift for Ephyra yang terbaru.
Tempat letak henfon :)
Tak pun letak la syiling ke, ubat-ubat ke, pad ke.





Ephyra Best Buy Deal : Click here and fill up the form
Contest Hari Ibu Ephyra : Click here
Mak Aji's Cookies : Click here
posted by aveo757 @ 4:23 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER