walk on wings, tread in air: Sunday <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Sunday
2013-05-27

Kebetulan Ima balik Bangi this week so dapatlah aku memenuhkan 'percutian' aku yang sangap ni.
Besday Ima 4 Jun tapi disebabkan aku boring so aku celebrate besday dia awal sikit.
Eh sukati aku la kan.
Lagipun Ima akan duduk kat Bangi sampai bulan puasa, insyallah. Jadi kalau nak celebrate 4 Jun maybe laki dia takde kat sini, tak best la pulak kan takde laki dia. So kitorang celebrate semalam. Takde celebrate apa sangat pun, dah tua dah. Takat ada makanan je cukuplah.

Pagi semalam reporter yang buat cover pasal blog/online shop aku mesej yang pagi tu aku keluar kat Saffiya TV9, 11am.

Ok, gabra.

Sebab aku tau apa yang terjadi sewaktu interview tu dan the level of 'kayu-ness' masa aku menjawab soklan-soklan. So aku taknak tengok.
Tapi En Wan sangat sexited rupanya dia pi rekod kat atas.
Tapi tu la kan, rekod pun alahaiiii....guna tablet.
Kesian kan, beli Beyond tapi tak beli recorder. Maka abaikan lah suara Redza terpekik kat dalam tu.




Wahhh...kemain kembang lagi aku.
Takde sape nak bagi aku try produk peruncing muka? Aku rela jadi bahan testimoni.

Halfway, aku masuk bilik.
Aku tengok sambil tutup telinga. Rasa cam tak sanggup je dengar suara sendiri.
Pastu Ima ngan Ibal mesej cakap dialog aku cam cilaka sebab sopan sangat. Dorang kata seumur hidup aku tak penah bertatasusila macam tu. Bodo punya adik. Abis tu takkan nak suruh aku gelak macam setan time interview kot. Satu Malaysia heart attack dengar aku gelak kang.

Yang penting dialog aku sebelum interview "Bang, taknak bukak lampu ke? Taknampak saya kang"

Abang kameraman tu "Nampakkkk. Clear ni"

Mungkin maksud dia clear nampak kaler kulit kot. Ngagagaga.

Lepas habis Saffiya, terus siap-siap balik Bangi.
Aku dah tak tahan melepek kat rumah.
Padahal kat Bangi pun sah-sa dalam rumah jugak kan, but at least ada ramai orang. So aku boleh melepak-lepak sambil ngumpat-ngumpat.



Kek besday Ima
Aku ingat nak beli red velvet cuppies kat Little White Cafe tapi Aunty Faizah (owner) sms bagitau cuppies ada ompek je. Terus tak jadi. Singgah SR beli kek. Ni pun En Wan yang pilihkan sebab kalau aku yang pilih memang konfem takde lain melainkan Blueberry Cheese Cake.  

 
Tajuk dia Marshmallow Berry Cheese Cake (kalau tak salah) Boleh tahan kek dia, sebab ada rasa masam-masam so dia potong muak.



Aku suruh Mak Aji buat mee goreng. Mee goreng Mak Aji ni memang takleh buat untuk jual sebab versi permintaan aku mee tu harus ada fishcake, fishball, sotong, udang siap kopekkan kulit, togeh jangan letak, sawi letak 3 batang je. Gitu
 
 
 
Permintaan Mak Aji suruh aku belikan cornish a.k.a karipap omputih.
Semalam takde yang original, so aku beli yang spicy. Memang takde la aku makan. Yang original pun dah pedas. Tapi cornish ni sedap, cumanya semalam aku takde selera nak makan sebab nak blasah mee goreng 2 pinggan.



Tapi ini jugak yang paling laku.
Memang kalau dah tekak melayu tu kan, tercampak kat mana pun dia tetap akan back to basic. Makanan melayu jugak dia akan carik. Begitulah akan adanya suami saya. Beli 20 keping. Dia sorang je 5 keping.



Cewahhh.
Orang lain semua tengah leka kecoh-kecoh nak siapkan meja makan si kenit ni hampir hampirrrrrrr mencepuhkan tangan dia atas kek ni. Seb baik mak dia sangat efisien dalam bab pekik-memekik.



Sekali aku pekik terus sopan duduk.
Tu dia tengah pandang muka aku yang sedang men'sound' dia. 





Ephyra Best Buy Deal : Click here and fill up the form
Contest Hari Ibu Ephyra : Click here
Mak Aji's Cookies : Click here
posted by aveo757 @ 10:58 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER